Kultūras ziņas

Šajā nedēļas nogalē, 22. augustā, Valmiermuiža būs lielisks galamērķis brīvdienu piedzīvojumu meklētājiem – gan ģimenēm, gan draugu kompānijām, gan individuālistiem. Visas dienas garumā būs iespēja izzināt jātnieku sportu, restaurācijas noslēpumus, izbaudīt melodisku grupas „Zāle” koncertu un skatīt ievelkošu animācijas filmu „Projām”! Visu notikumu apmeklējums bez maksas.

Restaurācijas izzināšana plkst. 9.00 – 17.00. Konservācijas un restaurācijas darbi Valmiermuižas pils tornītī jau ir uzsākti un tos vada pieredzējušais restaurators Juris Pavlovs. Tornis celts 1883. g. un ir vienīgā līdz mūsu dienām saglabājusies liecība no senās kungu mājas. Tā interjeros fragmentāri saglabājušies vēsturiski vērtīgi sienu un griestu dekoratīvie gleznojumi – tie ir iekļauti Valsts nozīmes kultūras pieminekļu sarakstā (valsts aizsardzības Nr. 4551). Visas nedēļas garumā darbu veikšanā iesaistās arī jaunie speciālisti no Latvijas Mākslas akadēmijas, bet laipni aicināts arī ikviens interesents. Norises vieta: Valmiermuižas parks (Dzirnavu iela 1, Valmiermuiža).

Jātnieku sporta sacensības „Valmiermuižas kauss 2020” plkst. 10.00 – 17.00. Valmiermuižas staļļa saimes gaidītākais gada notikums, kas neļauj atslābt ne dalībniekiem, ne pašiem un tur sacensību garu vienmēr mundru. Ikvienam interesantam būs iespēja vērot šķēršļu pārvarēšanu, rikšošanu, lēkšanu un citus uzdevumus, ko veiks sacensību dalībnieki. Tāpat dienas laikā tiks piedāvātas izjādes un dažāda veida aktivitātes „Lauku ceļotājs” organizētā pasākuma „Atvērtās dienas laukos 2020” ietvaros! Norises vieta: Valmiermuižas stallis (Dzirnavu iela 15, Valmiermuiža).

Grupas „Zāle” koncerts plkst. 19.00 – 21.00. Suģestējošā grupa „Zāle” izmanto tautas mūzikas elementus un bardu mūzikas pamatprincipus – personiska, vienkārša, bet emocionāla uzruna mūzikas valodā –, un savieno tos ar orientāliem pasaules mūzikas akcentiem un mūsdienu izteiksmes līdzekļiem, reizē papildinot ar klasisku instrumentu skanējumu. Grupa dibināta 2013. g., satiekoties dzejniekam Pēterim Dragunam, dziesmu autorei Martai Kreitusei un ģitāristei Kasandrai Kaņepei. Pēcāk sastāvs kuplinājies ar jauniem dalībniekiem – Santa Valere (čells), Kira Maija Kirsanova (oboja), Aivars Smirnovs (perkusijas) un Oskars Uldrikis (bass). Norises vieta: Valmiermuižas parks (Dzirnavu iela 1, Valmiermuiža).

Animācijas filma „Projām” plkst. 21.00 – 22.30. Filmas sižetā pēc lidmašīnas avārijas galvenais varonis attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, puisis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu. Filmas režisors, scenārija autors, mākslinieks un komponists ir Gints Zilbalodis. Tā nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai „Oskars”. 2019. g. nacionālā filmu festivālā „Lielais Kristaps” atzīta par gada labāko animācijas filmu. Filma šovasar triumfēja Eiropas nozīmīgākajā animācijas festivālā Anesī (Francija) konkursa programmā „Contrechamp”, iegūstot galveno balvu. Tā nominēta „Annie Award” mūzikas balvai Losandželosā ASV līdzās tādām filmām kā „Ledus sirds 2” un „Rotaļlietu stāsts 4”. Norises vieta: Valmiermuižas parks (Dzirnavu iela 1, Valmiermuiža).

Pasākumus rīko Valmiermuižas kultūras biedrība un Valmiermuižas jātnieku skola, atbalsta Burtnieku novada pašvaldība un citi sporta un kultūras cienītāji. 

Plašākai informācijai: Valmiermuižas kultūras biedrība, kultura PIE valmiermuiza PUNKTS lv, tālr. nr.: 27337798.

20.08.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031