Pasākumu arhīvs

« Februāris 2019 »
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Valmierā 27. februārī Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros notiks vairākas diskusijas un darba grupas: Iekštelpu klimats. Kvalitātes prasības ēku atjaunošanā. Saules enerģija. Vidzemes plānošanas reģions aicina pašvaldības, ēku apsaimniekotājus, izglītības iestādes un citus interesentus pievienoties darba grupām un dalīties savā pieredzē.

Diskusijās piedalīsies arī Vidzemes plānošanas reģiona īstenotā projekta “Efektīvi finanšu instrumenti ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai” (EFFECT4buildings) pārstāvji – ēku apsaimniekotāji un pašvaldību speciālisti no Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas, Polijas un Igaunijas. Diskusiju un darba grupu valoda: angļu valoda.


Programma

8:30 – 11:00 Diskusija un darba grupa “Iekštelpu klimats publiskajās ēkās un izglītības iestādēs”. Diskusijas laikā tiks apskatīta vairāku Baltijas jūras reģiona valstu pieredze, kā publiskajās ēkās, tostarp arī izglītības iestādēs nodrošināt labu iekštelpu klimatu. Apzināti iepriekš veiktie pētījumi un metodes, kā citās valstīs tiek nodrošināts labs iekštelpu klimats.

11:00 – 11:30 Diskusija un darba grupa “Kvalitātes prasības ēku atjaunošanā”. Diskusija par nepieciešamo atbalstu ēku apsaimniekotājiem, plānojot kvalitātes prasības ēku atjaunošanā.

11:30 – 13:00 Diskusija un darba grupa “Saules enerģijas izmantošana”. Ziemeļvalstu pieredze saules enerģijas izmantošanā pašvaldībās. Inovatīvi risinājumi saules enerģijas finansēšanai Latvijā. Pilotvieta Vidzemē.

Pasākuma norises vieta Valmierā, viesnīcā “Wolmar” no plkst. 8:30 līdz 13:00. Aicinām līdz 21. februārim pieteikt savu dalību, reģistrējoties saitē: https://goo.gl/1bHNKD

Par “EFFECT4buildings” projektu

Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gadam ietvaros Vidzemes plānošanas reģions kopā ar partneriem deviņām Baltijas jūras reģiona valstīm īsteno projektu "Efektīvi finanšu instrumenti ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai" (EFFECT4buildings) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Norvēģijas atbalstu. EFFECT4buildings mērķis ir palielināt ēku energoefektivitātes pasākumu skaitu publiskajās ēkās visā Baltijas jūras reģiona teritorijā. Vairāk par projektu: http://www.vidzeme.lv/

Papildu informācija: Aija Rūse, projekta EFFECT4buildings vadītāja, Vidzemes plānošanas reģions, aija.ruse PIE vidzeme PUNKTS lv; mob.t. 26400288

Informāciju sagatavoja: Baiba Norberte, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, baiba.norberte PIE vidzeme PUNKTS lv; , mob.t. 28752793, www.vidzeme.lv


http://innovation.vidzeme.lv

________________________________________

Inovācijas var būt klātesošas jebkurā uzņēmumā, saimniecībā, arī valsts pārvaldē. Cik ļoti par inovatīvu sevi var saukt Vidzeme? Vai Latvijai ir potenciāls un piemēroti apstākļi, lai spētu konkurēt ar grandiem inovāciju jomā? Un kur tajā visā paliek mazais uzņēmējs reģionā? Valsts pārvaldes rokās ir iespējas, ar kurām tā varētu sakārtot ne vien savus procesus, bet arī stimulēt uzņēmējdarbības attīstību.

 

Norises laiks: 12:30 - 20:00
Norises vieta: Koncertzāle "Valmiera", Leona Paegles iela 10, Valmiera

 

Vairāk informācijas: http://innovation.vidzeme.lv/lv/pasakumi/2019-02-27/vidzemes-inovaciju-konference-inovacija-attistibai-1-diena.htm

Vidzemes plānošanas reģiona rīkotās Inovāciju izstādes mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar Vidzemē radītām inovācijām un inovatīviem uzņēmumiem, un iedvesmot inovāciju radīšanai arī citus. Vēlamies stāstīt un rādīt labos piemērus, lai veidotu priekšstatu par inovācijām, parādot to dažādību un nozīmi reģiona attīstībā un konkurētspējā.

 

Inovācijas, par kurām esam izvēlējušies šoreiz stāstīt, Vidzemē nebūt nav vienīgās, taču katrs šis stāsts var kalpot par iedvesmu jaunām idejām.

 

Izstāde iepazīstina ar 24 inovācijām – informācijas tehnoloģiju jauninājumiem, produktu dizaina, procesu un ražošanas tehnoloģiju inovācijām 24 uzņēmumos 17 Vidzemes pašvaldībās. Izstāde tapusi ar šo pašvaldību finansiālu atbalstu.

 

Izstādes vizuālā dizaina tapšanā piedalījās arhitekts Sandis Radziņš. “Pamatdoma, gatavojot izstādes stendu vizuālo noformējumu, bija fokusēt skatītāja uzmanību uz stendā redzamo informāciju. Tas panākts ar izvirzītām sānu sienām, kuras tajā pat laikā sniedz izstādei atraktīvu kopējo tēlu telpā,” stāsta Sandis. Stendu sānu sienas ir veidotas kā stilizēti tauriņu spārni, kuru vēziens, vieglums un dinamika simbolizē Vidzemes uzņēmumu jaunradi.

“Uzskatu, ka svarīgs faktors stendu dizainā ir tieši koka materiālam. Laikā, kad dažādās jomās kokam pastāv daudz alternatīvu, nedrīkstam aizmirst par šo Latvijas vērtību. Arī būvniecības nozarē šobrīd koksnes lietošana būvkonstrukcijās ir īpaši aktuāla. Notiek pāreja no betona uz koku kā ilgtspējīgu materiālu. Koka faktūra vienmēr ir un būs unikāla. Tā siltajai virsmai vienmēr ir patīkami pieskarties,” tā uzskata arhitekts.

 

Stendi izgatavoti “Ķēniņa galdniecībā” Cēsīs,  galdnieka Sandora Pilskallieša gādībā un uzraudzībā. Sandors uzteic Vidzemes plānošanas reģionu par ideju informācijas attēlošanai izmantot tieši koka stendus ierasto plastikātu vietā. “Koks, ar ko mēs paši ikdienā strādājam, ir pārsteidzošs materiāls – no tā var izveidot jebko un tas lieliski iederas jebkurā vidē,” pārliecināts uzņēmējs.

 

Izstādes svinīga atklāšana notiks 27.februārī, Inovāciju konferences ietvaros Valmierā, koncertzālē “Valmiera”. Izstāde koncertzālē būs apskatāma paralēli konferences norisei - no 27. līdz 28. februārim.

Pēcāk izstāde būs apskatāma Valmieras integrētās bibliotēkas telpās līdz pat marta beigām.

Vidzemes plānošanas reģions vienlaikus informē, ka arī citi interesenti var pieteikties izstāžu stendu demonstrēšanai jebkurā vietā Latvijā (lūgums ņemt vērā, ka izstādes transportēšana un izvietošana jānodrošina izstādes pieteicējam). 

 

Vairāk informācijas: http://innovation.vidzeme.lv/lv/pasakumi/2019-02-27/inovaciju-izstade-ilustracija-inovaciju-dazadibai-vidzeme.html