Arhīva kalendārs

« May 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Noslēgusies Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātā un administrētā konkursa „Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2020” projektu vērtēšana. Šogad konkursam tika iesniegti pavisam 149 projektu pieteikumi, kopējā pieprasītā finansējuma summa – 637 373,70 eiro.

Ekspertu komisija, kuras sastāvā bija viens VKKF eksperts, viens LVM eksperts un trīs Vidzemes plānošanas reģiona izvēlēti eksperti, ņemot vērā konkursa nolikumā apstiprinātos kvalitatīvos kritērijus, izvērtēja projektu pieteikumus un nolēma atbalstīt pavisam 69 projektus, sadalot konkursā pieejamo finansējumu 143 000,00 eiro apmērā. Jāpiemin, ka šogad ekspertu sanāksme notika attālināti, eksperti bija rūpīgi iepazinušies ar projektiem un izvērtējuši tos. Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ diemžēl daudzi projekti, kuros iesaistīts liels dalībnieku un apmeklētāju skaits, kā arī publiski pasākumi, nesaņēma atbalstu, jo tos nebūs iespējams īstenot. Daži no pieteikumiem nesaņēma atbalstu tāpēc, ka nebija ievērotas nolikumā noteiktās prasības. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, vairākas patiešām labas iniciatīvas atbalstu nesaņēma lielās konkurences dēļ. Pagaidām divi projekti palikuši “zemsvītras sarakstā”, ja ārkārtējās situācijas dēļ kādu no atbalstītajiem projektiem nevarēs īstenot. Ar atbalstīto projektu sarakstu iespējams iepazīties šeit: REZULTĀTI.

Šogad par konkursā iesniegtajiem projektiem paralēli norisinājās arī sabiedrības balsojums. Kopumā vietnē balso.vidzeme.lv par iesniegtajiem projektiem tika atstātas vairāk nekā 12 300 balsu, kas liecina par vidzemnieku augsto interesi par kultūras procesiem reģionā.

Šī brīža ārkārtējā situācija valstī ietekmēja iedzīvotāju iesaistes modeli, kā arī radīja papildu ierobežojumus finansējuma piešķiršanai konkrētiem projektiem, kas orientēti, piemēram, uz publisku pasākumu īstenošanu tuvākajā laikā. Tomēr ierosinātā līdzdalības aktivitāte sniedz vērtīgus secinājumus par sabiedrības gaidām attiecībā uz kultūras pasākumu kopumu Vidzemē, kā arī ļaus izvērtēt šādas pieejas lietderību turpmāk.

No  2020. gada 5.maija līdz 15. decembrim jau trīspadsmito gadu ar Vidzemes kultūras programmas atbalstu tiks īstenotas dažādas kultūras iniciatīvas un idejas. Aktuālā informācija par atbalstīto projektu pasākumiem un rezultātiem būs pieejama Vidzemes reģiona mājas lapā www.vidzeme.lv.

Projektu pieteicēji tuvākajā laikā e - pastā saņems oficiālu ziņu par „Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2020” projektu konkursa rezultātiem. 

Iesniegtie un atbalstītie projekti ir daudzveidīgi, aptver visu Vidzemes reģionu, tie atbilst visām četrām VKP 2020 noteiktajām prioritātēm.

Informāciju sagatavojusi:
Dace Laiva, Vidzemes kultūras programmas koordinatore
25670756
dace.laiva PIE vidzeme PUNKTS lv

***

Sabiedrības balsošana organizēta pilotprojekta ietvaros, ko īsteno Vidzemes plānošanas reģions Interreg Baltijas jūras reģiona projektā “Līdzdalības budžeta procesa attīstība Baltijas jūras reģionā” (EmPaci) ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu sadarbībā ar projekta partneriem Latvijā, Vācijā, Somijā, Lietuvā un Polijā. Tā mērķis ir veicināt pilsonisko līdzdalību un izpratni par līdzdalības budžeta nozīmi pašvaldībās. Vairāk: www.empaci.eu.