Kultūras jaunumi

Jau šo sestdien, 17. oktobrī, plkst. 19.00 Valmiermuižas alus viesistabā ļausimies siltiem mūzikas ritmiem un mākslinieciskiem ceļojumiem, kuros vedīs viens no labākajiem Latvijas džeza māksliniekiem – Deniss Paškevičs. Būs sarunas par skaņu vidi un muzikālās kompozīcijas veidošanu, kā arī saksofona, flautas un modulārā džeza improvizācijas koncerts. Viesiem pēc koncerta būs iespēja paeksperimentēt ar instrumentiem un skaņu veidošanas ierīcēm.

Mākslinieks uzstāsies ar savu solo projektu 天火 jeb TEN KA, kas tulkojumā no japāņu valodas nozīmē „debesu uguns”. Tā ir Denisa Paškeviča otrā puse – modulārā pasaule. TEN KA mūzikā apvieno brīvās improvizācijas un laikmetīgās mūzikas skaņas. Deniss veido akustiskas un elektroniskas modulāras skaņu ainavas, kas kopīgi balstās tradīcijā un brīvībā – divos stūrakmeņos, kas caurvij visu Denisa radīto. Lai pasākuma apmeklētāji varētu ļauties sajūtu ceļojumam pilnā krāšņumā, priekšnesumu papildinās multimākslinieka Didža Stara vizualizācijas.

Publicitātes foto.

Deniss Paškevičs (Deniss Pashkevich) ir saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Deniss ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā. Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību. Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums „Variations”, kas ierakstīts kopā ar leģendāriem mūziķiem – Vyacheslav Ganelin un Arkady Gotesman, saņēmis 4 zvaigžņu vērtējumu pasaules prestižākajiem džeza žurnālā „Downbeat” un iekļauts 2019. gada labāko albumu topā „2019: The Year’s Top-Rated Albums”. Līdz ar to Deniss kļuvis par pirmo latviešu džeza mūziķi, kura mūzika novērtēta „Downbeat” izdevumā. Jaunākais albums „Asta In Madrid” veikts kopā ar dāņu mūziķiem un izdots vinila formātā Riga Room Records izdevniecībā. Albums „Variations” un „Asta In Madrid” nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai „Zelta mikrofons” kā labākie džeza albumi Latvijā 2019. gadā.

Ieejas maksa: 25 EUR (iekļauts Valmiermuižas alus darītavas sagaidīšanas dzēriens).

Biļetes iespējams iegādāties internetā. Pasākumā vietu skaits ir ierobežots, lai pārliecinātos par vietu pieejamību, ja biļete nav iegādāta iepriekš, lūdzam zvanīt uz tālr. 27337798.

Plašākai informācijai: Valmiermuižas kultūras biedrība, kultura PIE valmiermuiza PUNKTS lv, tālr. nr.: 27337798.

14.10.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930