Kultūras jaunumi

Biedrība TKIC "KasTe" un Vidzemes stāstnieki 8. jūnijā Burtniekos rīko stāstu un stāstītprasmes attīstīšanas darbnīcu skolēniem un pedagogiem “Burtnieku Divdienis”, kas noslēgsies ar atklātu stāstu un danču vakaru visiem interesentiem Burtnieku kultūras centrā.

Darbnīcas pedagogiem vadīs stāstniecības eksperti Māra Mellēna un Guntis Pakalns, skolēni strādās kopā ar Vidzemes stāstniekiem. Dienas gaitā paredzēts izbraukums ar kuģīti "MadeMarija", darbošanās Burtnieku muižas parkā un Vīsraga takā, caur stāstīšanas notikumiem iepazīstot apkaimes dabas, kultūrvēsturi un nemateriālo kultūras mantojumu.

Stāstu klausīšanās un stāstīšana neformālos apstākļos, ārpus ierastās mācību vides, kalpo par vienu no daudzveidīgām mācīšanas formām, kas ne tikai paplašina skolēnu zināšanas, bet arī spēj radīt emocionālo fonu – līdzpārdzīvojumu stāstam, prieku par savu uzdrīkstēšanos, par iegūtu interešu draugu.

Nodarbībās piedāvājam interesantu un daudzveidīgu apmācību programmu, kur iecerēta gan savu balss iespēju apzināšana un izmantošana, gan runas ritma un melodiskuma vingrinājumi, gan iepazīšanās ar runas mākslas pamatiem, notiks mācīšanas un savstarpējas mācīšanās process. Ikviena dalībnieka vērtīgs ieguvums būs atgriezeniskā saikne, kad katram dalībniekam būs iespēja uzstāties un demonstrēt savas jauniegūtās zināšanas un prasmes.

Īpašu vērtību apmācību procesam piešķir kultūrvēsturiskām, estētiskām un dabas vērtībām bagātā vide Burtnieku ezera krastā, kurā izvēlēts rīkot darbnīcas.

Dalībnieku līdzmaksājums - EUR 10. Darbnīcas dalībnieku skaits ierobežots. Dalībniekus aicinām pieteikties līdz 3. jūnijam pa tālr. 29334028 – Agita, 29165815 - Agrita, vai rakstot uz e-pastu agitalapsa PIE gmail PUNKTS com.

Tāpat, sestdien, 8. jūnijā, plkst. 19:00 Burtnieku kultūras centrā notiks projekta noslēgums - stāstu un danču vakars “Stāstus BURT man NIEKS!” (Visiem ieeja brīva). Muzicēs un dančus mācīs folkloras kopa “ORE”.


Projektu “Burtnieka Divdienis: stāstu un stāstītprasmes apguves darbnīcas skolēniem un pedagogiem” ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts meži fonda finansiālu atbalstu realizē biedrība TKIC "KasTe" un Vidzemes stāstnieku kopa. Notikumu atbalsta Burtnieku novada dome un Latvijas stāstnieku asociācija.

* Aicinām vecākus nodrošināt bērnu nokļūšanu darbnīcas norises vietā. Tāpat bērnu vecāki un Burtnieku apkaimes iedzīvotāji un interesenti būs gaidīti noslēguma stāstu un danču vakarā plkst. 19:00 Burtnieku kultūras centrā.

* Darbnīcas noslēgumā pedagogi saņems apliecību par 8 stundu profesionālās pilnveides programmas apguvi “Stāsti un stāstītprasme - palīgs caurviju kompetenču veidošanai mācību un audzināšanas procesā”. 

Informāciju sagatavojusi: projekta koordinatore Agita Lapsa.

31.05.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031