Arhīva kalendārs

« November 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Šovasar tika uzsākta projekta “Tradicionālo aušanas prasmju mantojums Saulkrastu novadā” realizācija. Tā ietvaros Saulkrastu audēju kopai “Kodaļa” bija paredzētas vairākas nodarbības, lai apgūtu aušanas pamatprasmes no pieredzējušiem, ilggadējiem un profesionāliem meistariem – velku sagatavošanu, šķērēšanu un steļļu iekārtošanu.

Viesojāmies pie meistares Edītes Začestes “Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā”, pie Ilzes Mailītes no “Mailīšu fabrikas” Ērgļos un strādājām kopā ar Santu Grīnbergu, TLMS “Saiva” vadītāju. Kopā notika 8 nodarbības ar meistariem. Tajās piedalījās astoņas kopas audējas. Iesaistījās arī trīs interesentes no malas, kas tagad turpina darboties audēju kopā. Tas ļoti iepriecina. Jo aušanas process nenorit strauji. Arī mācīšanās ir pakāpeniska un ilgstoša.

"Ir ļoti, ļoti liels gandarījums par apgūtajām prasmēm, izveidoto sadarbību un meistaru prieku dalīties ar zināšanām." tā Asnate Grēve.

Projekta nodarbības tika finansētas no Vidzemes plānošanas reģions izsludinātā un administrētā, akciju sabiedrības Latvijas valsts meži un Valsts kultūrkapitāla fonds atbalstītā kultūras projektu konkursa “Vidzemes kultūras programma 2022” (VKP 2022) finansējuma.

Noslēdzot projekta "Tradicionālo aušanas prasmju mantojums Saulkrastu novadā" norisi, audēju kopa "Kodaļa" aicina apskatīt jaunāko darbu izstādi "Satīties, Sapīties..." kultūras namā "Zvejniekciems" no 9. novembra līdz 31. decembrim. Projekta ietvaros tapušie darbi iemūžināti arī burvīgā fotosesijā. Foto - izstāde papildināta ar audēju sameklētām dzejas rindām, kas raksturo autoru sajūtas un kopējo izstādes noskaņu. Tā apskatāma arī virtuāli. Foto: Peteris Gertners Photography, modele: Maija Livča-Luriņa.

Satīties siltā lakatā, šallē. Satīties atmiņās. Ietīt tevi siltos apskāvienos, savās rokās, siltas tējas garaiņos. Sapīties pavedienos. Dzijas pavediens pie pavediena. Sapīties atmiņās, stāstos un notikumos.
Mēs visi kopā satīti, sapīti. Vienā audumā.
Šeit! Mājās.

Tā īsumā varētu raksturot izstādi un audēju darbos uzburtās noskaņas.

20. novembrī plkst. 11.00 izstādes atklāšana un tikšanās ar audējām.


Informāciju sagatavojusi: Beāte Barčevska-Mukāne, Saulkrastu kultūras centrs.

20. novembrī plkst. 11:00 Valmierā, Krāču kakta "Šķūnī", notiks minipārgājiena spēles „Dabas spēks” atklāšana. Spēle tapusi ar Vidzemes kultūras programmas atbalstu projektā “Mūsdienu tehnoloģiju iesaiste dabas izzināšanā, izglītībā un fiziskajās aktivitātēs”. Projekta mērķis ir papildināt kultūras notikumu skaitu Valmieras pilsētā un "iekustināt" jauniešus un ģimenes, dodot viņiem iespēju uzzināt ko jaunu gan spēles "Dabas spēks" laikā, gan apmeklējot radošo atpūtas vietu "Krāču kakta Šķūnis". Spēle ir veidota kā viktorīna ar jautājumiem par dabu, tomēr, lai sasniegtu jautājumus, ir jādodas pārgājienā.

Atklāšanas pasākums iesāksies radošā atpūtas vietā Krāču kakta „Šķūnis”, Krāču ielā 2, kur ar nelieliem ievingrināšanas uzdevumiem, iesildīs ķermeni un prātus, lai pēcāk dotos 4 km garā apļveida minipārgājiena spēlē "Dabas spēks".

Pirms pārgājiena dalībnieki aicināti sadalīties 2-3 cilvēku komandās, kur katrai komandai vajadzīgs arī mobilais telefons ar interneta pieslēgumu. Tomēr var droši nākt arī vienatnē un komanda atradīsies.

Spēles laikā komandas apmeklēs kartē, telefonā atzīmētus punktus, kur katrā no tiem būs kāds jautājums ar atbilžu variantiem par tēmu „Daba”. Spēle būs pieejama arī pēc 20. novembra visiem interesentiem bez maksas platformā Noķer.lv . Komandai, kurai atklāšanas pasākumā būs visvairāk pareizās atbildes, paredzēta garšīga balva.

„Šķūņa” telpās pēc pastaigas būs neliela apbalvošana un varēs uzkavēties uz bezmaksas siltiem dzērieniem, pārrunāt dienas piedzīvojumus, un vienkārši labi pavadīt laiku mierīgā gaisotnē.

Dalība pasākumā bez maksas. Vēlama pieteikšanās pa tel. - 27767876.

Pasākums un spēle tapusi ar Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu Vidzemes kultūras programmas ietvaros.

Informāciju sagatavojis: Mārcis Bogdanovs, timemachine.lv.

Valsts svētku nedēļā, no 17. līdz 20. novembrim, tieši šim notikumam iekārtotā pop-up mākslas telpā Georga Apiņa ielā 12 Valmierā būs skatāms un klausāms mākslas projekts “Pilsētas vibrācijas”. Tas ir Valmieras pilsētas ikdienas ritma tvērums telpiskā skaņā un fotogrāfijā. Mākslas projekta atklāšana norisināsies 17. novembrī plkst. 18.00. Telpa apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 16.00 līdz 21.00. Ieeja bez maksas.

Projekta radošā komanda aicina ienākt, ieraudzīt un ieklausīties, kā skan viena parasta diena Valmierā. Valsts svētku noskaņās visu paaužu Valmieras novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti pārdomāt, kas veido pilsētu, kas padara to dzīvu un dinamisku, kā skan un izskatās pilsēta laikā, kad tās iedzīvotāji dodas ikdienas gaitās vai atpūšas nakts mierā. Telpiskās skaņas pieredze būs intīms skaņas piedzīvojums, kas atklās pilsētu dažādās noskaņās, bet foto fiksācijas portretēs mirkļus no dinamiskās pilsētas ikdienas. Dinamiskās skaņas ainavās varēs sadzirdēt dažādos pilsētas ritmus un motīvus, kas veido pilsētas iedzīvotāju attiecības ar dabu, industriju un ikdienas dzīvi.

“Ikdienas gaitās mēs paskrienam garām pilsētas dzīves smalkākajām niansēm, kas rada bagātīgu un radošajai interpretācijai pateicīgu materiālu, kas šajā projektā veidojis bāzi mākslinieku jaunradei. Valsts svētki ir laiks, kad novērtēt mums apkārt esošo, ieraudzīt, sadzirdēt un sajust savu vietu, laiku un telpu, kam esam piederīgi un ko veidojam kopā,” stāsta projekta kuratore Elizabete Palasiosa.

Projekta idejas autori un realizētāji ir skaņas dizainers Pēteris Pāss, fotogrāfs Mareks Blūzmanis, producentes un idejas autores Elizabete Palasiosa un Marta Kontiņa (Story Hub).

Mākslas projekts “Pilsētas vibrācijas” ir iniciatīva, kas iezīmē jaunu Valmieras kultūras dzīves dimensiju un notikumu, kas drīzumā papildinās Valmieras kultūras norišu kalendāru – Valmieras Starptautisko multimediju festivālu. Vairāk informācija par projektu pieejama šeit.

Projektu finansiāli atbalsta Valmieras novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” atbalstītās “Vidzemes kultūras programmas 2022” ietvaros. Projektu realizē biedrība “Talantu pilsēta” sadarbībā ar SIA “Story Hub”.

Informāciju sagatavoja:
Elizabete Palasiosa
SIA “Story Hub” radošā producente


Vecā ādas portfeļa un grāmatu lapu smarža, pacietīga radio frekvences ķeršana un pirmie krāsainā televizora ekrāna kadri, ūdens vārāmās spirāles burbuļi un patvāra tvaika mutuļi, telefoni ar griežamo ripu un rakstāmmašīnas taustiņu klikšķi. Citiem šīs ir darba gaitu vai bērnības dienu atmiņas, citiem vien dzirdēti nostāsti no vecākiem, vecvecākiem vai skolotājiem. Seda ir vieta, kas sevī glabā neskaitāmus stāstus, atmiņas un vēstures liecības. Tā ir vieta, kur atgriezties pagātnes foto filmiņas kadros un uzskatāmi izzināt aizgājušos vēstures laikus. 26. novembrī aicinām ceļot laikā Sedas pamesteņu ekspedīcijā kopā ar vietējo iedzīvotāju, Sedas pilsētas bibliotēkas vadītāju un stāstnieci Viktoriju Brjuņinu.

Ekspedīcija vedīs pa daudzveidīgo Sedas pilsētas apbūvi - pa vietām, kas laika lokos ir saglabājušas savu būtību, pa vietām, no kurām pāri ir palicis vien stāsts, ķieģeļu iezīmes un veci pieraksti, kas noklāj pamesteņu grīdu, pa vietām, kuras ikdienā ir aizmirstas un acīm slēptas. Ekspedīcijas maršruts būs apļveida, aptuveni 7 km garš, tas būs vieglas grūtības pakāpes, tomēr dalībniekiem obligāti būs jāievēro drošības norādījumi. Aktivitāte kopumā aizņems līdz piecām stundām, un tās noslēgumā kopīgi baudīsim tēju, kavēsimies sarunās un iepazīsimies ar kultūrvēsturiskā mantojuma ekspozīciju. Lai aktivitāte būtu baudāma, aicinām vilkt pārgājienu zābakus ar biezu zoli un ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī paņemt līdzi kādu siltu dzērienu un spēka našķi.

Lai piedalītos izzinošā ekskursijā pa Sedas pilsētu, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot elektronisko reģistrēšanās anketu, kas pieejama ŠEIT. Anketa būs aktīva no 21. novembra plkst. 9.30 līdz grupas nokomplektēšanās brīdim! Dalība ekspedīcijā tikai no 18 gadu vecuma. Drošības apsvērumu dēļ vietu skaits ierobežots. Piesakoties katrs dalībnieks uzņemas ievērot visus drošības norādījumus. Dalības maksa 5 EUR, norēķināšanās Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) līdz 24. novembrim (ieskaitot).

Teju pirms 70 gadiem Sedas pilsētas teritoriju klāja biezs mežs, meža vidū atradās vien      “Salāniešu” mājas. Teritoriju strauji attīstīja blakus esošais tīrelis un Kūdras fabrikas “Seda” celtniecība. Seda izveidojās par sava veida paradīzi zemes virsū, ciematu apdzīvoja ap 4000 iedzīvotājiem, tur atradās viss nepieciešamais dzīvošanai – sākot no slimnīcas, beidzot ar speciāli pielāgotu slēpošanas trasi. Šodien Seda ir kompakta, starveida ielu plānojuma pilsēta ar 1200 iedzīvotājiem un bagātu vēstures mantojumu. Sarūkot kūdras purva izstrādes apjomam un mainoties pastāvošajai valsts varai, Sedas iedzīvotāju skaits būtiski samazinājies. Mazāks iedzīvotāju skaits apdzīvoja aizvien mazāku daļu no pilsētas ēkām, un ar laiku Sedas teritorijā izveidojās pamesteņi - neapdzīvotas, neapsaimniekotas un / vai nopietni nolietojušās ēkas vai teritorijas, kurām raksturīgs nesakārtots un / vai vidi degradējošs tēls. Nereti šādas pamestas ēkas rada cilvēku interesi tās izpētīt un dokumentēt, šādu fenomenu sauc par pamesteņu tūrismu.

Dodoties dabā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot dabai draudzīgas rīcības principus – ko atnesi, to aiznes! Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:

Madara Stukmane

Valmieras novada

Tūrisma pārvaldes

pasākumu organizatore

Mob. tālr.: 26332213

visit.valmiera.lv

Esam sākuši skaistu, grūtu un ļoti vērtīgu ceļu pretī Apes 100gadei ar projekta “Dzimtu stāsti “Manas saknes manā APĒ” īstenošanu, kura ietvaros tika satiktas un uzklausītas pirmās 35 ģimenes, dzimtas, kuras uzticēja savus stāstus, piedzīvojumus, pārdzīvojumus. Tikāmies ar ļoti bagātiem cilvēkiem, savas zemes, pilsētas patriotiem. Visus viņus vieno mīlestības uz savu dzimto vietu, savām ģimenēm un cilvēkiem.

Ar dzimtām tikās Apes tautas nama vadītāja Ilva Sāre kopā ar žurnālisti Līgu Vīksnu un fotogrāfu Māri Šļivku. Lasot radītos stāstus un skatoties fotogrāfijas ir skaidri saprotams, ka tas ir ļoti svētīgs un vajadzīgs darbs. Raksti un fotogrāfijas ir saglabāti arī digitālā formā. Šie stāsti ir izveidoti, tiks noglabāti, jo mēs vēlamies savai pilsētai Apei, tās cilvēkiem Apes 100gadē uzdāvināt grāmatu ar 100 ģimeņu, dzimtu stāstiem. Ceļš līdz grāmatai ir tāls un ir sadalīts vairākos posmos. Grāmata būs kā laika liecinieks, ka šajā vietā vairāk kā 100 gadu garumā ir dzīvojuši bagāti, gudri, sirds cilvēki. Tās ir īstas mīlestības vēstules, atmiņas, vēsture, tagadne, kas paliks nākotnei.

Aicinām 11. decembrī plkst.16.00 Apes tautas namā uz projekta "Manas saknes manā Apē" noslēguma pasākumu, kurā varēs skatīt digitālu stāstu un foto izstādi, iepazīties ar dzimtām, būs dzimtu muzikāli priekšnesumi, vakarēšana. Mēs radīsim risinājumus, lai ne tikai šajā projektā radītie stāsti un fotogrāfijas, bet arī turpmākie stāsti un fotogrāfijas pārtapu izstādēs un notikumos, kuros tiekamies, atceramies pagātni un svinam šodienu.

Paldies par atbalstu šim projektam un doto iespēju uzsākt idejas īstenošanu. Lai top!

Projekta aktivitātes tiek īstenotas ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Valsts meži un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Informāciju sagatavojusi:
Daiga Bojāre
Smiltenes novada pašvaldības
Attīstības un plānošanas nodaļas
projektu vadītāja 

Mākslinieka Kriša Salmaņa meditatīvā video instalācija apmeklētājiem skatāma Valmiermuižas parkā katru dienu plkst. 17.00–22.00 līdz 20. novembrim. Atzīmējot valsts svētkus novembrī, Valmiermuižā izceļ nozīmīgas idejas un to devumu nacionālās pašapziņas stiprināšanā.

Idejas autors ir mākslinieks Krišs Salmanis, mūzikas autors – Jēkabs Nīmanis, kura radītās kokles skaņas instalācijai piešķir meditatīvu noskaņu, 3D animācija – Gints Apsīts, teksta autors – Ingus Josts. Parka tumšākajā malā iespējams skatīt video instalāciju, lai, apstājoties uz mirkli, sajustu vēstures elpu Valmiermuižā un gūtu mākslinieciski augstvērtīgu pieredzi.

 Mākslinieks Krišs Salmanis par koncepciju saka: „Animācijā „Ausma” mēģinu iztēloties, kā es justos 18. gs. pirmajā pusē, kad Vidzemē ieradās aizrautīgi brāļi amatnieki no Hernhūtes un īsā laikā guva žilbinošus panākumus, nevis nostājoties pāri latviešu zemniekam, bet strādājot plecu pie pleca, mācot jaunu ticību un iedrošinot atgūt pašcieņu. Saiešanas namu gaisma droši vien bija ļoti vilinoša. Un pēc piecpadsmit gadiem aizlieguma dēļ draudošā tumsa droši vien šķita jo kontrastējošāka. Animācijā skatāms instalācijas modelis, kas simbolizē herhūtiešu brāļu ierašanos. 15 sekunžu laikā prožektori kļūst aizvien spožāki, tad tie strauji nodziest, lai pēc pusminūtes atkal iegaismotos.”

Atklāšanas pasākuma apmeklētāja iespaidi: „Video instalācijai ir ļoti meditatīva noskaņa. To palīdz radīt izvēlētā mūzika, kas pastiprina uz ekrāna redzamo. Instalācijas laikā ir iespēja līdzpārdzīvot vēstures notikumus, kas norisinājušies tepat – Valmiermuižā. Mākslinieka veidotais darbs ļauj izzināt sajūtot.”

Video instalācijai ir ērta piekļūstamība – ar bērnu ratiņiem un arī ratiņkrēslā. Mākslas baudījuma papildinājumam iespējams apmeklēt Valmiermuižas alus tirgotavu, lai mielotos ar gardiem un sildošiem dzērieniem.

Notikumu īsteno Valmiermuižas kultūras biedrība, atbalsta Valmieras novads un Valmiermuižas alus darītava.

 

Plašākai informācijai:

Valmiermuižas kultūras biedrība

kultura PIE valmiermuiza PUNKTS lv

 tālr. nr.: 27337798

 http://kultura.valmiermuiza.lv  

 


Sestdien, 26. novembrī, Alūksnes Kultūras centrā notiks novada amatierteātru skate. Aicinām teātra mīļotājus apmeklēt izrādes, jo šī būs iespēja vienas dienas laikā vērot piecu novada amatierteātru sniegumu. Skate sāksies Kamerzālē pulksten 10.00 ar Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra “Slieksnis” (režisore Daiga Bētere) iestudēto Džona Boitona Prīstlija lugu “Viesnīcas noslēpums”. Izrādes garums 3 stundas, ieejas maksa 5 eiro. 

No pulksten 13.20 līdz 14.20 Lielajā zālē Malienas amatierteātra “Pakāpiens” (režisore Rūta Bokta) sniegumā būs skatāma Ināras Šteinbergas luga “Šurpu turpu”. Ieejas maksa 2,50 EUR. 

Kamerzālē no pulksten 15.00 līdz 15.25 Ritas Missūnes lugas “Par vīriešiem un kaķiem” iestudējumu rādīs Pededzes teātra studija “Situācija” (vadītāja Inese Toka). Ieeja - 1,50 EUR. 

No pulksten 15.45 līdz 16.25 Jaunannas pagasta amatierteātris “Šūpoles” (režisore Elita Jansone) Lielajā zālē izrādīs Ritas Missūnes lugu “Pārsteigums sievietei”. Ieeja - 2,50 EUR. 

Skate noslēgsies ar Liepnas pagasta dramatiskā kolektīva “Troksnis” (vadītāja Inese Toka) iestudēto Zanes Pamšes lugu “Otra pusīte”, kas būs skatāma Kamerzālē no pulksten 16.45 līdz 17.15. Ieeja - 1,50 EUR.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste

24. un 25. novembrī Valmieras muzejā, kā arī attālināti norisināsies konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII”. Vēstures studenti un topošie zinātnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezentēs savus jaunākos pētījumus. Aicināts ikviens interesents. (Saites ZOOM platformai iespējams iegūt, rakstot uz alberts.rokpelnis PIE valmierasnovads PUNKTS lv). 

Tēmu loks būs gan tematiski, gan hronoloģiskā tvērumā plašs: arheoloģiskās liecības, historiogrāfijas jautājumi, 20. gadsimta diplomātiskie, kultūras un sociālās vēstures jautājumi. Konferences programma skatāma Valmieras muzeja mājaslapā valmierasmuzejs.lv un muzeja Facebook lapā. Interesenti aicināti noklausīties visus priekšlasījumus vai arī sev interesējošo.

Ieguvums ar paliekošu vērtību ir rakstu krājums latviešu un angļu valodā, kas sagatavots pēc katras konferences. Tas pieejams Latvijas Universitātes datubāzē un Valmieras muzeja mājaslapas sadaļā “Pētniecība”.

Starptautisko konferenci “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII” rīko LU Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs sadarbībā ar Vitauta Dižā Universitāti Kauņā, Lietuvas Vēstures institūtu un Tartu universitātes Vēstures un arheoloģijas institūtu. Tā Valmierā norisināsies jau astoto reizi, dodot iespēju attīstīt akadēmiskās prasmes, prezentējot savu pētījumu rezultātus, uzzināt par citu kolēģu pētnieciskajām interesēm, kā arī iegūt pieredzējušu vēsturnieku ieteikumus. 

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece

Piektdien, 9. decembrī, Koncertzāles “Cēsis” Ambiente skatuve sērijā viesosies Eidisa Evensena (Eydis Evensen) – talantīgā, ar īpašu muzikālu rokrakstu apveltītā komponiste un pianiste no Īslandes. Skaņdarbi no debijas albuma “Bylur” skanēs pašas pianistes un Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta izpildījumā.

Īslande, lai arī neliela un savrupa ziemeļvalsts, pasaulei dāvājusi vairākus izcilus un savā radošajā izpausmē neatkārtojamus mūziķus. Eidisa Evensena ir jaunākais no šīs valsts tīrradņiem, ko mūzikas kritiķi un klausītāji īsā laikā novērtējuši ļoti augstu, dāsni apveltot ar pozitīvām atsauksmēm un simtiem tūkstošu klausījumu digitālajās mūzikas platformās.

Savā mūzikā komponiste un pianiste Eidisa Evensena iedvesmu smeļas Īslandes dabā un tās skarbajos laikapstākļos. Jau agri sākusi apgūt klavierspēli un savu pirmo skaņdarbu sakomponējot jau 7 gadu vecumā, Eidisa gadu gaitā turpinājusi veidot savu unikālo un personīgo skaņu pasauli. Evensenas klavieru kompozīcijas sakņojas ziemeļvalstu tradīcijās, kur mūzika bieži atgādina dabas ainavas, radot īpašas noskaņu un krāsu emocionālās harmonijas. Minimālismā ieturētā Eidisas klavierspēle papildinājumā ar stīgu instrumentiem rada episku un kinomatogrāfisku Īslandes kalnu, geizeru un klinšaino līdzenumu skaņu ainu. 

2021. gadā klajā nāca Eidisas Evensenas debijas albums “Bylur” (tulkojumā no īslandiešu valodas “sniega vētra”), ar kuru mūziķe pārliecinoši sevi pieteica starptautiskajā arēnā, uzstājoties Londonā, Parīzē, Berlīnē un Madridē. Ieraksts izvērtās kā personisks, emocionāls vēstījums par komponistes iekšējiem pārdzīvojumiem un sajūtām, pēc ilgas prombūtnes atkal izdzīvojot garu, tumšu un skarbu Īslandes ziemu, pēc kuras nāk ilgi gaidītais pavasaris ar sauli, garākām dienām un jaunām cerībām. 

Kopā ar Eidisu koncertā Cēsīs uzstāsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, bagātinot viņas radīto skaņu pasauli. 

VIDEO: Eydis Evensen "Bylur" (2021)

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv. 

Informāciju sagatavojusi:
Egija Saļņikova
Koncertzāles “Cēsis”