Arhīva kalendārs

« September 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

13. septembrī Valmierā tika atklāts pastaigas maršruts “Konceptuāla dzejas pastaiga”, kas būs pieejams pilsētvidē līdz 30. septembrim. Tajā iekļauti 10 pieturpunkti, kuros ar viedierīces palīdzību būs iespēja iepazīt konceptuālo dzeju un tās autorus.

Pastaigas pieturpunktos dzeja tiek atklāta visdažādākajos tās izpausmes veidos, iepazīstinot ar Latvijas un ārvalstu konceptuālistu darbiem. Teksti, kurus ikdienā redzam visapkārt – plakāti, reklāmas, sabiedriskā transporta maršrutu saraksti, kā arī ziņas un e-pasti digitālajā vidē, konceptuālās dzejas formā iegūst pavisam citu nozīmi. Konceptuālisti auditoriju uzrunā trāpīgi, atklājot mūsu ikdienas brīžu absurdo un dīvaino dabu. Papildus tādu autoru kā Kārļa Vērdiņa, Annas Auziņas, Eināra Pelša, Raimonda Ķirķa, Ivara Šteinberga u.c. darbiem pastaigas maršrutā konceptuālo dzeju analizēs arī literatūrkritiķis un dzejnieks Artis Ostups un pētniece Līga Sudare.

Pieturpunktos pastaigas dalībnieki aicināti pārdomāt informāciju, tekstus un valodu, kura mums ikdienā ir visapkārt. Maršruta veidotāji izstrādājuši arī metodisko materiālu, lai pastaigas laikā skolēnus un studentus aicinātu reflektēt par šīm tēmām un radīt savus jaundarbus, iedvesmojoties no informācijas un komunikācijas telpas Valmierā un digitālajā vidē.

Pastaiga pilsētvidē pieejama no 13. līdz 30. septembrim un piemērota dažāda vecuma mērķauditorijai. Saturs ir pieejams, noskenējot QR kodu vai ievadot saiti interneta pārlūkā.

Savukārt 24. septembrī plkst. 16.00 ikviens interesents aicināts doties pastaigā kopā ar vienu no Preiļu konceptuālistu grupas autoriem Ivaru Šteinbergu, kurš pastaigu papildinās ar dažādu autoru darbu lasījumiem un dalīsies ar auditoriju pārdomās par konceptuālisma robežām un nākotni. Tikšanās vieta: Vecpuišu parks.

Projekts tapis, sadarbojoties Valmieras novada pašvaldībai un uzņēmumam Story Hub. Pastaigas izstrādi atbalsta Valmieras novada pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ņem līdzi telefonu, dodies pastaigā, skaties pieturpunktos video sarunas ar autoriem un dzejas lasījumus un ieraugi Valmieru citā gaismā!

 

Papildu informācija:

Elizabete Palasiosa, tel.nr. 29729470 Liene Jakobsone, liene.jakobsone PIE valmierasnovads PUNKTS lv