Kultūras ziņas

No 29. septembra līdz 2. oktobrim Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs jau otro gadu norisināsies aprites ekonomikas vasaras skola. Šogad tās tēma ir aprites ekonomikas principu izmantošana mākslas un kultūras pasākumu organizēšanā. Piecu dienu ilgās vasaras skolas laikā dalībniekiem paredzētas lekcijas, radošas darbnīcas un meistarklases, kurās eksperti gan sniegs vispārīgu priekšstatu par aprites ekonomikas principu piemērošanu radošajā sfērā, gan dalīsies ar praktisku pieredzi. Vasaras skolas dalībnieki komandās paralēli strādās pie radošu risinājumu meklēšanas dažādu mākslas un kultūras organizāciju dotajiem izaicinājumiem.

"Veidojot izstādes un citus mākslas pasākumus, lielākā uzmanība tiek pievērsta satura veidošanai un bieži vien nepietiek laika padomāt, vai izmantotie materiāli ir videi draudzīgi un kas ar mākslas darbiem notiks pēc izstādes beigām. Lieliski, ka tieši mākslas jomā strādājoša organizācija ir aktualizējusi šo tēmu un sākusi domāt par risinājumiem!", par vasaras skolas ieceri teic Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese. 

Publicitātes foto

Vasaras skolas vadošais pasniedzējs šogad būs Martins Fosleitners (Martin Fossleitner, Austrija) – informācijas dizaina speciālists un hi-pe.at dizaina studijas vadītājs, Latvijas Mākslas Akadēmijas pasniedzējs un arī viens no Latvijas Dizaina gada balvas žūrijas komisijas locekļiem. Vasaras skolas dalībnieki pasniedzēja vadībā komandās strādās pie risinājumu izstrādes dažādu mākslas institūciju izaicinājumiem saistībā ar aprites ekonomikas principu ieviešanu viņu darbībā. Vasaras skolas noslēgumā, 2. oktobrī, ikviens interesents tiek aicināts uz vasaras skolas laikā radīto risinājumu publisku prezentāciju Ruckas muižā. 

Pieteikties uz aprites ekonomikas vasaras skolu īpaši tiek aicināti radošo industriju pārstāvji un uzņēmēji, kas vēlas iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas par aprites ekonomiku, sākot no tekstila dzīves cikla līdz pat bezatkritumu ēdienu gatavošanai. Lekcijas un meistarklases būs pieejamas arī Cēsu novada iedzīvotājiem. Aprites ekonomikas vasaras skolā ir pieejamas tikai 20 vietas, tādēļ organizatori aicina visus interesentus pieteikties laicīgi. Vasaras skolas dalības maksa ir 149 eiro. Tajā ietverta lekciju un radošo darbnīcu programma, ēdināšana un nakšņošana Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs.

Pieteikšanās līdz 2021. gada 15. septembrim, aizpildot veidlapu ŠEIT. 

Dalība vasaras skolā tiks apstiprināta tiem, kam ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

 

Informāciju sagatavoja:
Liene Leonoviča, projektu vadītāja
lieneleonovica PIE gmail PUNKTS com, 27724884
www.rucka.lv

03.09.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031