Pasākumu arhīvs

« Maijs 2023 »
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

 

18.-19. maijā Valmierā, Vidzemes Augstskolas telpās, klātienē norisināsies Koksnes tehnoloģiju hakatons, kurā dalībnieki ideācijas procesā izstrādās savus prototipus jauniem produktiem un risinājumiem. 

Hakatona laikā dalībnieki ar mentoru palīdzību radīs idejas risinājumiem trīs tematiskajās vertikālēs: 

  • Esošo nozares procesu digitalizācija un optimizācija
    Vertikāles ietvaros aicinām attīstīt idejas, kas saistās ar digitāliem rīkiem un procesiem industrijas aktuālāko izaicinājumu risināšanai – datu uzkrāšana, analīze u.c. Tai skaitā jauni procesi jaunāko tendenču un inovāciju monitorēšanai un ieviešanai.  

  • Jaunu, inovatīvu produktu un/vai materiālu attīstība
    Vertikāles ietvaros var īstenot idejas par neizzinātu potenciālo nākotnes materiālu un produktu izzināšanu, esošā industrijas pakalpojumu piedāvājuma un kvalitātes uzlabošanu, esošo produktu/piedāvājuma transformāciju nākotnes pieprasījumam.

  • Ilgtspējība un aprites ekonomika
    Idejas, kas saistās ar aprites ekonomikas tendenču aktualizēšanu un ar to saistīto ideju ievirzi industrijā – blakusproduktu pārstrāde, būvmateriālu otrreizēja izmantošana, u.c. dažādu ilgtspējības aktivitāšu iedzīvināšana.

Vairāk informācijas par koksnes tehnoloģiju hakatona norisi mājaslapā: https://hakatons.vidzeme.lv/

 

Hakatonu organizē Vidzemes plānošanas reģions, īstenojot Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta 2014.—2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā” aktivitātes. Hakatons tiek organizēts sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu, Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina Tehnikumu un inovāciju vadības uzņēmumu Helve. 


Papildu informācijai: Laima Engere-Levina, Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja, e-pasts: laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv, tālrunis: +371 28376912

 

 

.

Tikšanās mērķis – pieredzes apmaiņa par Klimata aktivitāšu plānošanu un īstenošanu: 

  • Projektu “CommitClimate” un “EnergyEquilibrium” plānotās aktivitātes un to sinhronizācija.
  • Klimata plānu izstrādes mērķi, izaicinājumi un ietvertie pasākumi. To īstenošanas koordinēšana.
  • Energopārvaldība un datu monitorings. Energopārvaldības koordinēšana pašvaldībā.
  • Iepazīšanās ar Labas prakses piemēriem Cēsu  novadā energoefektivitātes, atjaunīgo energoresursu, pilsētplānošanas un pielāgošanās klimata pārmaiņām jomā;
  • Darbības daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes jomā. Vienas pieturas aģentūru izveidei un darbības energoefektivitātes veicināšanai. 
  • Rīka prezentēšana klimata plānu ietverto pasākumu izvērtēšanai projekta Eiropas pilsētu kalkulators (projekta EUCityCalc) ietvaros.