Kultūras ziņas

Šogad Latvijas valstij aprit simtā gadadiena. Alūksnes novadā šos svētkus svinēsim plaši, un arī novada centrā, Alūksnē, 18. novembrī būs vairāki simtgadei veltīti pasākumi, tādēļ aicinām ikvienu novada iedzīvotāju piedalīties svētku aktivitātēs un visiem kopā svinēt mūsu valsts dzimšanas dienu.

Latvijas simtgades svētku svinības 18. novembrī Alūksnē sāksies jau pulksten 13.00 ar ekumēnisku dievkalpojumu Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pulksten 14.30 Alūksnes Kultūras centrā ikvienu aicinām uz valsts jubilejas pasākumu “Es esmu Latvija”, ko ar muzikālo sniegumu kuplinās leģendārais ansamblis “Menuets”. Šajā pasākumā Alūksnes novada pašvaldības augstākais apbalvojums “Sudraba zīle” nonāks pie piecām īpašām personām, kuru devums Alūksnes novadā pamanīts un novērtēts.

Šogad nominācijā “Kultūra” apbalvojumu saņems Alsviķu Kultūras nama vadītāja, aktīva dažādu sabiedrisku norišu rīkotāja un atbalstītāja Marina Ramane par nerimstošu enerģiju Alsviķu pagasta kultūras norišu organizēšanā, nozīmīgu devumu nozares attīstībā Alūksnes novadā.

Nominācijā „Medicīna” pašvaldības augstākais apbalvojums piešķirts mediķei, daudzu novada iedzīvotāju ģimenes ārstei Ausmai Miningai par nozīmīgu profesionālu devumu Alūksnes novada iedzīvotāju veselības aprūpē un medicīnas profesijas prestiža celšanā.

Nominācijā „Sabiedrība” apbalvojumu pasniegs bijušajai skolotājai, arvien aktīvai, līdzcilvēkus mīlošai un vēsturiskos notikumus cienošai alūksnietei Vizmai Orlovskai par aktīvu un pašaizliedzīgu sabiedrisko darbību, sirdssiltumu un atbalstu līdzcilvēkiem.

Nominācijā “Izglītība” “Sudraba zīle” skolēnu ļoti mīlētai un cienītai izcilai mūzikas pedagoģei, Alūksnes pilsētas sākumskolas un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotājai Inai Perevertailo par profesionalitāti un inovatīvu pieeju Alūksnes novada jauniešu muzikālajā izglītībā.

Nominācijā “Tautsaimniecība” apbalvojumam “Sudraba zīle” ar Latvijas amatniecības kameras maiznieka amata meistara un vēl vairāk nekā 160 cilvēku parakstiem ieteikts un apbalvojumu saņems Alūksnes Maizes kombināta kolektīvs - par ilggadīgu darbu un noturīgu kvalitāti ražošanā, saglabājot un attīstot maizes cepšanas tradīciju Alūksnes novadā.

Aicinām ikvienu apmeklēt svinīgo valsts simtgades pasākumu Alūksnē un sumināt Alūksnes novada pašvaldības apbalvojuma “Sudraba zīle” saņēmējus.

Svētku svinības turpināsies vakarā, kad no pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā Tautas lietišķās mākslas studija “Kalme” kopā ar Alūksnes muzeju aicina uz radošām darbnīcām ar līdzdarbošanos, kurās varēs apgūt cimdu rakstu veidošanu. Būs arī skaistāko rakstaino cimdu parāde un tirdziņš.

No pulksten 20.00 pie Alūksnes Kultūras centra, bet sliktu laika apstākļu gadījumā – Kultūras centrā, ikvienu novada iedzīvotāju aicinām uz tautas sadziedāšanos “Latvietim tīk dziedāt”, kad spēka dziesmas Latvijai izdziedāsim kopā ar novada mūziķiem un dziedošajiem tautas mākslas kolektīviem.

Pēc tam, pulksten 21.00, pie Alūksnes Kultūras centra būsim visi kopā Latvijas valsts simtās dzimšanas dienas vakarā, dziedot mūsu valsts himnu un sveicot Latviju ar svētku uguņošanu.

Svētku dienā būs atvērts arī Alūksnes muzejs, kas no pulksten 10.00 līdz 14.00 aicina bez maksas apmeklēt muzeja ekspozīcijas un izveidot savu amuletu ar spēka zīmi.

Ieeja uz visiem valsts svētku pasākumiem ir bez maksas.

 

Sagatavojusi: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

 

02.11.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930