Kultūras ziņas

20. un 21.aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā (VVV) un Valmieras Drāmas teātrī (VDT) notiks bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. Plānots, ka šogad festivālā piedalīsies vairāk nekā 850 dalībnieku, kuri Valmierā ieradīsies no visas Latvijas – Madonas, Limbažiem, Jelgavas, Ogres, Liepājas, Rūjienas, Gulbenes, Alūksnes, Salaspils, Siguldas, Jūrmalas Rīgas, Ikšķiles un citām pilsētām un novadiem. Jau otro gadu pēc kārtas festivālā piedalīsies arī skolu teātris no Lietuvas.

Šogad festivāls tiek veltīts Latvijas simtgadei, tāpēc skolēnu teātru režisori tika aicināti īpaši piedomāt pie repertuāra un izvēlēties latviešu dramaturgu darbus. Festivālā būs skatāmas izrādes – R.Blaumaņa “Maija”, A.Brigaderes “Sprīdītis”, M.Stārastes “Pelēkais Namiņš”, I.Ziedoņa “Saprast taureņu brīvību”, K.Skalbes “Ziemeļmeita”, V.Belševicas “Bille” un citas, tajā skaitā uzvesti arī ārzemju autoru darbi. Jāpiemin, ka festivālā būs iespējams noskatīties vairāk nekā 50 izrādes.

Tāpat šis gads ir īpašs arī ar to, ka pirmo reizi izrādes tiks demonstrētas ne tikai VVV, bet arī VDT, sniedzot jauniešiem iespēju izbaudīt profesionālā teātra skatuvi.

20.aprīlī plkst.10.00 ar atklāšanas pasākumu savas durvis jaunajiem aktieriem un skatītājiem vērs VDT. Pēc atklāšanas visas dienas garumā teātra zālēs varēs vērot skolēnu teātru izrādes. Savukārt 21.aprīlī   no plkst.8.10 skatītāji tiek gaidīti uz izrādēm VVV. Festivāla noslēgums ap plkst.18.00.

 Dodot ceļazīmi dalībai, skolēnu teātru sniegumu pirms festivāla vērtēja Valsts izglītības satura centra (VISC) izveidota žūrija pēc šādiem kritērijiem: dramaturģiskā materiāla izvēle, režisora darbs, aktieru darbs, audiovizuālais noformējums un izrādes koptēls. Savukārt festivāla laikā darbosies jauniešu žūrija, kas vērtēs izrādes, izvirzīs savas nominācijas un noslēgumā pasniegs balvas.

Galvenais festivāla mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu teātru attīstību, motivēt radīt kvalitatīvas izrādes bērniem un jauniešiem, piedāvājot dažādu žanru iestudējumus, kā arī sekmēt teātru režisoru profesionālo pilnveidi, veicinot savstarpējo pieredzes apmaiņu. Festivāla norisē ir iesaistīti profesionāli režisori un eksperti. Tā laikā tiek noteikti veiksmīgākie iestudējumi un labākie aktiermākslas sniegumi.

Festivālu organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar VISC, VDT, VVV, Valmieras Jaunatnes centru “Vinda”, citu pilsētu un novadu pašvaldībām, pašvaldību izglītības pārvaldēm, izglītības un kultūras iestādēm.

Ar festivāla nolikumu iespējams iepazīties mājaslapā www.viesturi.edu.lv, sadaļā “Teātris” – “Festivāls”.

Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!” tiek organizēts kopš 2008.gada. Pirmajā festivālā ar izrādēm piedalījās septiņi skolu teātru kolektīvi, bet 2017.gada festivālā jau varējām skatīt 33 izrādes ar 500 dalībniekiem.

Informāciju sagatavoja:
Liene ZālīteValmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113 

 

16.04.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930