Kultūras ziņas

Sestdien, 22. jūnijā, plkst. 18.00, Koncertzālē “Cēsis” gaidāma Latvijas Uzvaras dienas, Cēsu kauju simtgades svinību kulminācija. Šim vēsturiskajam notikumam veltītajā koncertā izskanēs Karla Orfa monumentālā oratorija Carmina Burana, ko atskaņos apvienots Latvijas un Igaunijas koris, solisti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Latvijas Neatkarības karš aizraidīja mūžībā daudz jaunu dvēseļu – nozīmīgu daļu jaundzimušās Latvijas dzīvības spēka. Viens no visu laiku slavenākajiem vokālinstrumentālajiem opusiem – Karla Orfa Carmina buršana, pauž majestātisku dzīvesgribu un rotaļīgu dzīvesprieku. Fortūnas rats, kas sāk un noslēdz Orfa kantāti, ir simbols likteņa spēlēm, kas ik dzīves pavērsienā nostāda mūs nezināmas nākotnes priekšā. 1918. gadā neviens nezināja, kā virzīsies jaunās Latvijas ceļš. Bet, kad 1919. gada vasaras saulgriežu laika ieroči apklusuši, atkal var skanēt mūzika.

Koncerts notiek Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros un tiek rīkots kopā ar Cēsu kauju vēsturisko sadarbības partneri – Igauniju. Latvijas sieviešu kori papildinās Igaunijas Nacionālā vīru kora balsis, bet solisti būs Latvijas soprāns Marlēna Keine, Latvijas tenors Mihails Čuļpajevs un Igaunijas baritons Atlans Karps.

Kantātē pausto Fortūnas rata virzīto dzīvesspēku dejā un kustībā uz skatuves attēlos deju grupa “Dzirnas”. Laikmetīgās dejas uzveduma horeogrāfijas autori – Agris Daņiļevičs un Markuss Cmēlings (Itālija).

Biļetes uz koncertu nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Jau iepriekš ziņots, ka 22. jūnijā Cēsīs ar plašu un daudzveidīgu norišu programmu tiks svinēta Latvijas Uzvaras diena, Cēsu kauju simtgade. Pirms simts gadiem Latvijas valsts pastāvēšana tika izcīnīta Neatkarības kara laikā. Pagrieziena punkts kara gaitā notika tieši Ziemeļlatvijas frontes līnijā, kur latviešu un igauņu karaspēki pie Cēsīm uzveica Landesvēra armiju un devās tālāk uz Rīgu.

Vairāk informācijas par svētku programmu: www.cesis.lv

 

Mediju kontaktiem:
Egija Saļņikova
Koncertzāles “Cēsis”
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv
Tālr.: +371 26171151

18.06.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930