Kultūras ziņas

Valmieras dzimšanas dienas sestdienā, 27.jūlijā, no plkst.9.00 Valmierā būs vēl kāda upe. Vijoties Rīgas ielas posmā no Katrīnas līdz Lāčplēša ielai, Lāčplēša ielā un Tērbatas ielas sākumposmā, apmeklētājus gaidīs ap 300 amatnieku un mājražotāju. Savukārt Raiņa ielā pieteka – bērnu un jauniešu darinājumu tirgus “Jēgums”. Bet rātslaukumā vairāki restorāni aicinās izbaudīt Valmieras garšu festivālu.

Pilsētas dzimšanas dienā tirgotāji “galdā cels” kupinājumus, zivis, pašceptu maizīti, sukādes, sulas, mājās ražotus vīnus, dažādus našķus – visu, ko sirds kāro un prāts iedomājas. Amatnieki pārsteigs ar cepurēm, šallēm, dažādiem tekstila, koka un keramikas izstrādājumiem. Šī būs īstā vieta, kur aplūkot un iegādāties etnogrāfiskos tautastērpus vai to aksesuārus, tautas tradicionālās kultūras dārgumus. Bagātīgs piedāvājums būs etnogrāfisko un arheoloģisko tērpu rotām, būs iespēja iegādāties pat seno laiku apģērbam atbilstošus apavus.

“Pilsētas svētku tirgu rīkojot jau otro gadu desmitu, redzam, ka arvien vairāk iesaistās jauni cilvēki, kuri savu vaļasprieku attīsta mājražošanā vai ir amatnieki, tādējādi papildinot plašo piedāvājumu klāstu ar jaunām idejām. Protams, te būs īstā vieta, kur iegādāties vasaras sarūpētās bagātības un dažādas mājsaimniecībā noderīgas lietas,” aicina Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Tirgus šeptes vairākkārt pieredzējušiem tirgotājiem pirmo reizi pievienosies arī bērni un jaunieši, kas būs sarūpējuši savus darinājumus. Dzijas bumbuļi, spieķis ar sensoru neredzīgiem cilvēkiem, maisiņi, gleznas, rotaļlietas, kroņi, pirts slotas, atstarotāji un vēl daudz kas cits – ko spēj radīt Valmieras un apkārtējo novadu jaunā paaudze, aicinām apskatīt un iegādāties, turpinot tirgus ceļu pa Raiņa ielu. Godinot Raini, bērnu un jauniešu darinājumu tirgus nosaukumā nesīs Raiņa radītu jaunvārdu “Jēgums”.

Savukārt rātslaukumā piektdien, 26.jūlijā, no plkst.17.00 un sestdien, 27.jūlijā, no plkst.9.00 norisināsies “Valmieras garšu festivāls”. Restorāni “Valmiermuižas alus virtuve”, “Vecpuisis”, “Entresol”, “Čarlstons”, “Restorāns Ferma”, “Osta” un “OZO restorāns” apmeklētājiem piedāvās nogaršot smeķīgus ēdienus un dzērienus, maltītēm topot turpat acu priekšā. Valmieras dzimšanas dienas viesi kļūs par lieciniekiem pavāru fantāzijas lidojumam un garšu eksperimentiem, vienlaikus aicināsim valmieriešus un viesus atbildēt uz jautājumu, kāda tad ir īstena Valmieras garša.

Prasmīgu meistaru darinājumi, gardumi, mielošanās un jauni talanti – Valmieras dzimšanas dienas tirgus būs bagātīgs un košs.

 

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

24.07.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031