Arhīva kalendārs

« October 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Projekts “Grāmata vieno Burtnieku ar jūru” tuvojas noslēgumam. 30. oktobrī Bibliokuģis kopā ar mākslinieku-karikatūristu Kristapu Auzenbergu un rakstnieku Vili Kasimu ciemosies Svētciema, Tūjas un Liepupes bibliotēkā, bet 5. novembrī kopā ar ihtiologu un zivju pētnieku Aigaru Pūsildu apmeklēs Ainažu, Korģenes un Salacgrīvas bibliotēkas.

8. novembrī notiks projekta noslēdzošais pasākums, uz kuru sabrauc čaklākie grāmatu lasītāji no visām projektā iesaistītajām Vidzemes bibliotēkām. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Brīvības pieminekļa Goda istabu, Jāņa Streiča pavadībā doties ekskursijā Latviešu biedrības namā un apmeklēt LU Akadēmisko bibliotēku, kur ekskursiju vadīs bibliotēkas direktore Venta Kocere. Dienas noslēgumā tikšanās ar Latvijas Jūras spēku pārstāvjiem, kliņģeris, tēja un kino.

30. oktobrī Bibliokuģis viesojas:
11.00 Svētciema bibliotēkā
13.00 Tūjas bibliotēkā
15.00 Liepupes bibliotēkā

5. novembrī Bibliokuģis ciemojas:
10.00 Ainažu bibliotēkā
13.00 Korģenes bibliotēkā
16.00 Salacgrīvas bibliotēkā 

Informāciju sagatavojusi: Hedviga Inese Podziņa, Salacgrīvas novada bibliotēkas vadītāja.

Valmieras muzejā un vecajā ūdenstornī 1. novembrī tiks atklātas divas izstādes: Agneses Kauperes gleznu izstāde un Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas 7. klases audzēkņu noslēguma darbu izstāde.

Valmieras muzeja Izstāžu namā 1. novembrī plkst.16.00 tiks atklāta mākslinieces Agneses Kauperes gleznu izstāde “Tasmānijas zilā”. Agneses Kauperes mākslu raksturo krāsas košums, spēle starp abstrakto un reālo pasauli. Lai arī savos darbos viņa variē ar dažādām tēmām un sižetiem, māksliniecei patīk atstāt lauku, kurā skatītājs pats var ļauties iztēlei un sajūtām. Lasīt vairāk.

Agneses Kauperes darbs no izstādes "Tasmānijas zilā". 

No 1.novembra līdz 7. decembrim Valmieras muzeja Izstāžu namā un Valmieras vecajā ūdenstornī (Kr.Valdemāra ielā 1) apskatāma Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas (VDMV) 7.klases audzēkņu noslēguma darbu izstāde “Virsma. Klātbūtne”. Atklāšana 1.novembrī plkst.16.00 Valmieras muzejā. Lasīt vairāk.

Laikmetīgās mākslas izstāde “Virsma. Klātbūtne”.

Objekts “Gājēju ceļš un skatu terase Sajūtu parkā Valmierā” saņēmuši “Leonardo 2019” apbalvojumu VIII Minskas starptautiskajā jauno arhitektu biennālē Baltkrievijā, kategorijā “Ainavu arhitektūra, Urbānais dizains, Māksla un skulptūra arhitektūrā”.

Biennāle notika festivāla “Arhitektūras rudens” ietvaros, lai iepazīstinātu sabiedrību un ārvalstu arhitektus ar jauno arhitektu darbiem pēdējos trīs gados, noteiktu labākos darbus un to autorus, identificētu daudzsološos arhitektūras attīstības virzienus, popularizētu jauno arhitektu radošos sasniegumus.

Festivālu organizēja Baltkrievijas Arhitektu savienība, kuru atbalstīja Baltkrievijas Republikas Arhitektūras un celtniecības ministrija, kā arī Starptautiskā Arhitektu savienību savienību asociācija (IAUA) un Starptautiskā Arhitektu savienība (UIA).

Gājēju ceļa un terases būvprojekta autors ir SIA “DJA”, arhitekts - Didzis Jaunzems. Šī ir jau otrā balva, ko par Valmierā realizēto objektu saņem Didzis Jaunzems - viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes arhitektiem Latvijā. Objekts “Gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā Valmierā” šogad saņēma Latvijas Ainavu arhitektūras balvu nominācijā “Ārtelpa”, ko vērtēja starptautiska žūrija.

Skatu terase pie Gaujas Valmierā ir vieta publisku un privātu pasākumu rīkošanai, vieta iniciatīvām, vieta, kur satikties, kopīgi pavadīt laiku. Tā ir vieta, kur liels vai mazs var radīt un darīt, vieta, kur dzīvojam zaļi! Skatu terase ir brīvi pieejams publisks objekts, ko atpūtai var izmantot ikviens valmierietis un pilsētas viesis.

Gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā Valmierā veidoti saskaņā ar universālā dizaina principiem, kas paredz ērtu piekļuvi pie Gaujas un atpūtas infrastruktūru ikvienas grupas valmierietim un pilsētas viesim – jo īpaši domājot par cilvēkiem ratiņkrēslos, māmiņām ar bērniem ratiņos, kuriem piekļuve dabai ir ierobežota. Pārbūvētais ceļš aprīkots ar nerūsējoša tērauda margām cilvēku ar speciālām vajadzībām pārvietošanās atbalstam. Apmeklētāju plūsma objektā tiek virzīta pa izbūvētajām konstrukcijām, tādējādi vienlaikus veicinot dabas un bioloģiskās daudzveidības aizsardzību.

Skatu terase un taciņa, sākot no skatakām, veidota no cilvēku veselībai draudzīgām un ilgtspējīgām priedes koka konstrukcijām, kas apdarinātas ar Latvijas klimatiskajos apstākļos ļoti izturīgajiem, no Sibīrijas atvestiem lapegles dēļiem. Tajos ar nazi iegrebti 4 mm dziļi pretslīdes frēzējumi konstrukciju drošai izmantošanai mitros laikapstākļos. Ir iestrādāta arī ūdens novadīšanas sistēma. Koka elementu noturības saglabāšanai tā divās kārtās apstrādāta ar lineļļu.

Lai nodrošinātu koka konstrukciju saglabāšanu un drošību, teritorija tumšajā laikā ir apgaismota, tur uzstādīta videonovērošana.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītāja
Mob. tālr.: 26553317
kristine.melece PIE gmail PUNKTS com 

Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997