Kultūras ziņas

Latvijas plānošanas reģionu pārstāvji ar kopēju vēstuli lūdz Kultūras ministri Sarmīti Ēlerti un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni izvērtēt iespējas steidzami sasaukt vienkopus Latvijas kultūras darbiniekus. Ministri tiek lūgti pievērst  uzmanību  problēmjautājumiem, kas saistīti ar reģionālās kultūrpolitikas attīstības izaicinājumiem un nepietiekamo informācijas apriti ministriju, pārstāvniecības iestāžu un kultūras darbinieku starpā. Plānošanas reģioni kā novadu interešu pārstāvji aicina ne tikai izvērtēt konferences organizēšanas iespējas, bet arī apliecina savu gatavību piedalīties pasākuma organizēšanā.

Šīs vēstules pamatā ir novadu kultūras namu / centru / pašvaldību kultūras koordinatoru definētie jautājumi, kas aktuāli visos reģionos , tāpēc secināts, ka nepieciešams organizēt kopēju tikšanos un iespēju klātienē diskutēt par dažādiem tematiem, klātesot atbildīgo institūciju speciālistiem un vadītājiem.

Pēdējais visas Latvijas kultūras speciālistu forums “Laikmetīgs kultūras nams - nozīmīgs elements Latvijas kultūrvidē”, kura laikā ar kultūras darbiniekiem tika apspriesti ar nozari saistītie problēmjautājumus, notika 2005. gadā. Piecu gadu laikā notikušas dažādas būtiskas izmaiņas, kuras svarīgi pārrunāt ar visiem Latvijas kultūras darbiniekiem un ministriju atbildīgajiem pārstāvjiem – kā uzlabot kultūras pakalpojumu pieejamību novados, ņemot vērā pašvaldību apvienošanass procesu ietekmi, kā sekmēt sadarbību ar kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru, kas būs atbildīgi par XXVI Dziesmu un Deju svētku norises plānošanu un sagatavošanu, kā ilgtermiņā nodrošināt amatiermākslas kolektīvu darbību, kā arī kā veikt  kultūras digitalizāciju laikā, kad izveidots milzums savstarpēji nesavietojamu datu bāzu u..c.

Ministrijas pārstāvji lūgti sniegt atbildi par plānošanas reģionu ieceri līdz šā gada 29. aprīlim.

28.04.2011

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930