Kultūras ziņas

No 1. līdz 10. augustam mākslinieces Patricijas Brektes studija “Art Studio Peahen” rīkos "Grafikas vasaras skolu". Tajā ir paredzētas 4 profesionālas, publiski pieejamas teorētiskas un praktiskas meistarklases, pārējā laikā notiks dalībnieku izzinošais periods, iepazīšanās ar vietējiem Vidzemes māksliniekiem, viņu darbnīcu izpētē, radošas darbnīcas un apkārtējās kultūras izpēte.

“Grafikas vasaras skolas” mērķis ir caur praktisku darbu un radošiem eksperimentiem paplašināt izpratni par grafiku un amatniecību, popularizēt to. “Grafikas vasaras skolas” mērķauditorija ir jaunieši no 12 līdz 18 gadu vecumam. Projekta mērķis ir jauniešu kvalitatīva kultūrizglītība vasaras periodā un radoša darbošanās, izzināšana, sadarbošanās ar uzaicinātajiem grafikas jomas speciālistiem. Projekta “Grafikas vasaras skola” īstenošanas vieta ir Sigulda, mākslinieces Patricijas Brekte studija “Art Studio Peahen” un sadarbības partneru telpas. 

Projekta nepieciešamība ir vairot un nodrošināt radošas iniciatīvas un pašizpausmes veicināšana jauniešu vidū, pozitīvs, alternatīvs brīvā laika pavadīšanas veids un papildus izglītības popularizēšana.

“Grafikas vasaras skolā” tiks uzņemti maksimums 12 jaunieši no Siguldas un tās apkārtnes. Rezultāts būs jauniešu grafikas darbu izstāde  Siguldas kultūras centrā “Devons” (15.08.-3.09.2019.), kur būs iepēja apskatīt publiski jauniešu, meistarklašu laikā tapušos darbus un pasniedzēju darbus.

Skolas laikā notiks 4 dažādu tehniku inovatīvas radošās darbnīcas ar vieslektoriem:

  • Linolejs. Meistarklasi vadīs Kristīne Belte (Jūrmalas mākslas skola);
  • Folijas litogrāfija. Meistarklasi vadīs Lāsma Pujāte – Stūre (Grafikas kamera);
  • Dobspiede, sausā  adata. Meistarklasi vadīs Mētra Drulle  (Grafikas skola);
  • Siestpiede. Meistarklasi vadīs Jānis Murovskis (Latvijas Mākslas akadēmija).

"Grafikas vasaras skolas" norisi finansiāli atbalsta Siguldas novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds, Patricijas Brektes mākslas studiju “Peahen”.

“Grafikas vasaras skolai” aicināti pieteikties interesenti ar labām latviešu valodas zināšanām, kuri mācās vai ir noslēguši studijas kādā no mākslas skolām vai vecāko klašu studenti, kā arī vietējie Siguldas iedzīvotāji, kuri ir ieinteresēti grafikā, grafikas procesu izzināšanā, vēsturē, tehnoloģijās, kultūrā. Tādējādi veicinot vietējās sabiedrības iesaistīšana lokālajās iniciatīvās Siguldas novada identitātes un piederības stiprināšanai. Dalībnieku līdzfinansējums - 100 eiro. 

Seko līdz aktivitātēm sociālajos tīklos: https://www.facebook.com/PeahenStudio/!

Jautājumu gadījumā rakstiet uz e-pastu: peahenstudio PIE gmail PUNKTS com.

Informāciju sagatavojusi: Patricija Brektestudijas “Art Studio Peahen” izveidotāja.


25.06.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031