Kultūras ziņas

Brīva Latvija, vārda brīvība, brīvība izvēlēties cīņās aizstāvēt savu valsti, cilvēki, kas nesuši brīvības ideju, iedzīvotāji, kas iesaistās pilsētas attīstībā, brīvība sportot zem savas valsts karoga. Neatkarīgu Latviju veidoja dažādas brīvības formas. Kā to ietekmēja Valmierā notikušais, aicinām apskatīt vides izstādē “Brīvības ielas stāsts. Valmiera”.

8. novembrī laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru “Valleta” astoņos lielformāta stendos būs atainoti stāsti un vēsturiskas fotogrāfijas par notikumiem un cilvēkiem Valmierā, kam bijusi būtiska nozīme pilsētas attīstībā, kā arī proklamējot Latvijas valsti un aizstāvot tās neatkarību.

Valmierieši aktīvi iesaistījās Latvijas kā brīvas valsts izveides ceļā. Aicinām uzzināt vairāk un godināt priekšgājēju paveikto, saskatot, ka ikviens šodien Latvijas labā varam paveikt ļoti daudz. Sagaidot Latvijas simtgadi, izstāde aicina padomāt, ko mums katram nozīmē brīvība, kas tā ir valstij, kas – Latvijas iedzīvotājiem, lepoties ar savu pilsētu, savu valsti.

Jāpiemin, ka 8. novembrī koncertzālē “Valmiera” no plkst. 14.00 norisināsies “Brīvības forums. Valmiera. Latvija. Šodien un rīt”, kurā komponists Ēriks Ešenvalds, uzņēmēja Baiba Rubesa, dzejniece un skolotāja Daina Sirmā un vēl citi iedvesmojoši cilvēki dalīsies pārdomās, kas viņiem ir brīvība un Latvija.

Aicināts ikviens interesents! Dalība forumā ir bez maksas, reģistrēties apmeklējumam var šeit.

Izstāde notiks Latvijas simtgades iniciatīvas “No Brīvības līdz brīvībai. Brīvības ielu stāsts” laikā, kas šogad norisinās deviņās republikas nozīmes pilsētās.

Organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Valsts reģionālās attīstības aģentūru, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. 

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavojusi:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

08.11.2018

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031