Arhīva kalendārs

« May 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Naukšēnu novada Ķoņu bibliotēkas projektā "Ķoņu dārgumus meklējot" paredzētas dažāda veida aktivitātes – izzinošas nodarbības, kurās centīsimies saprast, KAS var būt vietas vērtība pašu iedzīvotāju un ceļotāju acīs, ģenerēsim idejas, KO paši vēlamies redzēt, izzināt un attīstīt, domāsim, KĀ atrast, fiksēt un veidot aizraujošus stāstus, iedvesmosimies no citu pieredzes, dosimies kopīgos izziņas piedzīvojumos.

Pirmā nodarbība 29.maijā pl. 18.00 ar biedrības “Culturelab” pārstāvi, kultūrpolitikas pētnieci, Latvijas un starptautisku projektu un nodarbību vadītāju Ilonu Asari par kultūras vērtību noteikšanu.

Nākamajā nodarbībā 5.jūnijā pl.18.00 tiksimies ar  Āraišu biedrības aktīvistiem, kuri dalīsies pieredzē par Āraišu kopienas kartes veidošanu un citām norisēm, rosinās mūsu idejas ar dažādiem uzdevumiem. Turpmākās norises un laikus precizēsim, vadoties pēc pašu izveidotajām idejām. Projekta aktivitātēs piedalīties ir aicināti VISI (neatkarīgi no vecuma, dzimuma, interesēm u.c.), kuriem šķiet, ka Ķoņos dažādos laikos (arī šodien) ir atrodamas personības, leģendas, dabas, kultūrvēstures, prasmju, tradīciju un citas vērtības, kas pašiem šķiet svarīgas, ar kurām lepoties un par kurām ir vērts runāt, tās saglabāt, nodot citiem un popularizēt turpmāk caur dažāda veida kultūrizglītojošām aktivitātēm. 

Projekta vadītāja 
Kadrija Mičule


Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skola pastāv kopš 1986. gada 6. septembra. Skolai ir bijušas vairākas ēkas, kurās tā ir darbojusies vairāk kā 30 gadu pastāvēšanas laikā, līdz 2016. gada 6. septembrī, skolas pastāvēšanas 30 dzimšanas dienā, tikām pie mūsu jaunās mājvietas – vēsturiskās ēkas Br. Kaudzīšu ielā 10, kas līdz tās rekonstrukcijas brīdim ir kalpojusi kā ārstniecības pakalpojumu sniegšanas vieta. Kā dakteru māja tā tika uzbūvēta 1875. gadā, vēl muižas laikos, un līdz pat 2014. gadam ir bijusi saistīta ar medicīnu.

Esam ieguvuši brīnišķīgu ēku, skaistā ainaviskā vidē. Tāpēc, uzskatām par savu pienākumu – izzināt un izpētīt šīs ēkas un tās tuvākās apkaimes vēsturi, lai saprotam, ko esam mantojuši no iepriekšējām paaudzēm un kas ir jāsaglabā nākamajām. Ir jāizmanto iespēja apzināt un aptaujāt cilvēkus, kas ir strādājuši šajā ēkā kā medicīnas darbinieki un vēl var pastāstīt par šo ēku un tās apkārtni.

  

Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skola 2016. gada 6.septembrī.

Lai īstenotu projekta mērķi – izpētītu ēkas vēsturi un tās ainavu, iedzīvinātu to šodienā, esam paredzējuši vairākas aktivitātes.

Šobrīd jau notiek pieejamo vēsturisko materiālu atlase un intervijas ar cilvēkiem – bijušajiem medicīnas darbiniekiem, kas saistīti ar šīs mājas vēsturi. Tiek vāktas un apkopotas vēstures liecības un fotogrāfijas, kur redzama ēkas pagātnes ainava un vide.

Doktorāts 1938. gadā.

4. jūnijā ir plānots pārgājiens – skolas tuvākās apkārtnes ainavas izpēte, fotografēšana. Lai projekta gaitu padarītu interesantāku skolas audzēkņiem, projekta ietvaros ir paredzētas arī meistarklases – radošās darbnīcas gan mūziķiem, gan māksliniekiem.

14. jūnijā notiks meistarklase "Manas skolas ainava skaņās"  skaņu, ritma fantāziju meistarklasi vadīs – ritma instrumentu spēles skolotājs, perkusionists Mikus Čavarts.

29. jūnijā notiks meistarklase "Manas skolas ainava glezniecībā" – meistarklasi vadīs gleznotāja, māksliniece Sandra Krastiņa. Meistarklasē mākslinieces uzraudzībā topošie mākslinieki skicēs, zīmēs, gleznos skolas apkārtnē.

Projekta vadītāja
Aija Sila