Kultūras ziņas

6.decembrī  plkst. 17.00 Āraišu arheoloģiskajā parkā notiks keramikas izstādes „Vidzemes podniecība” atklāšana un projekta „Pa Voldemāra Stelberga pēdām” prezentācijas koncerts. Projekts „Vidzemes podniecība” visa gada garumā tika īstenots biedrības  TKIC „KasTe” Drabešu muižas Amatu mājā. Amatu mājas keramikas pulciņa dalībnieki apguva programmmu „Vidzemes podniecība”, iepazinās ar Vidzemes vēsturiskajiem traukiem, mācījās teoriju un īstenoja praksē iegūtās zināšanas, ciemojās un guva pieredzi pie Vidzemes labākajiem podniekiem. Gada laikā izgatavotie trauki tiks parādīti izstādē „Vidzemes podniecība”.

Projektu īstenoja biedrība TKIC „KasTe”, Drabešu muižas Amatu mājas keramikas pulciņa dalībnieki un pulciņa vadītāji Einārs un Baiba Dumpji.

Pasākuma koncerts iepazīstinās ar projektā „Pa Voldemāra Stelberga pēdām” paveikto. Projektu īstenoja biedrība TKIC „KasTe” kopā ar Amatas novada folkloras kopu „Ore”, Skujenes un Amatas pamatskolām.

Projekta īstenošanas gaitā tika pētīts Voldemāra Stelberga Cēsu apriņķī savāktais folkloras materiāls, apgūtas dziesmas, deju melodijas, kokles spēle un etnogrāfiskā dziedāšana.  Folkloras kopas „Ore” dalībnieki sagatavojuši programmu, kurā iepazīstinās ar daļu no Amatas novadā savāktajām tautas dziesmām un melodijām. Koncertā piedalīsies arī Skujenes pamataskolas audzēkņi, kas projekta ietvaros Amatu mājā apgūst kokles spēli un Amatas pamatskolas audzēkņu vokālais ansamblis.

Projektus  īstenoja biedrība Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs „KasTe” ar  Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas finansiālo atbalstu, VKKF atbalstu, atbalstīja Amatas novada Skujenes un Amatas pamatskolas un Amatas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja Inese Roze, TKIC „KasTe”, 29199870

 

04.12.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930