Kultūras ziņas

Šogad skolēnu rudens brīvdienās, no 25. oktobra līdz 27. oktobrim, Madonā 24. reizi notiks mūzikas izglītojošs pasākums Ģitāristu sesija. Šogad ir pielāgots nosaukums - Akustiskā sesija! Dalībnieki ir aicināti muzicēt, iegūt pieredzi, vingrināties un radoši darboties piecās akustisko instrumentu grupās - akustiskā ģitāra, ukulele, vokāls, perkusijas un kokles. Nodarbības un  meistarklases notiks brīnišķīgu pedagogu un mūziķu vadībā.

Madonas pilsētas vadība dāsni atvēlēja un deva iespēju sesijas organizatoriem trīs dienas izmantot veselu māju - Skolas iela 8. Baltais nams atrodas Madonas centrā, kur risināsies nodarbības, meistarklases, ēšana kafejnīcā, gulēšana attālākiem dalībniekiem un divu vakaru koncerti trešā stāva mansardā. Akustiskā sesija noslēgsies ceturtdien, 27.oktobrī plkst. 16.00  Madonas kinoteātrī Vidzeme ar dalībnieku un skolotāju kopīgi veidotu koncertu - Vienoti mūzikā! Koncerta otrajā daļā kinoteātra jumtu cilinās Katrīna Dimanta tandēmā ar neatsveramo ģitāristu Reini Briģi.

Ar akustiskajiem ģitāristiem trīs dienas kopā būs rīdzinieks, dažādu mūzikas stilu zinātājs un Ģitāristu sesijas ilggadējs pasniedzējs Egils Leimanis. Koleģiāli Egilu papildinās gan Edmunds Vestmanis, gan Vita Krūmiņa, gan Dace Sināte. Vokāls tiks nodots limbažnieces Madaras Briedes rokās, kurai ir liela pieredze gan kā skolotājai, gan kā profesionālai dziedātājai. Mikus Čavarts mūs ievadīs perkusiju pasaulē, būs gids dažādās pasaules ritma kultūrās. Praktizēsim ritmiku. Daudzus interesē harizmātiskais cēsinieks, ģitārists un vokālists Rihards Saule, kurš darbosies rokmūzikas jonu piesātinātā gaisotnē. Trešdienas vakarā, Skolas ielas 8 mansardā plkst.20.00 Rihards uzstāsies ar tautas dziesmu programmu. Etnogrāfisko kokli spēlēt mācīs burvīgā praulēniete Samanta Ceruka, kura vairākus gadus kokles spēli pasniedz Valmieras mūzikas skolā. Samantu asistēs Madonas BJC kokļu klases vadītāja Zita Gailīte, kura Madonas pusē vairākus gadus ir pamanāma muzicējot kopā ar dēliem.

Dalībnieki bez ierobežojumiem tiek aicināti no visiem Latvijas novadiem,. Programma ir krāšņa, koncerti veidojas mīļi un azartiski. Nedaudz ziedojot akustiskās mūzikas attīstībai, koncertos vēlamies redzēt arī jūs.

Madonas novada dome atbalsta Akustisko sesiju! Nodarbības, meistarklases un koncerti Madonas novada dalībniekiem ir par brīvu! Par dalību sesijā lūdzu informējiet organizatorus aizpildot anketas, vietu skaits ir ierobežots! Piesakies dalībai šeit >> https://ej.uz/piesakies_sesijai

Draudzējas: Junge, Papīrs, Erante, Brang

Par mums runā: VTV, Re:Tv, Radio NABA, Radio1, EHR, Stars, LR2

 

Kontaktinformācija: Imants Pulkstenis, e-pasts: imantspulkstenis PIE madona PUNKTS lv, tālr. 29411619

13.10.2022

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031