Kultūras jaunumi

Lai iepazīstinātu ar Valmieras mērķiem un vīziju, esot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2027.gadā, un veicinātu sabiedrības iesaisti konkursa pieteikuma izveidē, 18.maijā no plkst.10.00 tiešsaistē notiks līdzdalības forums, kurā aicināti piedalīties Valmieras un topošā Valmieras novada iedzīvotāji. Tiešraide latviešu valodā ar surdo tulkojumu tiks nodrošināta Valmiera2027 Facebook lapā.

Pirmajā daļā no plkst.10.00 līdz 11.30 Valmieras Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pārstāvji iepazīstinās ar Valmieras pilsētas un topošā novada ieguvumiem, kandidējot uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2027.gadā, programmas stratēģiskajiem virzieniem un līdz šim paveikto gan darba grupu procesos, gan programmas izstrādē. Savukārt dažādu radošo nozaru pārstāvji dalīsies ar savu pieredzi, risinot līdzvērtīgus stratēģiskos izaicinājumus. Par paveikto un būtiskākajiem secinājumiem stāstīs Inese Dābola, Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles stratēģisko partnerattiecību direktore, Anna Muhka, Latvijas Nacionālās bibliotēkas korporatīvās komunikācijas vadītāja, Rīga 2014 starptautiskās komunikācijas un mārketinga vadītāja, un Matīss Šteinerts, arhitekts – antropologs.

Līdzdalības foruma otrajā daļā no plkst.15.00 līdz 17.00 ikviens Valmieras pilsētas un topošā novada iedzīvotājs ir aicināts piedalīties darba grupās Zoom platformā, kurās kopīgi tiks radītas idejas un meklēti risinājumi, kas kļūs par daļu no Valmieras Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 programmas piedāvājuma. Pieteikšanās Zoom darba grupām ŠEIT. Foruma rīta un pēcpusdienas sesijas vadīs Mārtiņš Eņģelis, LTV raidījumu “Ielas garumā” un “Kultūrdeva” veidotājs un pilsētvides pētnieks.

Valmieras pilsētas pašvaldība tiešsaistes līdzdalības forumu divās daļās organizē sadarbībā ar multimediju satura un pasākumu producēšanas uzņēmumu “Story Hub”.

Ceļš uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu sācies vienlaikus ar topošā Valmieras novada kultūras stratēģijas izstrādi. Tajā iesaistītas nevalstiskās organizācijas, radošo un kultūras industriju pārstāvji, izglītības un kultūras iestādes, kā arī dažādu saistīto nozaru profesionāļi. Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss 2027.gadā topošā Valmieras novada kultūras stratēģijā izvirzīts kā ambiciozs mērķis.

Lēmumu piedalīties iniciatīvā Valmieras pilsētas pašvaldības dome atbalstīja 28.janvārī, programmas īstenošanai nosakot vairākus mērķus, tajā skaitā veicināt Valmieras pilsētas un Valmieras novada ekonomisko izaugsmi, nacionāli un starptautiski konkurētspējīgas kultūrvides attīstību, kultūras infrastruktūras atjaunošanu, atpazīstamību nacionālā un starptautiskā mērogā, kā arī izglītotas, aktīvas, radošas un uz videi draudzīgu dzīvesveidu orientētas sabiedrības attīstību, iedzīvotāju līdzdalību un iesaisti sabiedrībai nozīmīgās norisēs, pilsētvides attīstībā, kultūras un jaunrades procesos.

2027.gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai.

Informāciju sagatavoja:
Juta Riekstiņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 642 07150

07.05.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031