Arhīva kalendārs

« December 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

No š. g. 13.septembra ikvienam interesentam ir iespēja doties "Konceptuālā dzejas pastaigā", iepazīstot Valmieras pilsētvidi ar konceptuālās dzejas starpniecību.

Pastaigas pieturpunktos dzeja tiek atklāta visdažādākajos tās izpausmes veidos, iepazīstinot ar Latvijas un ārvalstu konceptuālistu darbiem. Teksti, kurus ikdienā redzam visapkārt – plakāti, reklāmas, sabiedriskā transporta maršrutu saraksti, kā arī ziņas un e-pasti digitālajā vidē, konceptuālās dzejas formā ieguva pavisam citu nozīmi. Konceptuālisti auditoriju uzrunā trāpīgi, atklājot mūsu ikdienas brīžu absurdo un dīvaino dabu. Papildus tādu autoru kā Kārļa Vērdiņa, Annas Auziņas, Eināra Pelša, Raimonda Ķirķa, Ivara Šteinberga u.c. darbiem pastaigas maršrutā konceptuālo dzeju analizē arī literatūrkritiķis un dzejnieks Artis Ostups un pētniece Līga Sudare. 

Šobrīd "Konceptuāla dzejas pastaiga" no pilsētas ir pārvietojusies uz darba lapām, ko projekta veidotāji aicina izmantot literatūras, valodas un citās ar mākslinieciskiem un radošiem procesiem saistītās mācību stundās.  

Pievienotajā saitē iespējams atrast darba lapas gan vidusskolai, gan pamatskolai, gan arī pavadošo materiālu skolotājiem. Darba lapas pieejamas divos dažādos formātos - paredzētas izdrukai vai izpildei datorā (interactive versija).

Darba materiāli pieejami šeit: 
https://drive.google.com/drive/folders/1CU1VxDKJvSlnOEZ-TfpPDLbfbLfPaBSn?usp=sharing 

Maršruts ir aizraujošs jebkurā gadalaikā, tāpēc ņem līdzi telefonu, dodies pastaigā, skaties pieturpunktos video sarunas ar autoriem un dzejas lasījumus un ieraugi Valmieru citā gaismā! 

Projekta veidotāji: Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar producējošo kompāniju "STORYHUB". Projekts tapis, pateicoties VKKF atbalstam programmā “Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos" un biedrībai "Talantu pilsēta".

Informāciju sagatavojusi:
Liene Jakobsone
Valmieras novada pašvaldības Kultūras pārvaldes
Vadītāja vietniece kultūrpolitikas jautājumos
Valmiera2027 projekta vadītāja