Kultūras ziņas

31. augustā Cēsīs, Mākslas telpā MALA, no plkst. 18.00 līdz 20.00 notiks lekcija, kurā no trīs dažādām un reizē savstarpēji papildinošām perspektīvām tiks aplūkots jēdziens "MALA", kas reizē būs arī veltījums ne tikai Cēsu pilsētai, bet arī pašai notikuma vietai, kas nes tādu pašu nosaukumu: "MALA".

"MALA" var tikt saprasta kā ārējā (un iekšējā?) robeža, limitējošie apstākļi, īsteni radošā telpa, līnija, kas definē teritoriju, iespējas un palīdz saprast kādā vietā notiekošo. "MALA" piedevām ir svarīgs jēdziens, jo palīdz paredzēt jebkura projekta patieso ietekmi, fizisko formu, veidolu un spēju realitātē ienest pozitīvu mainību, kā arī identificēt auditoriju vārda visplašākajā nozīmē. "MALA" ir arī stāsts par centra un perifērijas attiecībām, citādību mūsu pieredzē un to, kas notiek tad, kad esam kaut kam pa vidu. Vai tās būtu mūsu domas, emocijas vai praktiskas darbības.

Pāri visam "MALA" ir atvērts jautājums, kurā brīdī tā kļūst par centru?

Lektors Jānis Ķīnasts ir dzimis Jelgavā, uzaudzis Durbē, pieaudzis Liepājā un Rīgā, taču pēdējos četrus gadus par savu mājvietu sauc Cēsis. Astoņu gadu laikā, profesionāli nodarbojoties ar integrētu pilsētvides plānošanu un dizainu, ko pats devē par vietradi, Jānis ir praktizējis un pasniedzis ne tikai Latvijā, uzstājies konferencēs Polijā, Francijā, Vācijā un Velsā, bet arī strādājis pie dizaina pētniecības projektiem Grieķijā, Ēģiptē un Tasmānijā, neilgu brīdi arī studējot vienā no vistrakākajām malām pasaulē - Honkongā.

Ja neskaita dalību sarunu festivālā LAMPA, šī būs Jāņa pirmā publiskā uzstāšanās Cēsīs.

Ieeja bez maksas.

Projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas valsts meži finansiālo atbalstu.

Relīzi sagatavoja: Kristīne Auniņa, telpamala PIE gmail PUNKTS com.

26.08.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930