Kultūras jaunumi

Laikraksts Alūksnes un Apes novadiem “Alūksnes un Malienas Ziņas” un portāls “Alūksniešiem.lv” turpina īsteno projektu “Unikālas kultūras tradīcijas Alūksnes un Apes novadu pierobežā”. Nākamais un noslēdzošais stāsts būs piektdienas, 18. decembra numurā, kurā stāstīsim par igauņu un latviešu kultūras mijiedarbību un abu tautu kopīgajiem pasākumiem, sadarbību Veclaicenē.

Par igauņu un latviešu kultūras mijiedarbību vislabāk var pastāstīt Veclaicenes tautas nama vadītāja Maija Rozīte, kura ir ne tikai pierobežas kultūras norišu plānotāja, bet arī dalībniece. Foto: Loreta Jargane, “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Par sadarbību ar kaimiņiem – igauņiem publikācijā stāsta cilvēks, kurš pats ir gan šīs sadarbības organizētājs daudzu gadu garumā, gan arī sadarbības pasākumu dalībnieks, un pats arī kaimiņtautu mijiedarbības rosinātājs, proti, Veclaicenes tautas nama vadītāja Maija Rozīte. Vai zināt, ka daudzi veclaicenieši runā igauniski, kaimiņu mēlē arī dzied un mācās kaimiņu deju soļus? To uzzināsiet arī īpašā videostāstā. Tāpat publikācijā saulītē celsim abām tautām tik nozīmīgos dziesmu un deju svētkus, kuros abpus robežas ir piedalījušies gan latvieši, gan igauņi. Ar īpašu prieku stāstām, ka pierobežas kultūras mijiedarbība notiek arī visu paaudžu līmeņos – arī par to videostāstā.

Par abu tautu kopīgajiem pasākumiem, sadarbību Veclaicenē apkopots izziņas materiāls, kas pieejams Veclaicenes tautas namā. Foto: Loreta Jargane, “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Šis būs noslēdzošais raksts stāstu sērijā par mūspuses unikālajām tradīcijām. Šogad kopumā tapušas astoņas publikācijas laikrakstā un portālā,  gan  stāstu, gan multimediālā formā, saglabājot un popularizējot liecības par mūsu kopējo unikālo nemateriālās kultūras mantojumu.

Kādas ir kultūras un tradīciju saglabāšanas aktivitātes mūspusē, kas ir cilvēki un organizācijas, kas tradīciju nes no paaudzes paaudzē, kā to mūsdienās  iedzīvina? Par to laikraksts “Alūksnes un Malienas Ziņas” un portāls “Alūksniešiem.lv” šogad vēstīja saviem lasītājiem, veidojot vērtīgus izziņas materiālus.

Projekts “Unikālas kultūras tradīcijas Alūksnes un Apes novadu pierobežā” tiek īstenots ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Informāciju sagatavoja:  
Sandra Apine, projekta vadītāja
T. 29894829, sandra.apine PIE aluksniesiem PUNKTS lv

16.12.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031