Kultūras ziņas

Jau piektdien, 11. septembrī, no plkst. 14.00 līdz 18.00 Gaujienas pilī, Gaujienas pagastā, Apes novadā, norisināsies Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) rīkotā vizuālās mākslas radošo darbnīcu cikla “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” nodarbība “SVEIKA, LAUVA!”. Radošās darbnīcas paredzētas kā mākslinieciskas un neformālās izglītības aktivitātes, kurās aicināti pievienoties visi interesenti.

Radošo darbnīcu cikls “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” radīts, lai rosinātu izzināt vizuālās mākslas dažādu jomu saskarsmes iespējas laikmetīgā izpratnē. Nodarbībā dalībniekiem tiks sniegts ieskats tēlniecībā, ekslibris un grafikā, saistībā ar šī pasākuma norises vietu – Gaujienas pili.

Radošo darbnīcu cikla “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” nodarbībā “SVEIKA, LAUVA!” būs iespēja iepazīt tēlnieku Anša Dobičina, Krišjāņa Beļavska un gleznotājas Līvas Blūmfeldes, radošās metodes darbā ar ģipsi, uzsverot konkrētās vietas īpatnības mākslas darba radīšanas procesā un veicot Gaujienas pils likteņa izpēti. Pasākuma gaitā norisināsies Gaujienas pils simbola – sargājošās lauvas, atveidošanas process. Lakmetīgās tēlniecības darba “Sveika, lauva!” veidošana būs atsauce uz Gaujienas pils turpmāko, neziņas pilno izmantošanas likteni. Radošājās darbnīcās paredzēta arī ēkas būvplastikas elementu – 19.-20.gs. ģipša izstrādājumu, izpēte. Mākslinieku vadībā dalībnieki varēs strādāt ģipsī, paplašinot zināšanas par kompozīciju un ģipša mākslinieciskajām un tehnoloģiskajām kvalitātēm, kas ir bijis viens no būtiskākajiem elementiem skulptūru un būvplastikas radīšanā mūsdienās un 19.-20.gs.

LMS radošajās darbnīcās mākslas dažādās izpausmes palīdzēs izzināt LMS prezidents, tēlnieks Igors Dobičins, mākslinieces un pedagoģes – Ineta Riepniece, Māra Kārkliņa, Dace Lazdiņa, Vizbulīte Jaukule.

Pasākuma  noslēgumā norisināsies dalībnieku izstāde un labāko darbu autoru apbalvošana.

Nodarbības “SVEIKA, LAUVA!” laikā būs iespēja iepazīt arī Gaujienas pili, kas 98 gadus bijusi kā mācību iestāde, bet ar 2020. gada rudeni vairs nebūs pieejama. 

Latvijas Mākslinieku savienības radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži”. 

LMS radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” nodarbība “SVEIKA, LAUVA!” ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Igors Dobičins, tel.: 26628302

09.09.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031