Pasākumu arhīvs

« Marts 2023 »
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Tikšanās ar Tiesībsarga biroju par deinstitucionalizācijas procesā izveidotajiem pakalpojumiem

 

Īstenojot ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas uzraudzību, Tiesībsarga birojs izlases veidā apmeklēja vairākas deinstitucionalizācijas projekta ietvaros izveidotās grupu mājas. Lai dalītos ar saviem novērojumiem un secinājumiem un pārrunātu aktualizētos jautājumus, 2023. gada 8. martā Tiesībsarga birojā norisināsies sanāksme, kurā aicināti piedalīties arī Vidzemes plānošanas reģiona īstenotā deinstitucionalizācijas projekta "Vidzeme iekļauj" pārstāvji.

 

Vidzemes plānošanas reģionu pārstāv Ina Miķelsone un Laine Zālīte. 

 


Ekonomikas ministrijas diskusija viedokļa līderiem par daudzdzīvokļu ēku atjaunošanu

 

Ekonomikas ministrija 8.martā organizē diskusiju viedokļa līderiem "Daudzdzīvokļu ēku atjaunošana ar valsts atbalstu". Diskusijā piedalīsies un Vidzemes plānošanas reģionu pārstāvēs Eva Meijere, Baiba Šelkovska un Edgars Augustiņš. 

 

.

Dalība VKKF sanāksmē par mērķprogrammu “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma“ 

Mērķprogramma „Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma“ aizstās iepriekšējos gados īstenoto mērķprogrammu „Atbalsts kultūras programmām reģionos “, ko finansiāli atbalstīja AS “Latvijas valsts meži”.  

Mērķprogrammas mērķi ir:

1) veicināt kvalitatīvas kultūras pieejamību latviešu vēsturiskajās zemēs;

2) veicināt latviešu vēsturisko zemju savdabības izzināšanu, saglabāšanu un popularizēšanu.

 

Mērķprogrammas mērķis tiek nodrošināts, administrējot un organizējot Kultūras programmu projektu konkursus latviešu vēsturiskajās zemēs - Kurzemē, Latgalē, Vidzemē (izņemot Rīgas valstspilsētu), Zemgalē un Sēlijā.

Lai sasniegtu mērķprogrammas mērķi, VKKF pēc likumprojekta “Par valsts budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam” pieņemšanas Saeimā (šobrīd plānots, ka otrajā galīgajā lasījumā valsts budžeta likumprojektu paredzēts Saeimā skatīt 8. martāizsludinās projektu konkursu. Konkursā tiks aicinātas piedalīties juridiskas personas, kas apņemas nodrošināt Kultūras programmu projektu konkursu administrēšanu un norisi kultūras projektu finansēšanai atsevišķi katrā no latviešu vēsturiskajām zemēm – Kurzemē, Latgalē, Vidzemē, Zemgalē un Sēlijā (atbilstoši Latviešu vēsturisko zemju likuma 1. pielikumā noteiktajai pilsētu un pagastu piederībai latviešu vēsturiskajām zemēm). Mērķprogrammas projektu konkursā viena juridiska persona ir tiesīga iesniegt atsevišķus pieteikumus par vairāku Kultūras programmu projektu konkursu administrēšanu un norisi.

Programmas plānotais finansējums – ne mazāks kā 700 tūkstoši eiro.

Konkursā iesniegtos projektu pieteikumus izvērtēs VKKF padomes locekļi, Latviešu vēsturisko zemju padomes priekšsēdētāja pieaicināts pārstāvis no Latviešu vēsturisko zemju padomes un pārstāvis no Latviešu vēsturisko zemju padomes sekretariāta (Latvijas Nacionālā kultūras centra deleģēts pārstāvis).

Vairāk informācijas par jauno mērķprogrammu ŠEIT

Jautājumiem: Lelde Ābele, lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv 

Jauniešu uzņēmējdarbības ideju hakatons  “Metaverse: tehnoloģijas nojauc robežas”

 

Pasākums Ogres novada izglītības iestāžu audzēkņiem ar iepriekšēju reģistrēšanos.

 

Hakatona mērķis ir rosināt ilgtspējīgas biznesa idejas nākotnes koprades telpai, kas uzlabos dzīves kvalitāti mājsaimniecībās, produktivitāti tautsaimniecības nozarēs, sasniegumus izglītībā un uzņēmējdarbībā - jauniešu radītas, prototipētas un testētas biznesa idejas – kādas tehnoloģijas jau šobrīd eksistē un kas vēl nepieciešams, lai veidotu labāku dzīves un darba vidi iedzīvotājiem.

 

Rezultātu praktiskais pielietojums varētu būt saistošs:

  • izglītības iestādēm, organizējot mācību procesu vispārizglītojošās skolās,
  • uzņēmējiem, organizējot ikdienas biznesa procesus,
  • mājsaimniecībām, nodrošinot ikdienas vajadzības.

Hakatons notiek Ogres novada Jauniešu mājā, Brīvības ielā 40, Ogrē 7. martā no pulksten 9:00 līdz pulksten 15:00 un  8.martā no pulskten 9:00 līdz pulksten 15:30. 

_____________________________________

 

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai.

Pasākumu rīko Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar  biedrību „Zināšanu un inovācijas sabiedrība” projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā” ietvaros un tas tiek īstenots Vietējās attīstības, nabadzības mazināšanas un kultūras sadarbības programmā, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.