Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

 

Otrdien, 25. februārī, Matīšu Tautas namā tika aizvadīts pasākums “Inovatīvi risinājumi un pieejas uzņēmējdarbībā”, kas notika Vidzemes plānošanas reģiona organizētās Vidzemes inovāciju nedēļas 2020 ietvaros. Vidzemes plānošanas reģions turpina iepriekšējā gadā aizsākto iniciatīvu, aicinot uzņēmējus, vadītājus, esošos un topošos darbiniekus iedzīvināt inovācijas ikdienā.

Burtnieku novada pašvaldība pirmo gadu startēja Vidzemes inovāciju nedēļā, piesaistot vairākus speciālistus un nozaru ekspertus, kuri dalījās savās zināšanās un pieredzē, kā arī sniedza noderīgu informāciju pasākuma apmeklētājiem. Lai gan pasākuma apmeklētāju vidū lielākoties bija Burtnieku novada pašvaldības teritorijā darbojošies uzņēmēji un sabiedriski aktīvie iedzīvotāji, par pasākumu interesi bija izrādīja arī tālāki viesi, piemēram, no Madonas.

Pasākumu atklāja Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume, iepazīstinot pasākuma dalībniekus ar pašvaldībā paveiktajiem un šobrīd aktuālajiem darbiem uzņēmējdarbības jomā. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja saņemt noderīgu informāciju par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piedāvātajiem atbalsta mehānismiem uzņēmējdarbības paplašināšanā un attīstīšanā, par ko pastāstīja LIAA klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Linda Grīnfelde.

Savukārt Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis iepazīstināja ar inkubatora sniegtajām priekšrocībām, kuras veiksmīgi praksē izmantojuši arī vairāki Burtnieku novada uzņēmēji, sperot pirmos soļus uzņēmējdarbības lauciņā. Viņš arī informēja, ka no  1. līdz 20. martam tiks atvērta pieteikšanās dalībai inkubācijas programmā LIAA Valmieras biznesa inkubatorā. Par personīgo zīmolvedību, uzsverot personīgā zīmola lomu veiksmīgas uzņēmējdarbības īstenošanā, kā arī iesaistot publiku aktīvi līdzdarboties un paskatīties uz sevi no malas, par jauniem risinājumiem veiksmīgā sevis pozicionēšanā rosināja domāt personāla atlases speciāliste un uzņēmuma DarbaGuru dibinātāja Inga Daliba.

Pasākuma otrajā daļā notika diskusija, kuru moderēja Vidzemes inovāciju atbalsta speciāliste un GoSmart BSR projekta eksperte Ilona Platonova. Diskusijā piedalījās Burtnieku novada uzņēmēji - vietas patrioti, kas atbildīgi īsteno uzņēmējdarbību, domājot par vietējo dabas un kultūrvēstures resursu uzturēšanu un saglabāšanu: Aigars Ruņģis, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks, Zane Jēgere, kempinga “Ezerpriedes” īpašniece un vadītāja, Matīss Grīnbergs, kurš kopā ar ģimeni saimnieko senajā un vienreizējajā “Adzelviešu” lauku īpašumā, un uzņēmēja Silvija Reņģe, kurai ir bagāta pieredze jaunu, inovatīvu produktu radīšanā un virzīšanā tirgū. Vidzemes augstskolas HESPI eksperte Ilze Grīnfelde dalījās ar pētījuma par Burtnieka ezeru  un tā potenciālajiem tūrisma attīstības virzieniem rezultātiem, kas tapa sadarbojoties Burtnieku novada pašvaldībai un Vidzemes augstskolai. No pašvaldības puses diskusijā piedalījās izpilddirektors Mārtiņš Kļaviņš, ieskicējot pašvaldības mērķus un uzdevumus uzņēmējdarbības vides pievilcības sakārtošanā.

Pēc diskusijas un tīklošanās gan pašvaldība, gan uzņēmēji secināja, ka ir nepieciešams stiprināt savstarpējo sadarbību, būt atvērtiem dialogam, lai kopīgiem spēkiem varētu mērķtiecīgi strādāt pie teritorijas attīstības, padarītu to pieejamāku, sakārtotāku un līdz ar to radītu vietu jaunām idejām un jauniem uzņēmējdarbības virzieniem.

Informāciju sagatavoja:
Dana Sāre,
Burtnieku novada pašvaldības
Attīstības projektu vadītāja
Tālr. 29320067, e-pasts: dana.sare PIE burtniekunovads PUNKTS lv

Sestdien, 21.martā, plkst.18.30 Lubāna mitrāja informācijas centrs aicina ģimenes ar bērniem un dabas draugus piedalīties pūču izziņas nakts pārgājienā. Pārgājienu vadīs putnu vērotājs Elvijs Kantāns. Pārgājiena maršruts vedīs pa meža takām dabas lieguma „Lubāna mitrājs” teritorijā un pasākuma mērķis ir nedaudz iepazīties ar noslēpumaino pūču pasauli. Aptuvenais pasākuma ilgums līdz trīs stundām, norises vieta – Teirumnīku mežu apkārtne. Kopā ar pārgājienu vadītāju būs iespējams uzzināt vairāk par biežāk sastopamajām pūču sugām Latvijas dabā, pūču izplatību, ligzdošanas īpatnībām un medīšanu u.c. paradumiem.

 

Tā kā pārgājiens notiks galvenokārt dienas tumšajā laikā, pārgājiens galvenais uzsvars ir uz skaņām un klausīšanos, vizuāli pūces neredzēsim. Pārgājiens būs klusuma un klausīšanās pastaiga, izjūtot nakts burvību mežā, sadzirdot nakts putnu sasaukšanos un novērojot meža izmaiņas līdz ar tumsas iestāšanos. Plānotais pārgājiena maršruts ir aptuveni 5km. Tas paredzēts pa meža takām un celiņiem, vieglas sarežģītības pastaiga, kas piemērota ģimenēm ar bērniem.

Pirms pārgājiena īpaši sekojam līdzi laika apstākļiem un ģērbjamies atbilstoši, jo pārgājiena laikā būs arī apstāšanās un klausīšanās pauzes, parūpējamies, lai nav auksti! Vēlami mitruma izturīgi apavi un apģērbs, kas ejot nečaukst.

Pārgājiena laikā nepieciešams arī kabatas vai pieres lukturītis. Omulīgākai pastaigai, ja ir vēlme, līdzi var paņemt karstu tēju un kādu našķi.

Ikviens interesents ir aicināts piedalīties pārgājienā, iepriekš piesakot savu dalību rakstot epastu lubanamitrsj PIE gmail PUNKTS com vai zvanot pa tālruni 29234956. Precīzs pārgājiena sākuma punkts tiks nosūtīs dalībniekiem, kas būs pieteikušies.

Pasākums bez maksas.

Pasākumu organizē Lubāna mitrāja informācijas centrs