Kultūras jaunumi

Priekuļu novada Liepas pagastā, Eduarda Veidenbauma memoriālajā muzejā “Kalāči” 9. jūlijā, pulksten 15:00 notiks koncertuzvedums “Pasaulē nav prātīgs it nekas...”, kas tiek rīkots, lai atzīmētu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. dzimšanas dienu.

Koncertuzveduma muzikālā pavadījuma autors un izpildītājs šajā pasākumā būs komponists Juris Kulakovs, kuram dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzeja ir tuva jau vairākus desmitus gadu. Kopā ar komponistu uz skatuves kāps arī dziedātāja un aktrise Ieva Akuratere. Uzveduma režijas autore ir aktrise Raimonda Vazdika, kura pati daudzkārt iejutusies lomās dažādās muzikālajās izrādēs. Kopā ar Raimondu Vazdiku uz skatuves darbosies arī atraktīvais aktieris Gatis Cīrulis.

Lai arī Eduarda Veidenbauma vārds nevienam nav svešs, un viņa radošais mantojums tiek izmantots arī mūsdienās, uzveduma veidotāji uzskata, ka sabiedrībā joprojām nepieciešams aktualizēt dzejnieka devumu. Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs “Kalāči” ilgstoši bijis dažādu kultūras procesu norises un radošu personību tikšanās un kultūrizglītītokošu procesu norises vieta. Svarīgi veicināt jauniešos un visu paaudžu interesentos izpratni par Eduarda Veidenbauma dzīves filozofiju, uzskatiem, visaptveroši izvērtēt un aptvert dzejnieka atstātā radošā mantojuma vēstījumu laikabiedriem. Mūsdienīgu kultūrprocesu iedzīvināšana ir aktuāla galvenokārt jauniešiem, jo Eduarda Veidenbauma sociāli asā un dumpinieciskā dzeja visbiežāk piesaista šīs vecuma grupas pārstāvjus, taču paredzams, ka pasākums uzrunās arī citu paaudžu apmeklētājus, jo dzejnieka devums ir tik plašs, ka katrs varēs atrast sev ko tuvu.

Koncertuzveduma režija balstīta uz Eduarda Veidenbauma atstāto radošo mantojumu, veidojot interpretāciju par dzejnieka dzīvi un laužot stereotipus, kas par dzejnieku laika gaitā uzslāņojušies cilvēku prātos. Pasākumā ieeja bez maksas. Pasākuma projekta īstenotāji ir nodibinājums „Pievienotā Vērtība”. Pasākums tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un Vidzemes plānošanas reģiona finansiālam atbalstam.

Informāciju sagatavoja:

projekta vadītāja Ilma Strazdiņa

ilma_strazdina PIE yahoo PUNKTS com

29816832

29.06.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930