Arhīva kalendārs

« October 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

26. oktobrī no plkst. 19.00 līdz 23.00 biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” aicina apmeklēt “Leģendu nakts” pasākumu “Manto. Mantojums. Akants jeb kādēļ nošāvās milicis” Zvārtavas pilī Apes novadā.

Leģendu naktī ikviens ir aicināts apmeklēt 1881. gadā celto Zvārtavas pili, Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) muzeja radošo filiāli, kur norisināsies radošās darbnīcas “Manto. Mantojums” kopā ar māksliniecēm Māru Kārkliņu, Vizbulīti Jaukuli, Inetu Riepnieci un Daci Lazdiņu. Radošajās darbnīcās tiks sniegts ieskats heraldikā, arhitektūrā, kā arī vitrāžas mākslā un tēlniecībā. Plkst. 19.30, 21.00 notiks ekskursijas, kurās būs iespēja izzināt Zvārtavas pils vēsturi un apskatīt LMS muzeja  ekspozīcijas. Zvārtavas pilī ir eksponēta mūsdienu autoru porcelāna vāžu kolekcija un daļa no LMS muzeja 20.gs. 2. puses mākslas darbu kolekcijas. Vēsturiskos interjerus bagātina LMS muzeja ekspozīcija “Sapnis”, kur autentiskā vidē iekļaujas mūsdienu mākslinieku veidotās mēbeles, tēlniecības darbi, gobelēni un gleznas. Leģendu nakts viesiem būs iespēja aplūkot arī atjaunotos pils ēdamzāles logus un slēģus, kuri šogad restaurēti pateicoties NKMP atbalstam.

Plkst. 22.00 jaunu koncertprogrammu “Tu pirms aizlido” prezentēs grupa “TU TE” - Lelde Tuče (vokāls, klavieres), Miķelis Dobičins (čells), Artūrs Strautmanis (sitamie instrumenti).

Koncerta ieejas maksa no personas - EUR 2,50. Skolēniem ieeja bez maksas.

Popularizējot Latvijas muižu un piļu kultūras mantojumu, Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts norisināsies jau astoto reizi. Biedrība “Latvijas Mākslinieku savienība” laipni gaida visus mākslas interesentus!

Zvārtavas pils.

Latvijas Mākslinieku savienības radošās darbnīcas “MANTO. MANTOJUMS” atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds un akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži”.

Informāciju sagatavojis: Latvijas Mākslinieku savienības valdes priekšsēdētājs Igors Dobičins.



No 7. oktobra līdz 8. novembrim Mālpils kultūras centrā apskatāma gadskārtējā  mākslinieku biedrības "Sidegunde" simpozija izstāde. Lielāko daļu ekspozīcijas veido plenēra gleznojumi pasteļtehnikā, bet izstādes darbi sniedz ieskatu visdažādākajās glezniecības tehnikās.

Izstādes laikā tika organizēta ekspozīcijas apskate un  radošās darbnīcas Mālpils novada vidusskolas un pirmsskolas izglītības iestādes “Māllēpīte” audzēkņiem.  Mālpils mākslas skolas pedagogu vadībā bērni iepazinās ar izstādi un izmēģināja savus spēkus pasteļtehnikā. Rūpīgi izpētot  mākslinieku darbus, bērni radīja košas un krāsainas šo darbu kopijas un interpretācijas.

Projektā piedalījās Mālpils PII grupu “Bitīte” un “Taurenītis” un Mālpils novada vidusskolas pirmo un 3.a klases audzēkņi.

Bērnu veikumu var novērtēt no 26.oktobra līdz 1.novembrim POP-UP izstādē, kas iekārtota Kultūras centra telpās paralēli simpozija izstādei.

Izstādē skatāmi arī plenēra “ēnu” dienā gleznotie Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbi.

Simpozijs, izstādes un darbnīcas tiek rīkotas ar  Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts mežu finansētās Vidzemes kultūras programmas un Mālpils novada domes atbalstu.

Informāciju sagatavojusi: projekta kuratore Ērika Zutere, zutere PIE gmail PUNKTS com, tel. 29467668.