Arhīva kalendārs

« May 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ministru kabinetam pagarinot ārkārtējo situāciju līdz 9.jūnijam un pieņemot lēmumu par pakāpenisku atsevišķu ierobežojumu atcelšanu vai samazināšanu, apmeklētājiem klātienē iespējams apmeklēt Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras integrēto bibliotēku un Valmieras Tūrisma informācijas centru (Valmieras TIC). Rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību, lūdzam ievērot fiziskās distancēšanās un epidemioloģisko drošības pasākumu stingru ievērošanu.

Valmieras muzejs durvis apmeklētājiem vērs sestdien, 16.maijā. Tad tiks atklātas divas izstādes, aicinot paceļot laikā un uzzināt, kā mainījusies Valmiera dažādos gadsimtos.

No 16.maija līdz 16.oktobrim, ievērojot distancēšanās noteikumus, ikviens gaidīts Hanzas namiņos pie Valmieras muzeja izstādē “RE: FORMA”. Izstādē no administratīvi teritoriālo izmaiņu skatupunkta būs iespējams uzzināt par Tālavas, Livonijas, poļu, zviedru, Krievijas impērijas, Latvijas brīvvalsts, padomju okupācijas un Latvijas neatkarības atgūšanas laikiem Valmierā un tās apkārtnē.

Savukārt no 16.maija līdz 5.jūlijam Valmieras muzeja teritorijā izstādē “Vecpilsētas ainava” būs atklāts foto stāsts par Valmieras pils kultūrvidi. Astoņās vietās apmeklētāji uzzinās Valmieras pils, Vecās aptiekas kompleksa, guļbaļķu klēts, bijušās maizes ceptuves, Izstāžu nama, Valteru namiņa, Maršnera ēkas, Pilskalna ielas ēkas ar veļas žāvētavu un Garšaugu dārza stāstus.

Tāpat no 16.maija Valmieras muzeja Izstāžu namā  būs apskatāma mākslinieka Pētera Postaža darbu izstāde “Gleznošana ir mans mūžs”. Turklāt mākslinieks būs gids, ar video starpniecību aicinot ikvienu aplūkot muzejā izvietotos darbus un pastāstot, kā iedvesmu viņš rod kūpošas tējas garaiņos, koka zarā, bērna smieklos, sievietes kailajā mugurā, tautasdziesmā, plandošos brunčos, liesmā un upes olī. Šī izstāde būs skatāma līdz 23.maijam.

Savukārt no 18.maija līdz 20.jūnijam Valmieras muzeja Izstāžu nama vestibilā būs apskatāma ekspresizstāde “Mūžs savai pilsētai. Georgs Apinis”.

No 30.maija līdz 18.jūlijam interesenti aicināti apskatīt mākslinieka Jura Dimitera darbu izstādi.

Valmieras muzeja izstāžu zāles un Hanzas namiņi apmeklētājiem atvērti: pirmdiena–sestdiena plkst.10.00–17.00.

Valmieras integrētā bibliotēka apmeklētājiem tiks atvērta no 14.maija, atjaunojot grāmatu, žurnālu un CD/DVD apmaiņas iespēju. Apmeklētājus lūdzam ņemt vērā, ka drošības apsvērumu dēļ brīva pieeja pie grāmatu plauktiem, preses lasītavai, datorlasītavai, pasaku istabai u.c. pagaidām netiek atjaunota.

Atgādinām, ka jau izsniegtajām grāmatām lietošanas termiņš tiek pagarināts līdz brīdim, kamēr valstī ir ārkārtējā situācija, tādējādi, lai arī grāmatai lasīšanas termiņš ir beidzies, grāmatu bibliotēkā atdot var pēc ārkārtējās situācijas noslēguma.

Aicinām rezervēt grāmatas (arī bērnu grāmatas), izmantojot bibliotēkas e-katalogu. Ar bibliotekāra piešķirto lietotāja vārdu un paroli var attālināti pasūtīt grāmatas un citus dokumentus (rezervācija iespējama arī, telefoniski sazinoties ar bibliotēku). Pasūtījumus interesenti saņems, ierodoties bibliotēkā. Ja attālināta rezervācija nav iespējama, bibliotekāri palīdzēs izvēlēties grāmatas klātienē. Tāpat arī nepieciešamības gadījumā pieaugušajiem tiks nodrošināta iespēja līdz 30 minūtēm izmantot datoru ar interneta pieslēgumu.

Apmeklējot bibliotēku, ieteicams izmantot sejas aizsargmasku un ņemt vērā iespējamību, ka intensīva apmeklētāju plūsma var tikt regulēta. Bibliotēka atgādina, ka tiek turpināta pakalpojumu sniegšana arī attālināti. Plašāka informācija bibliotēkas mājaslapā

Valmieras bibliotēkas darba laiks: pirmdiena–piektdiena plkst.10.00–19.00. Sestdienā plkst.10.00–16.00.

Valmieras Kultūras centrs pasākumus plāno, ievērojot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus un visas normatīvajos aktos noteiktās prasības. Mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi turpina darbu attālināti.

Valmieras Kultūras centra kase atvērta pirmdienās, otrdienās un piektdienās no plkst.12.00 līdz plkst.19.00. Trešdienās, ceturtdienās, sestdienās un svētdienās kase ir slēgta. Kases tālrunis: 64207207.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs apmeklētājus klātienē gaidīs no 16.maija. Darba laiks: pirmdiena–piektdiena plkst.9.00–18.00, sestdienā plkst.10.00–15.00 (līdz 31.maijam). Savukārt no 1.jūnija līdz 31.augustam, darba dienās strādājot pēc iepriekš minētā grafika, Valmieras TIC darba laiks sestdienā ir no plkst.9.00 līdz 17.00 un svētdienā no plkst.10.00 līdz 15.00.

Aicinām apmeklētājus būt atbildīgiem, sargāt sevi un apkārtējos, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Kultūras iestādes darbību atsāk, ievērojot sanitāro protokolu prasības, ko nosaka Kultūras ministrija. Vairāk šeit.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410