Kultūras jaunumi

Rudens ražas pilnbriedā Valmieras restorānos būs iespēja nobaudīt gardēžiem tīkamas maltītes Valmieras rudens restorānu nedēļā, kas norisināsies no 6. līdz 12.novembrim. Viesiem tiks piedāvātas piecas dažādas ēdienkartes Valmieras un tuvējās apkārtnes restorānos, godā ceļot rudenī sastopamās dabas veltes.

Šoruden pieci restorāni Valmierā, Kocēnu un Burtnieku novados – “Rātes vārti”, “Dikļu pils”, “Vecpuisis”, “Valmiermuižas alus virtuve” un “Agnese” – savus apmeklētājus pārsteigs, atklājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Izsenis cilvēki ir bijuši saistīti ar dabas dāsnumu, izmantojot un vācot to, kas katrā sezonā atrodams mežos, pļavās, dārzos, upēs un ezeros. Pat viduslaikos, senajā Hanzas tirdzniecības laikā, kad, pateicoties plašiem tirdzniecības ceļiem, arī Valmieras puses ļaudis iepazina dažādas tam laikam eksotiskas garšvielas un produktus, viens no galvenajiem priekšnoteikumiem ēšanas paradumos sakņojies apgalvojumā “Cel galdā to, ko Tev piedāvā daba!”. Kāļi, pupiņas, baravikas, dzērvenes, zandarts, jērs un vēl daudzi gardumi – to visu bagātīgā garšu ceļojumā piedāvās Valmieras rudens restorānu nedēļā!  

Iztēlojies, kā garšo un smaržo kūpināta jēra aknu krēmzupa, karpas klimpas vai ziedputekšņu fondants? Šefpavārs Jānis Siliņš to aicinās izbaudīt Dikļu pils restorānā, kas iekļauts prestižajā "The White Guide Nordic 2017" restorānu ceļvedī kā septītais labākais Latvijā. Kas ir baraviku espuma, kā garšo fermentēts ķiploks un kādu baudījumu sniedz šokolādes musa spoguļglazūras kūka ar kraukšķīgu mandeļu biskvītu un upeņu sorbertu? To izbaudīt varēs vienā no Valmieras pazīstamākajiem un iecienītākajiem restorāniem – “Rātes Vārti”. Ja izjūtiet vilinājumu nogaršot baraviku kapučīno zupu, dūmotu taimiņu un upeņu drumstalkūku, jūs laipni apkalpos gardēžu restorāns Valmierā – “Vecpuisis”. Savukārt Valmiermuižas alus virtuves šefpavārs Valters Zirdziņš saviem apmeklētājiem būs sarūpējis pastēti, zandarta seviču, teļa mēli un citus gardumus, viesus mājup pavadot ar Valmiermuižas iesala liķieri. Savukārt restorānā “Agnese” apmeklētājus lutinās ar dažādiem labumiem – biešu un rāceņu krēmu, sātīgu pupiņu sautējumu ar jēru, silto rudzu maizes un bumbieru saldo ēdienu ar pašu gatavotu saldējumu, cienājot arī ar ābolu un cidoniju silto dzērienu.

Katra ēdienkarte vienam apmeklētājam izmaksās EUR 20, baudot vairāku kārtu maltītes un dzērienu piedāvājumu. Lai nobaudītu īpašās rudens ēdienkartes restorānos, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Ar visu ēdienkaršu piedāvājumu iespējams iepazīties www.visit.valmiera.lv, kā arī Valmieras Restorānu nedēļas dalībnieku mājaslapās.  

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” un aktivitāšu kopuma “Eiropas Gastronomijas reģions 2017” ietvaros. Pasākumu informatīvi atbalsta www.valmieraszinas.lv.

Par projektu “Hanzas vērtības ilgtspējīgai attīstībai”

Centrālbaltijas jūras reģiona programmas projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola “Hanzas kulinārija” ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras Restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem, piedāvājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm:

http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/hanzas_vertibas_ilgtspejigai_sadarbibai_hansa

Par Eiropas Gastronomijas reģionu

2017.gadā Rīgas-Gaujas reģions nes Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Valmiera kopā ar sadarbības partneriem Rīgas – Gaujas reģionā (Cēsīm, Gaujas Nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldu un Rīgas Tūrisma attīstības biroju) izveidoja īpašu konceptu “Ar dabu šķīvī” reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanai. Vairāk informācijas www.rigagauja.lv.  

 

Informāciju sagatavoja:

Anita Tīlena

Valmieras Tūrisma informācijas centra

Galvenā tūrisma projektu vadītāja

Mob. tālr.: 25437177

18.10.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930