Arhīva kalendārs

« September 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

“Biedrība “CĒSU TEĀTRIS” šī gada  septembrī, oktobrī un novembrī realizēs projektu „SKATUVE. TEĀTRIS. ROC DZIĻĀK II!”, turpinot jau pērn sākto prasmju papildināšanu aktiermākslā. Arī teātrī nemitīgi sevi jāpilnveido, lai arvien uzlabotu skatuviskās, aktieriskās, vokālās, plastiskās iemaņas, ko pēc tam caur izrādēm, uzvedumiem, citiem pasākumiem nodot saviem skatītājiem.

Šogad savos amata noslēpumos dalīsies Latvijā zināmi aktieri, skatuves mākslas pedagogi, vokālie pedagogi un vizāžisti, lai palīdzētu atklāt tēla veidošanas nianses. Būs nodarbības skatuves kustībā, aktiermeistarībā, vokālajās prasmēs, citās aktierim svarīgās iemaņās.

 

Biedrība „CĒSU TEĀTRIS” ar šo projektu vēlas palīdzēt Vidzemes amatierteātru aktieriem attīstīt skatuves izpausmes veidus caur vārdu, mūziku, darbību un vizuālo tēlu, veidojot izpratni par teātra mākslu kā nemateriālā kultūras mantojuma sastāvdaļu, kā arī veicinot Vidzemes teātra spēlēšanas tradīciju turpināšanu.

Amatierteātris savā pilsētā, novadā, pagastā ir svarīga kultūras dzīves sastāvdaļa, tāpēc vietējiem teātra kolektīviem ne tikai jāveido mūsdienīga un daudzveidīga repertuāra politika, bet arī arī pašiem jāpilnveidojas, lai radītu arvien kvalitatīvāku sniegumu. Ir svarīgi rīkot radošās meistarklases amatierteātru aktieriem, jo spraigajā ikdienā pietrūkst laika un iespēju aktieru specifisko prasmju (runas, dziedāšanas, kustību, vizuālā tēla radīšanas u.c.) attīstīšanai un kopējām nodarbībām. Mācīšanās darot ir visefektīvākā mācīšanās forma, tāpēc projekta ietvaros iecerēts noorganizēt 25 – 30 Vidzemes amatierteātru aktieriem sešu dienu dienu radošās darbnīcas, tā veidojot priekšnosacījumus personības pilnveidei, jaunu zināšanu apguvei un savstarpējai sadarbībai.

Vidzemes amatierteātru aktierus aicinām pieteikties radošajām darbnīcām, rakstot e-pastā: cesuteatris PIE gmail PUNKTS com. Tā kā vietu skaits ierobežots, iespējams, ne visus varēsim aicināt uz radošajām darbnīcām. Nodarbības ieplānotas 21.un 22. septembrī; 5.un 30.oktobrī; 2.un 3.novembrī. Par norises vietām un pasniedzējiem informēsim katru dalībnieku individuāli.

Projekta „Skatuve. Teātris. Roc dziļāk II!” nodarbību plānojums

Projekts „SKATUVE. TEĀTRIS. ROC DZIĻĀK II!” tiek rīkots ar VKKF un Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2019 finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja projekta vadītājs Jānis Gabrāns.

Izstāde mežā ”PĀRVĒRŠANĀS”, kā Kārļa Skalbes pasakā -  koka dvēselē pārvērties ceļinieks, gleznotājs caur saviem darbiem skatītājam liek redzēt un izjust to, ko jutis cits mākslinieks, tikai citā laikā, citā interpretācijā. Vietas izvēli noteikusi likumsakarība. K. Skalbe šūpulis kārts netālu no Gaujas iztekas, savukārt glezniecības  izstādē - Skalbes domas, pārdzīvojumi  - atkal Gaujas krastos, tikai citādā plūdumā. Tādejādi akcentējot mūžīgo mainību, bet saglabājot nemainīgo – cilvēka dvēseli un radošos garu.

 

Izstādē "Pārvēršanās" apskatāmi 11 darbi, kurus gleznojuši mākslinieki- Jānis Dukāts, Jānis Blanks, Ansis Rozentāls, Dāvis Ozols, Reinis Liepa, Ritums Ivanovs un dēli, Rasmus un Krišjānis, Zīle Ziemele, Signe Vanadziņa, Laima Bikše.

Izstādi mežā Sarkano klinšu takā pie Rūcamavota, Cēsīs organizējusi biedrība "Art Cēsis" ar Vidzemes plānošanas reģiona, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra un Cēsu pašvaldības atbalstu. Plenēra darbnīcas vadītājs, gleznotājs Ritums Ivanovs. Lielformāta darbi  gleznoti uz “Latvijas finiera” speciāli sagatavota saplākšņa ar firmas “Caparol” krāsām. Tieši šo  materiālu izmantošana nodrošina gleznu ilglaicīgu eksponēšanu brīvā dabā. 

Jaunatklāšanas pasākums "Pārvēršanās" notiks 7.septembrī pulksten 16.00, Sarkano klinšu takā pie Rūcamavota, Cēsīs. Izstādes atklāšanā Sarkano klinšu takā Kārļa Skalbes pasakas lasīs Gundars Āboliņš.

Informāciju sagatavojusi: Inese Ciekure, biedrības "Art Cēsis" vadītāja.