Arhīva kalendārs

« January 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

3. janvārī, Koncertzāle “Cēsis” ar vērienu iesāka savu 2022. gadu, atklājot Telpiskās mūzikas notikums VIDŪ. Līdz pat svētdienai, 9. janvārim, jaunas pieredzes alkstošie ir aicināti paviesoties Cēsīs, kur ik dienu, vairākos seansos īpaši būvētā kupolā būs iespēja gūt jaunu skaņas un sajūtu pieredzi.

Koncertzāles lielās zāles vidū ir izvietots īpašs, ar telpiskās skaņas koncertsistēmu un daudzskaitlīgiem skaļruņiem aprīkots kupols ar klausītāju sēdvietām tā iekšpusē. Pateicoties daudzo skaņas avotu izvietojumam telpā un mūzikas partitūrā skaņai dinamiski pārvietojoties, klausītājs varēs izbaudīt jaunu skaņas pieredzi, ko raksturo vārdi: “Esmu skaņas vidū, tā ir ap mani!”. Pateicoties kupola radītajai, meditatīvajai atmosfērai, šis piedzīvojums klausītājus aizvedīs vēl neiepazītā un pavisam jaunā sajūtu un emociju pasaulē.

Īpaši šim notikumam latviešu un lietuviešu laikmetīgās mūzikas komponisti ir radījuši jaunus elektroakustiskus skaņdarbus, kuru atskaņošana kupolā rada unikālu telpisku dimensiju. Atklāšanas brīdī klāt bija latviešu autori Platons Buravickis, Rolands Kronlaks un Linda Leimane, kā arī projekta mākslinieciskais vadītājs Voldemārs Johansons, pēc seansa daloties ar saviem iespaidiem ar klausītājiem un mediju pārstāvjiem. Projektā iekļauti arī lietuviešu - Mantauta Krukauska un Mata Šablauska, telpiskās mūzikas darbi.

Telpiskās mūzikas notikumu VIDŪ Koncertzālē “Cēsis” var apmeklēt katru dienu līdz 9. janvārim ieskaitot plkst. 14.00, 15.30, 17.30 un 19.00. Seansa ilgums 40 minūtes. Biļetes cena 7 EUR.

Ņemot vērā kupola ietilpību un ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, katru seansu būs iespēja apmeklēt 30 klausītājiem.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

Skaņas piedzīvojums notiek “zaļajā režīmā” un to apmeklējot jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez Covid-19 sertifikāta, bērniem no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.

Koncertzāles telpās un skaņas piedzīvojuma laikā kupolā apmeklētājiem jāvalkā mutes un deguna aizsegs, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.

Foto: Liene Leonoviča

Mediju kontaktiem:

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

Ramatas pagasta Kultūras centrā ir noslēdzies 2021. gada 7. jūnijā uzsāktais Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts kultūrkapitāla fonda un AS "Latvijas valsts meži" atbalstītais projekts „Akmens kundziņš”.

Projekta rezultātā ir tapusi animācijas filma, kurai scenāriju, sižetu, notikumus izdomāja, zīmēja, veidoja un ierunāja Mazsalacas apvienības bērni,  Mazsalacas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un Valmieras SOS ciemata bērni. Projekta ietvaros radošās darbnīcas, lekcijas, muzikālās darbnīcas un studiju ieraksti, notika gan Ramatas pagasta Kultūras centrā, estrādē un bibliotēkā, gan Mazsalacas Mūzikas un mākslas skolā, Mazsalacas novada muzejā un UGA records ierakstu studijā.

 Projekta publicitātes foto

Laika periodā no 7. jūnija līdz 21. septembrim notika:

  • 1 scenārija veidošanas darbnīca Daces Liepas un Gunitas Penkas vadībā par Mazsalacas apvidus teikām un animācijas filmas saturu, tēliem, personāžiem;
  • 1 kultūrvēstures un mākslas vēstures lekcija Baibas Eglītes vadībā par ieskatu mākslas vēsturē un mazsalacieša Pētera Kundziņa daiļradē;
  • Mūzikas un mākslas skolā norisinājās 1 gleznošanas meistardarbnīca un 1 veidošanas darbnīca Mirdzas Gukas vadībā, kurās tika zīmēti foni animācijas filmai un apgūti veidošanas, izmantojamo materiālu pamati, kā arī 1 animācijas filmēšanas darbnīca Daces Liepas vadībā;
  • 4 animācijas meistardarbnīcas animātoru – Silvas Utānes, Daces Liepas, Anitas Ozoliņas un Vijas Liepiņas vadībā, kurās tika veidoti personāži, atribūtika, tēli;
  • lai animācijas filma iegūtu skaņu, emocijas, sajūtas un vārdus, tālāk norisinājās 1 dziedāšanas meistardarbnīca Julgī Staltes vadībā, 1 runas un skatuves mākslas meistardarbnīca Māras Liniņas vadība, 3 dziedāšanas mēģinājumi Baibas Bīviņas vadībā, un 2 dienu ieraksts “Uga records” ierakstu studijā kopā ar Uģi Raibaci, Daci Liepu un Baibu Bīviņu, kurās tika ierunātas, iedziedātas lomas, teksti animācijas filmai “Akmens Kundziņš”.

Visas meistardarbnīcas un lekcijas norisinājās radoši, izdomas bagāti, atraktīvi, pilnas pozitīvām emocijām, ar bērnu smiekliem, sajūsmu par jaunām apgūtām iemaņām un sagaidāmo rezultātu. Kā arī tam pa vidu pārvarot bailes, kautrīgumu par izdošanos un drosme uzsākt ko jaunu nebijušu. Kopā meistardarbnīcās piedalījās 158 jaunie talanti.

Janvāra mēnesī plānota animācijas filmas “Akmens Kundziņš” pirmizrāde Mazsalacas kultūras centrā.

Vēlos pateikt lielu paldies visiem meistarklašu dalībniekiem, viņu vecākiem un pedagogiem par ieguldīto darbu, laiku, pacietību un vēlmi apgūt jaunas prasmes un 6 mēnešu laikā radītu animācijas filmu “Akmens Kundziņš”, kas paliks vēsturei par vietējā apriņķa teikām.

Informāciju sagatavojusi: Ramatas pagasta Kultūras centra vadītāja Sandra Zondaka.