Arhīva kalendārs

« July 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Ja jums ir vairāk kā citiem, klājat lielāku galdu, nevis ceļat augstāku žogu! 17. jūlijā otro reizi Liepas ceļotāju dienā ikviens interesents aicināts doties aizraujošās ekskursijās, pārgājienos un iepazīt vietējo tūrisma uzņēmēju piedāvājumu. Liepas ceļotāju dienas mērķis ir atvērt durvis, satikties, dalīties priekā un visiem kopā svinēt Liepas vārda dienu.

Dabas un kultūrvēstures daudzveidība Liepas pagastā pārsteidz un aicina tomēr pati lielākā pievienotā vērtība un bagātība ir vietējie cilvēki – amatnieki, ražotāji, stāstnieki, aktīvie Liepas iedzīvotāji, kuri šeit dzīvo, saimnieko un ir gatavi atvērt savas nama durvis ciemiņiem.

“Ne zariņa nenolauzu” - šī gada ceļotāju dienas vadmotīvs aicina ikvienu doties dabā un darīt to saudzīgi, redzīgi. Piedāvāsim iespēju izbaudīt īpašas darbnīcas, sarunas, izstādes un vasaras izklaides Liepas un Skangaļu muižās, Eduarda Veidenbauma muzejā, Maizes mājā, pie Atbrīvošanas pieminekļa un Lodes ķieģeļu rūpnīcā. Dabas pārgājienu mīļotājus gaidīs aizraujoši piedzīvojumi Līču – Laņģu klintīs un Lielajā ellītē, ģimenēm ar bērniem tiks piedāvātas dabu izzinošas aktivitātes Liepas ciemata centrā. Bet dienas noslēgumā ikviens aicināts baudīt īpašu vakara noskaņu koncertu “Saulvijās”.

Ar pilnu pasākuma programmu, informāciju par pieteikšanos aktivitāšu/pasākumu apmeklēšanai un pasākumu apmeklēšanas kārtību atbilstoši ierobežojumiem var iepazīties "Iepazīsti Liepu" Facebook lapā. Lūgums ņemt vērā, ka Liepas ceļotāju dienas pakalpojumu sniedzējiem un saņēmējiem stingri jāievēro valstī noteikti drošības pasākumi Covid-19 ierobežošanai. Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda, Latvijas valsts mežu, Vidzemes plānošanas reģiona, Cēsu rajona lauku partnerības un Priekuļu novada, Dabas aizsardzības pārvaldes un visu iesaistīto Liepas kopas dalībnieku atbalstam, visi pasākumi apmeklētājiem būs bez maksas.

Liepas ceļotāju dienas tradīcija Liepas pagastā tika aizsākta 2020. gadā, to rīko Liepas kopa. Liepa ir gleznains, viesmīlīgs, kultūras, vēstures un tautas mantojuma svētīts Vidzemes pagasts. Šajā  vietā un cilvēkos, kā dzīparā savijušās dažādas kultūrvēsturisko novadnieku rakstura iezīmes: sirds siltumā un gatavībā dalīties ar citiem liepēnieši līdzinās latgaļiem; lepnumā un priekā par savu dzīvesvietu atgādina kurzemniekus; sava atturīguma dēļ, pirmajā satikšanās brīdī var tikt noturēti par zemgaļiem; pakalnu un dziesmu mīlestībā apliecinot, ka ir īsti vidzemnieki.

Ja paveras kartē, tad redzams - Liepas pagasts atrodas pašā Vidzemes sirdī, starp trim brīnišķīgām un darbīgām pilsētām - Cēsīm, Valmieru un Smilteni, bet iebraukšanu tajā no Cēsu puses sargā augstākais dzelzceļa tilts Baltijā.

17. jūlijā gaidīsim Tevi un Tavējos Liepā!

Informāciju sagatavoja:
Kristīna Sprūdža
Liepas kopa