Kultūras ziņas

Madonas Mākslas skolas atbalsta biedrība īsteno Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2020 projektu konkursa projektu “Mēs esam PAR”.

Projekta aktivitāšu ietvaros Madonas reģiona profesionālās ievirzes mākslas skolu pedagogi ir tikušies vairākās praktiskajās darbnīcās. Darbnīcu aktivitātes interesenti var aplūkot sociālā tīkla Facebook profilā: https://www.facebook.com/madona.lv.

Darbnīcu vadītāji ir arī sagatavojuši iedvesmas darba lapas attālinātam darbam par dažādām projekta aktivitātēs iekļautajām tēmām – keramika, dizaina objektu izgatavošana, tekstils, mode, vizuālā komunikācija.

Projektā ietvertajām aktivitātēm iezīmēta viena kopējā tēma – Gaisma.

Biedrības  izsludinātajā radošo darbu konkursā “Gaismas rādiusā” piedalījušies 150 audzēkņi no astoņām Latvijas mākslas skolām (Aizputes Mākslas skolas, Cēsu pilsētas Mākslas skolas, Ērgļu Mākslas un mūzikas skolas, Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, Ķekavas Mākslas skolas, Jura Soikāna Ludzas mākslas skolas, Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas, Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas, Aizputes Mākslas skolas, Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas un Ludzas Bērnu un jauniešu centra).

Iesūtītie darbi šobrīd apskatāmi Madonas novada pašvaldības ēkā, tiek gatavots iespiešanai konkursa laureātu kalendārs 2021. gadam, kā arī veidota izstādes versija aplūkošanai āra apstākļos.

Projekts “Mēs esam par” noslēgsies ar vairākām aktivitātēm.

3.decembrī notiks metodiskā diena profesionālās ievirzes pedagogiem platformā Zoom.

Programmā paredzēts dalīties ar iedvesmas stāstiem par projekta aktivitātēm, kā arī plānota tikšanās ar Madonas novada pašvaldības izglītības nodaļas vadītāju Solvitu Seržāni, lai viņa pastāstītu un kopīgi apspriestu, kāds pēc administratīvi teritoriālās reformas būs profesionālās ievirzes mākslas skolu darbs apvienotā Madonas novadā.

Semināra dienā paredzēta tikšanās ar iedvesmojošu personību Raimondu Plataci. Sarunas tēma būs “Kas ir dizains?”.

Projekta laikā sadarbībā ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju izveidotas vairākas spēles par tēmu “No skaliņa līdz elektrībai”, tās būs pieejamas interesentiem pēc 12. decembra.

Projekta noslēgumā 12. decembrī pie Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas varēs vērot gaismas instalāciju izstādi, kā arī video ierakstā būs aplūkojami modes darbnīcā tapušie tērpi un aksesuāri.

Informāciju sagatavojusi: Kristīne Šulce, projekta vadītāja. 

02.12.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930