Kultūras jaunumi

Sestdien, 20.maijā, Valmieras pilsētas estrādē plkst.18.00 sāksies III Latvijas skolu jaukto koru salidojuma koncerts “Kalniem pāri”. Kopā ar jauniešiem uzstāsies mūziķis un komponists Raimonds Tiguls, mūziķis Haralds Sīmanis, grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs, grupa “Carnival Youth”, starp diriģentiem būs arī Māris Sirmais un Mārtiņš Klišāns, bet vakaru vadīs mūziķis Justs Sirmais. Gaidāms arī kāds pārsteigums.

Salidojumā piedalīsies 64 kori ar 2600 dziedātājiem no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām.

Repertuārs nav viegls, bet vēsturisko novadu koru konkursos dzirdētais apliecinājis, ka kora dziedāšanas māksla skolās ir labā līmenī. Līdzās jau tādiem pieredzējušiem virsdiriģentiem kā Māris Sirmais, Mārtiņš Klišāns, Romāns Vanags, Edgars Vītols, Gints Ceplenieks, Jēkabs Ozoliņš, Jevgeņijs Ustinskovs, kopkori vadīs arī jaunie koru diriģenti un pedagogi: Rūdolfs Krēsliņš, Kaspars Vēvers, Ilga Šķendere, Ija Voiniča un Sandra Bondare.

Vakara noslēgumā – plkst.18.00 koncerts “Kalniem pāri”. Tajā skanēs gan latviešu mūzikas klasika, gan latviešu tautasdziesmu apdares a cappella, koncertu veidojot kā krāsainu emociju buķeti. Tas būs stāsts par jaunību, mirkli pirms izlaiduma, pirms lielajām dzīves izvēlēm, kurām būs vajadzīga drosme, apņemšanās un uzdrīkstēšanās.

            Kopā ar 2600 kora dziedātājiem un simts akustisko ģitāru lielo ansambli, ko veidos paši dalībnieki, stāstu izdzīvos arī populāri mūziķi: Māris Vitkus ar instrumentālo grupu, Jānis Aišpurs, Justs Sirmais, grupa “Carnival Youth”. Kāds koncerta pārsteigums šobrīd vēl netiek izpausts.

Jāmin, ka salidojums notiks netradicionālā gaisotnē, demonstrējot, ka kora mūzika jauniešu izpildījumā var būt atraktīva un ar mūsdienīgu skanējumu. Salidojuma dienā kori ne tikai cītīgi piedalīsies mēģinājumos, bet arī rīkos zibakcijas. To laikā jaunieši ar priekšnesumu pārsteigs Valmieras iedzīvotājus un aicinās pievērst uzmanību kora dziedāšanas mākslai. Zibakcijas norisei izvēlētas dažādas vietas – veikali, autobusi, poliklīnika, pieturvietas, tilti u.c. Šāda aktivitāte izvēlēta, lai atraisītu katra kolektīva radošumu, iztēli, atraktivitāti, kā arī lai aktivizētu mūzikas iespējamo klātesamību ikdienā.

Par elpu aizraujošām sportiskajām aktivitātēm rūpēsies ekstrēmā velo komanda “Greentrials” un Uģis Čakars un puiši no “Slackline”.

Salidojuma mākslinieciskais vadītājs ir Edgars Vītols, režisore Inga Cipe. Projektu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Jaunatnes centru “Vinda”. Par atbalstu pateicamies arī Valsts kultūrkapitāla fondam, SIA “Rīgas Piensaimnieks” un Swedbank.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

 

15.05.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031