Kultūras ziņas

2012. gada 9. augustā Valkā notiks kārtējā Vidzemes kultūras darbinieku tikšanās „Vidzemes reģiona kultūras institūciju un organizāciju ilgtermiņa sadarbības modeļa izstrāde”.

Tikšanās laikā tiks diskutēts par Vidzemes reģiona kultūras jomas problēmām un izaicinājumiem, iespējām un nākotnes perspektīvām, kā arī apspriesti iespējamie sadarbības modeļi Vidzemes reģionā kultūras jomā strādājošajiem.

Valkas kultūras darbiniekus Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas” vadītāja Solveiga Boicova arī informēs par finanšu piesaistes iespējas pašvaldību un NVO sektoram reģionālā, nacionālā un starptautiskā mērogā. Seminārā ar savām idejām piedalīsies arī Vidzemes plānošanas reģiona kultūras speciāliste Olita Landsmane.

Šī ir jau otrā tikšanās ar Vidzemes kultūras darbiniekiem, kas notiek Kultūras ministrijas atbalstītā un Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas” realizētā projekta „Vienotai un pilsoniskai Vidzemei” ietvaros. Iepriekšējā tikšanās ar kultūras darbiniekiem notika Gulbenē. Tās dalībnieki atzina, ka ļoti svarīgi ir runāt par kopīga sadarbības modeļa izstrādi, jo problēmu kultūras jomā ir daudz, un tikai sadarbība, nevis savstarpēja konkurence var palīdzēt tās risināt.

Projektā vēl plānotas vairākas tikšanās ar Vidzemes kultūras darbiniekiem, tā noslēgumā septembrī notiks Vidzemes kultūras darbinieku forums, kura dalībniekiem būs iespēja vienoties par turpmāko sadarbības modeli un darbības plānu. Forumā izstrādātais dokuments tiks iesniegts Kultūras ministrijā. Projekta ietvaros ir arī noticis konkurss jauniešiem par integrācijas jautājumiem, notiek informācijas dienas jauniešiem par līdzdalības iespējām reģionā, valstī un Eiropā, kā arī Vidzemes nevalstiskajām organizācijām ir pieejamas bezmaksas konsultācijas par dažādiem aktuāliem jautājumiem.

Projekta mērķis ir stiprināt tradicionālās un netradicionālās pilsoniskās līdzdalības formas Vidzemes reģiona iedzīvotāju vidū, kā arī attīstīt pilsonisko izglītību Vidzemes reģionā, izmantojot formālās un neformālās izglītības metodes. Projekts tiek realizēts LR Kultūras ministrijas valsts budžeta apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju atbalsts integrācijas jomā” ietvaros. 

01.08.2012

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930