Kultūras ziņas

No 22. novembra līdz 5. decembrim Latvijā jau trešo gadu viesosies Teravādas budistu mūks Džons (John Paramai) no Taizemes, lai piedāvātu bezmaksas meditācijas un apzinātības prakses sesijas visā Latvijā, tostarp 2. decembrī vadītu lekcijas un meditācijas sesijas Matīšos un Lādezerā.  

Lādezerā mūks viesosies 2. decembrī pulksten 14.00 ar sesiju “Iekšējā miera loma ceļā uz laimi”, kas notiks Lādezera pamatskolā, savukārt tās pašas dienas vakarā 18.00 mūks viesosies Matīšu pamatskolā ar sesiju “Kā attīstīt savu intuīciju?”. Sesijām vēlams pieteikties pa telefonu (26111319) vai aizpildot reģistrācijas anketu: Iekšējā miera loma ceļā uz laimi (Lādezers) un Kā attīstīt savu intuīciju (Matīši). 

Sesijas tiek organizētas par dažādām tēmām, izzinot aktuālas mūsdienu problēmas, piemēram, stresa menedžments, apzinātības prakse, sabalansēta dzīve, karma, intuīcija, dzīves misijas atrašana un citas tēmas. Tāpat arī katrā sesijā mūks iepazīstinās ar meditācijas tehnikām, kas ļauj iepazīt meditāciju kā līdzekli prāta attīrīšanai un dzīves uzlabošanai.

Sesijas ir bezmaksas (par ziedojumiem mūka vizītes izmaksu nosegšanai), kā arī tiks nodrošināts tulkojums no angļu uz latviešu valodu.

Godājamais John Paramai Dhanissaro ir Teravādas budistu mūks, kas dzimis Bangkokā 1979. gadā. Mūks ir ieguvis bakalaura un maģistra grādu datorzinātnē Chulalongkorn Universitātē un Āzijas Tehnoloģiju Institūtā. 2003. gadā viņš nolēma papildināt savas zināšanas Norvēģijas Zinātnes un Tehnoloģiju Universitātē Trondheimā, kur ieguva doktora grādu telemātikā. Doktorantūras laikā viņš attīstīja interesi par meditāciju un 2008. gadā kļuva par Teravādas budistu mūku Taizemē. Drīz pēc tam mūks Džons tika uzaicināts pievienoties Peace Revolution projektam kā meditācijas instruktors. Kopš tā laika viņš dalās meditācijas mākslā ar cilvēkiem no visas pasaules retrītos, darbnīcās un citās miera veicināšanas aktivitātēs. Mūks Džons ir attīstījis un programmējis  Peace Revolution platformu, tai skaitā unikālo 42 dienu pašattīstības (self-development) programmu, kas ļauj apgūt meditāciju internetā un ko izmantojuši vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku 260 pasaules valstīs. Mūks ir arī viens no skolojošajiem mūkiem Facebook grupā Mind Stories.

Mūka vizīti Latvijā organizē Peace Revolution Latvia sadarbībā ar Make Room Europe un vietējiem partneriem. Tūres sadarbības partneri Lādezerā un Matīšos ir Lādezera pamatskola, Matīšu pamatskola, Burtnieku novada pašvaldība un biedrība Laukku.

 

Papildus informācija:
Agnija Kazuša,
meditācijas tūres koordinatore,
agnija PIE wpifoundation PUNKTS org,
26111319

 

https://www.facebook.com/PeaceRevolutionLatvia/

http://www.draugiem.lv/peacerevolutionlatvia/

https://peacerevolution.net/

http://www.wpifoundation.org/

https://www.facebook.com/mindstoriesmeditation/



 

30.10.2018

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031