Arhīva kalendārs

« April 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

29. martā noslēdzās projektu pieteikumu iesniegšana kultūras projektu konkursam „Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2019”.

Vidzemes plānošanas reģions saņēmis skaitliski vairāk projektu pieteikumu nekā pērn. Konkursā pavisam saņemts 131 projektu pieteikums par kopējo summu 479 354,93 EUR. Šogad Vidzemes kultūras programmā tiks sadalīts finansējums 85 500,00 EUR. Iesniegtie projekti aptver dažādas kultūras jomas un pasākumus Vidzemes teritorijā un atbilst visām mērķprogrammas noteiktajām prioritātēm.

Līdz aprīļa beigām ekspertu komisija izvērtēs pieteiktos projektus, un 29. aprīlī būs zināmi konkursa rezultāti. Tie tiks publiski paziņoti Vidzmes plānošanas reģiona mājaslapā (www.vidzeme.lv) un Valsts kultūrkapitāla fonda mājas lapā (www.kkf.lv). Apstiprinātās ekspertu komisijas sastāvs ir sekojošs:

Ija Groza - Reģionālā koordinatore remigrācijas jautājumos, Vidzemes plānošanas reģions;

Iveta Ence - Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja, Strenču novada pašvaldība;

Ieva Vītola - Starpnozaru mākslas grupa “SERDE”, tradicionālās kultūras pētniece;

Zanda Treimane - VKKF pārstāvis;

Aivars Eipurs - VKKF pārstāvis;

Zemkopības ministrijas vai VAS “Latvijas valsts meži” pārstāvis.

Vidzemes kultūras programma ir iespēja reģiona kultūras organizatoriem saņemt atbalstu savām idejām un iniciatīvām, lai radītu un pilnveidotu kultūras notikumu piedāvājumu Vidzemē.

Atbalsts būs pieejams tādiem kultūras projektiem, kuri tiks sagatavoti atbilstoši programmas nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot laika posmā no 2019. gada maija līdz 2019. gada 15. decembrim.

2019. gadā Vidzemes kultūras programmas mērķis ir nodrošināt līdzsvarotu, daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras procesu un tā pieejamību Vidzemē, saglabājot un attīstot Vidzemes novadam raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi. Šogad kā jauna prioritāte noteikta “sabiedrības iesaiste dabas un kultūras mantojuma vērtības apzināšanā un integrētā attīstībā, iesaistot un informējot sabiedrību par iespēju brīvprātīgi veikt dabas un kultūras mantojuma vērtību apzināšanu un uzturēšanu”.

Vidzemes kultūras programma ir būtisks finanšu instruments, kas sekmē  un nodrošina kultūras procesu Vidzemē, tādejādi veidojot un saglabājot kultūrvidi ārpus galvaspilsētas.

Informāciju sagatavojusi: Dace Laiva, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, mob.tālr. 25670756, dace.laiva PIE vidzeme PUNKTS lv.

Piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu Koncertzālē “Cēsis” viesojās viens no pazīstamākajiem islandiešu mūziķiem Högni Egilsons. Vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā skanēja viņa jaunākie skaņdarbi balsij un stīgu kvartetam.

Högni plašāk pasaulē pazīstams kā elektroniskās mūzikas apvienības GusGus un indie rock grupas Hjaltalín dalībnieks, dziesmu autors un vokālists, rakstījis mūziku arī kino un televīzijai.

Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti elektroniskajā skaņu pasaulē, viņš pievērsies jauniem meklējumiem mūzikā. Högni uzrunājis stīgu kvarteta skanējums, jo arī pats bērnībā apguvis vijoļspēli. Šī mūzikas forma esot ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā, un tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas uzrunā spēcīgāk nekā jebkad agrāk.

Koncertā, kas izskanēja tikai un vienīgi Cēsīs, līdzās Högni uz skatuves dzirdējām arī mūsu pašu lielisko Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu - Kristiāna Širante/vijole, Agnese Kanniņa-Liepiņa/II vijole, Artūrs Gailis/alts un Kārlis Klotiņš/čells.    

FOTO: Anrijs Požarsksis

 

Mediju kontaktiem:

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

 

Sestdien, 13.aprīlī, plkst. 18:00 Oleru muižā. 

Akustiskais trio “Spring Roll” piedāvā skaniski īpatnēju kamermūzikas programmu. Spēlējoties ar tembriem, rezonansēm un atbalsīm, Spring Roll izpildītais repertuārs ir izteikti mūsdienīgs, kurā tomēr atpazīstams džezs, laikmetīgā mūzika, Ņujorkas muzikālā scēna un Silvēnas trakulīgo gadu popmūzika. 

Silvēna Elarī /flauta, balss, kompozīcijas/, 

Antonēms Reijons /klavieres, Moog , kompozīcijas/, 

Īgs Maijo /tenora saksofons, klarnete/, 

Koncertu atbalsta Francijas institūts Latvijā, Rūjienas novada pašvaldība un biedrība “Oleru muiža”.

Ieeja par ziedojumiem.

Lūdzam pieteikt savu apmeklējumu līdz 11. aprīlim, e-pasts olerumuiza PIE gmail PUNKTS com.

Informācija:

http://www.vapaataanet.fi/spring-roll-baltic-finnish-roads-april-2019/

http://www.sylvainehelary.com/inside-projects/?p=springroll&lang=en

https://www.facebook.com/OleruMuiza/?view_public_for=964733857063311

 

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti biedrības "Oleru muiža"  publicitātes vajadzībām.

 

Informāciju sagatavoja:

Ieva Zemīte,

biedrība "Oleru muiža"
Tālrunis: 29224494
olerumuiza PIE gmail PUNKTS com

Valmieras Mākslas dienu laikā, no 9. līdz 22.aprīlim, Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10) apskatāma Valmieras cietuma ieslodzīto veidota darbu izstāde.

“Ir darbi, kas veidoti atbilstoši Valmieras Mākslas dienu tematikai, gan arī tādi, kas tapuši nesenā laika posmā. Sadarbībā ar Rīgas Valsts tehnikuma Limbažu Profesionālās vidusskolas galdniecības grupu un pasniedzēju Jāni Daļecki galdnieku grupa veidoja koka gleznas, valsts ģerboni, dzīves koku, portretus un vēl citus mākslas darbus. Tāpat izstādē apskatāmi zīmējumi. Apmeklētājus priecē smalki veidojumi no pērlītēm, kā arī no krietni smagāka materiāla – metāla darinājumi. Apjomīgs darbs ieguldīts ainavas – ezers ar gulbjiem – tapšanā, to izstrādājot no papīra,” stāsta Tatjana Ļudvikova, Valmieras cietuma Resocializācijas daļas priekšniece, majore. 

Šis ir jau piektais gads, kad Valmieras cietums iesaistās Mākslas dienās, šoreiz rodot iedvesmu tēmā #Soļi.Pilsēta.Es.

No 1.aprīļa līdz 1.maijam Valmierā norisinās Mākslas dienas, radošās norises apvienojot tematikā “Soļi. Pilsēta. Es”. Programma skatāma Valmieras mājaslapā www.valmiera.lv, sadaļā “Kultūra” un www.visit.valmiera.lv. 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

21.aprīlī plkst.16.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Valmieras Mūzikas skolas un biedrības “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” labdarības koncerts “Mans solis, tavs solis. Satikšanās”. Tā laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti mācību procesa bagātināšanai, dodot iespēju talantīgajiem jauniešiem apmeklēt koncertprogrammas Rīgā, kā arī koncertkokles iegādei skolas audzēknim.

“Šogad Valmieras Mūzikas skolas kokles klase svin 30.gadadienu, tāpēc kopā ar skolas draugiem – biedrību “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” – esam nolēmuši, ka koncerta laikā gūtie ienākumi tiks ieguldīti jaunas koncertkokles iegādei. Šoreiz instruments tiks nodots talantīgajai audzēknei Katrīnai,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Ar biedrības atbalstu audzēkņi jau iepriekš dāvinājumā saņēmuši ne tikai mūzikas instrumentus, bet arī klātienē galvaspilsētā baudījuši baleta mākslu un apmeklējuši Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Ar koncerta rīkošanu biedrība “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” aicina mākslas draugus atbalstīt mūzikas izglītību Valmierā. Koncertā gaidīti visi interesenti, lai ne tikai satiktos ar izciliem Valmieras Mūzikas skolas absolventiem, bet arī lai iepazītos ar šī brīža mūzikas talantiem un sniegtu savu artavu jauno talantu izaugsmē.

 

Mūzikas skolas audzēkņu, pedagogu un absolventu koncerts “Mans solis, tavs solis. Satikšanās” norisināsies Valmieras Mākslas dienu laikā. Labdarības koncertam notiekot jau trešo gadu, arī šoreiz klausītājus priecēs Valmieras Mūzikas skolas absolvents, komponists Arturs Maskats, uzstājoties kopā ar Latvijas Nacionālās operas solistu Rihardu Mačanovski. Savukārt Lieldienu koncertu ieskandinās Rīgas zvanu ansamblis “Primus”. Uz satikšanos mūzikā aicinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēknis, pianists Roberts Ķibermanis, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkne, koklētāja Katrīna Mačuka un Valmieras Mūzikas skolas audzēkne Anna Šakena, kā arī skolotājs, akordeonists Māris Rozenfelds. Klātesošie dzirdēs arī četru Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu, konkursa “Latvijas talanti” finālistu priekšnesumus – uzstāsies Rūta Saulīte (klavieres), Izolde Bernadeta Ozoliņa (alts), Sendija Rozenšteine (flauta) un Rebeka Gailīte (baritona saksofons). Savukārt komponista Bendžamina Britena dziesmas no cikla “Oh, this Island” izpildīs skolotāja, soliste Zane Jankuna un koncertmeistare Dace Kļava. Klātesošajiem būs lieliska iespēja gūt ieskatu, ko Eiropas koru olimpiādei un Nācijas “Grand Prix”, kas norisināsies augustā, sagatavojis skolas koris “SolLaRe” diriģentes Irēnas Zelčas vadībā. Savukārt kopā ar jaunāko klašu kori un diriģenti Mariku Rolmani uzstāsies komponists Arturs Maskats, izpildot ciklu “Princešu dziesmas”.

Koncertu vadīs Valmieras Drāmas teātra aktrise Māra Mennika.

Bezmaksas ieejas kartes lūgums iepriekš izņemt vai pieteikt Valmieras Kultūras centrā vai Valmieras Mūzikas skolā. Ziedot Valmieras Mūzikas skolas jauno talantu attīstībai būs iespējams klātienē koncerta laikā. Biedrība “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” izsaka pateicību ziedotājiem par atbalstu biedrības mērķu sasniegšanai.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām. 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

2019. gada 21. aprīlī Sēļu muiža aicina pavadīt Lieldienas kopā ar ģimeni, mācoties dažādas amata prasmes un iepazīstot Lieldienu tradīcijas.

21. aprīlī no plkst.14.00 Sēļu muižā sāksies Lieldienu ieskandināšana. Piedalīsies Mazsalacas novada Kultūras centra deju kolektīvi un Sēļu pagasta Tautas nama folkloras kopa “Sēlene”, dejotāji un tautas mūzikas kopa „Sēļu muižas muzikanti”.

Pasākumā varēs apskatīties zaķus, krāsot olas, izšūpoties, lai vasarā nekož odi, un doties rotaļās un kopīgos dančos.  Meistarklases vadīs  - folkloriste Iveta Dukaļska un deju skolotājs Ernests Spīčs. Savukārt Benitas Audzes un Uģa Vītiņa vadībā meistarklasēs apmeklētāji varēs izveidot sev kādu skaistu ādas un koka darinājumu, piemēram, atslēgu piekariņus no ādas vai koka karotes un stabulītes. Kopīgi veidosim izstādi - konkursu „Košāko Lieldienu olu parāde”, tāpēc ņemiet līdzi visskaistākās un stiprākās olas! Pasākumā ieeja bez maksas.

 Projekts „Pavasara saulgriežu meistardarbnīcas Sēļu muižā” ir Mazsalacas novada Sēļu pagasta Tautas nama projekts, kur sadarbībā ar Sēļu muižas muzikantiem, tradicionālās kultūras nozares speciālistiem un amatniekiem tiek piedāvātas praktiskās nodarbības, izzinot latviskās tradīcijas un amatus, popularizējot tautas muzicēšanas, dziedāšanas un dejošanas tradīciju. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

Velo un kino festivāls „Kino Pedālis” jau ceturto gadu ieskandinās Latvijas festivālu vasaru.  Kino naktī, 10.maijā, festivāls „Kino Pedālis” piedāvās aizraujošu dokumentālo īsfilmu programmu piecos īpaši iekārtotos kinoteātros. Savukārt sestdien, 11.maijā, ar kopēju startu Vecpuišu parkā tiks atklāts velo brauciens/interaktīva spēle trīs maršrutos: Ģimeņu pedālis ( ap 15 km), Puspedālis ( ap 25 km) un Dižpedālis ( ap 55 km).

10. maijs | KINO NAKTS | atklāšana plkst. 19.00 Vecpuišu parkā, Valmierā 

Lieliska iespēja iepazīt gleznaino Valmieru atraktīvā veidā, apmeklējot piecus kinoteātrus, kas iekārtoti neparastās vietās: koncertzālē „Valmiera”, Valmieras drāmas teātra zemskatuvē, kino busiņā pie Valmieras televīzijas torņa, VVĢ galerijā „Ledus pagrabs” un slepenais kino, kura atrašanās vieta tiks izziņota piektdien. 

Kino nakts apmeklētājiem bez maksas. Festivāla programmā šogad daudz aizraujošu īsfilmu no dažādām pasaules valstīm, turpinot atklāt, cik plaša ir velo kultūra un cik nozīmīgs velosipēds var būt cilvēka dzīvē. Katram kinoteātrim sava filmu programma un seansu laiki saplānoti tā, lai iespēt redzēt varētu praktiski visu. Ērtākai un ātrākai manevrēšanai starp kinoteātriem ieteikums izmantot velosipēdu. 

Festivāla filmu programma 

Neliels ieskats festivāla filmu programmas daudzveidīgajos stāstos – „Plāns C” (Plan C II, 2018) vēstīs par vīru, kurš 83 gadu vecumā, spītējot ārstu ieteikumiem un diagnozēm, dodas 4000 km braucienā ar velosipēdu, un „Vilks” (Byc.Wilkiem, 2016) kā poļu velobraucējs, pēc smagām traumām, atrod spēku un iedvesmu un gūst panākumus para-velosportā. Filma „Ceļš uz priekšu” (A Way Forward, 2016) aizvedīs uz Āfrikas lauku ciematiem, kur tieši velosipēds var palīdzēt pārvarēt lielus attālumus un nevienlīdzību, kas pastāv starp jaunām meitenēm un viņu nākotnes iespējām, bet „No krūmiem līdz vēderam” (Bush to Belly, 2015) ļaus izsekot mobilo kafejnīcu Gibbas velobraucienā Austrālijā. Filma „Amsterdamas kājas” (Legs of Amsterdam, 2015) ļaus iejusties kādas velo darbnīcas ikdienā pie meistara ar zelta rokām un plašu sirdi pilsētā, kur velosipēds ir kāju vietā. Par sievietēm profesionālajā velosportā runās filmas „Turneja” (Tour, 2017)  un „Manas kājas, mani ieroči” (My legs, my gears, 2014), bet „Ledus ceļš” (The Frozen Road, 2018) izgaismos vīrišķības robežas, ceļojot ar velosipēdu skarbos apstākļos pāri pasaules lielākajam arhipelāgam. Savukārt „Ceļš Kazbekā” (The Trail to Kazbegi, 2015) kopā ar četriem piedzīvojumu meklētajiem aizvedīs uz vienu no pasaules bīstamākajām kalnu grēdām Kaukāzā. Filmā „Zvērs” (Unwieldy Beast, 2013) mūziķis Garijs Franks Skaggs, piemontējis klavierēm velosipēdu un dodas pa San Francisko ielām. Savukārt pašmāju režisora Ivara Zviedra darbā „Ērik, atnāc!” (2005) skatītajiem būs iespēja paviesoties Igaunijas pierobežā pie kolorītā filmas varoņa Ērika.

 

11.maijs | VELO BRAUCIENS | kopējs starts plkst. 11.00 Vecpuišu parkā 

Šogad velo brauciena maršruti pagriezīsies uz pilnīgi jaunām takām – Ģimeņu pedālis (ap 15 km) ripos uz Kocēniem, bet Puspedālis (ap 25 km) un Dižpedālis (50 km) aicinās iepazīt Beverīnas novadu.

Braukšanas virzienu rādīs mobilā lietotne – interaktīva spēle, kas līdz ar ceļa norādēm piespēlēs āķīgus jautājumus. Ceļā dalībniekus gaidīs īpašas pieturvietas, kas piespēlēs ne vienu vien pārsteigumu. Dalība velo braucienā ar biļeti, kas reizē ir arī loze lielajai loterijai, kur galvenā balva ir pavisam jauns velosipēds no veikala „Eži”.

Sestdien rosība Vecpuišu parkā nerimsies –  no pl. 15.00 multfilmas un līdzsvara riteņu brauciens bērniem un street food festivāla prieki gardēžiem, bet velo brauciena noslēgumā (pēc plkst. 17.00) – loterija un ballīte kopā ar kolorīto Uģa Meldera un Mikusa Frišfelda tandēmu, grupu 7 DĒLI un DJ ALL - VISS. Šie prieki visiem bez maksas.

Plašāka informācija skatāma festivāla mājas lapā www.kinopedalis.lv. Biļetes velo braucienam www.bezrindas.lv

 

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs „Eži” un Valmieras pilsētas pašvaldība, sadarbībā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem.

 

Informāciju sagatavojusi: Liena Kreišmane | 25544338 | info PIE kinopedalis PUNKTS lv | www.kinopedalis.lv

Ir noslēdzies Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātais un  administrētais „Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2019” projektu konkurss. Šogad konkursam tika iesniegts pavisam 131 projektu pieteikums, kopējā pieprasītā finansējuma summa - 479 354,93 eiro.

Ekspertu komisija, kuras sastāvā bija divi VKKF eksperti un trīs Vidzemes plānošanas reģiona izvēlēti eksperti, ņemot vērā konkursa nolikumā apstiprinātos kritērijus, izvērtēja projektu pieteikumus un nolēma atbalstīt pavisam 58 projektus, sadalot konkursā pieejamo finansējumu 85 500,00 eiro apmērā. Diemžēl lielās konkurences dēļ daudz patiešām labu iniciatīvu atbalstu nesaņēma. Bija arī tādi pieteikumi, kas nesaņēma atbalstu, jo nebija ievērojuši nolikumā noteiktās prasības.

Ar atbalstīto projektu sarakstu iespējams iepazīties šeit.  

No  2019. gada maija līdz 15. decembrim jau divpadsmito gadu ar Vidzemes kultūras programmas atbalstu tiks īstenotas dažādas kultūras iniciatīvas un idejas. Aktuālā informācija par atbalstīto projektu pasākumiem un rezultātiem būs pieejama Vidzemes reģiona mājas lapā www.vidzeme.lv.

Projektu pieteicēji tuvākajā laikā e - pastā saņems oficiālu ziņu par „Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2019” projektu konkursa rezultātiem. 

Iesniegtie un atbalstītie projekti ir ļoti daudzveidīgi, tie atbilst visām četrām VKP 2019 noteiktajām prioritātēm.

 

Informāciju sagatavojusi:
Dace Laiva, Vidzemes kultūras programmas koordinatore
tālr. 25670756
dace.laiva PIE vidzeme PUNKTS lv

Cēsu grandiozākie svētki, “Cēsis 813”, šogad notiks no 19. jūlija līdz 21. jūlijam. Trīs dienu garumā iedzīvotāji un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs baudīt mākslu, modi, mūziku un sportisku azartu. Aizvadītajos gados svētki arvien pulcējuši vairāk nekā 60 000 apmeklētāju, kļūstot par lielāko trīs dienu bezmaksas festivālu Latvijā.

Svētku devīze šogad “Svinam vasaru!”. Cēsis aicina ikvienu cēsnieku un visu Latviju gada krāšņākajā nedēļas nogalē svinēt košus un līksmus svētkus, baudot kopā būšanu pašā vasaras plaukumā!

“Esam rūpīgi strādājuši, lai šī gada svētki atšķirtos no iepriekšējiem. Pārmaiņas piedzīvojusi gan svētku programma, gan jau ierastās svētku zonas, lai garantētu, ka šīs trīs dienas varēs izbaudīt gan ikgadējie apmeklētāji, gan pirmreizējie Cēsu viesi, jo tik daudz oriģināla satura vienuviet Cēsis nebūs piedzīvojušas – mēs nudien pilnasinīgi svinēsim vasaru, un interesanti būs ikvienam,” akcentē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra vadītāja Andra Magone.

Svētkus piektdienas, 19. jūlija, vakarā ievadīs dejas Rožu laukumā, un lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls Latvijā “Fono Cēsis”, kas norisināsies Smilšu laukumā un kā allaž divu dienu garumā pulcēs labākos Latvijas mūziķus.

Svētku galvenā zona šogad būs Vienības laukums. Svētku ieskaņas dienā, 19. jūlijā, te notiks brīvdabas kino vakars. Svētku kulminācijas dienā, 20. jūlijā, Vienības laukumā gaidāma plaša pasākumu programma. Mazākos “Cēsis 813” apmeklētājus priecēs īpaša svētku programma ģimenēm ar bērniem, Cēsu teātris smīdinās un saviļņos ar koncertuzvedumu “Čivināsim vai lidosim”.

Pils dārzā jau tradicionāli notiks vēsturiskais Hanzas tirgus, un vecpilsētā uz tirdziņu pulcēsies tirgotāji un mājražotāji. Atelpu no svētku dunas visas dienas garumā varēs gūt Pils laukumā, kur darbosies pirtnieki un SPA meistari. Pilsētas galvenā artērija – Rīgas iela – pārtaps par Cēsu “Zelta dzīslu”, kur būs novērtējams radošo cēsnieku veikums un būs izvietotas āra terases.

Viens no vakara galvenajiem notikumiem būs koncerts “Metru virs zemes” Vienības laukumā Vidzemes kamerorķestra un spožu vokālu izpildījumā, diriģents Andris Veismanis. Svētku laukuma programmas režiju rada cēsniece Gunita Bārda.

Jau tradicionāli dienas kulminācija būs svētku gājiens, kas noslēgsies Vienības laukumā, no kura būs vērojams grandiozs salūts. Pēc uguņošanas ar šovu “Queentessence” uzstāsies Rihards Saule, un dejas turpināsies līdz vēlai naktij.

Svētdiena, kā jau ierasts, būs sporta un atpūtas diena. Pirtsupītes gravā notiks tradicionālais motokross “Zelta mopēds”, savukārt Vienības laukumā aizritēs “Ghetto Games” sacensības, kā arī notiks citas sportiskas aktivitātes.

Cēsis dibinātas 1206. gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Vērienīgos svētkus atbalsta AS “Cēsu alus”.

 

Informāciju sagatavojusi:

Cēsu novada pašvaldības

Komunikācijas un klientu servisa

pārvaldes speciāliste

Edīte Matuseviča

edite.matusevica PIE cesis PUNKTS lv

 64121677, 28377450

Raunas iela 4, Cēsis, LV-4101