Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā (ByP4Dev)

Cīņa pret klimata pārmaiņām ir obligāta Eiropas un pasaules nākotnes vārdā. ES noteikusi mērķi līdz 2050. gadam panākt klimatneitralitāti. Šajā kontekstā bioindustrijai ir izšķiroša nozīme, īpašu uzmanību pievēršot bioekonomikai lauksaimniecības un pārtikas nozarē.

Projekta “ByP4Dev” galvenā iecere ir mācību programmas izstrāde pārtikas un lauksaimniecības jomas profesionāļiem, studentiem, absolventiem, lai veicinātu lauksaimniecības un pārtikas jomas blakusproduktu un atlikumvielu efektīvāku izmantošanu.

lasīt vairāk...

Vidzemes plānošanas reģions noslēdzis darbu “Erasmus+” programmas projektā Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā (ByP4Dev), kura galvenā iecere bija mācību programmas izstrāde pārtikas un lauksaimniecības jomas profesionāļiem, studentiem, absolventiem un citiem interesentiem, lai veicinātu lauksaimniecības un pārtikas sektora blakusproduktu un atlikumvielu efektīvāku izmantošanu jeb valorizāciju. Projekta partneri kopīgi izstrādājuši eksperta profilu, kas viegli integrējams profesionālās izglītības programmās projektā iesaistītajos reģionos Spānijā, Somijā, Grieķijā, Latvijā un Portugālē. 27.02.2024


Projekta “Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā” (ByP4Dev) partneri no Spānijas, Somijas, Grieķijas, Latvijas un Portugāles aicina izmēģināt tiešsaistes kursu angļu valodā, lai iegūtu agrorūpniecības sektora blakusproduktu pilnvērtīgākās izmantošanas jeb valorizācijas eksperta profesionālajam profilam atbilstošas zināšanas. Reģistrēties bezmaksas kursam iespējams šeit: www.byp4dev.eu/mooc/

17.10.2023

Projekta “Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā” (ByP4Dev) partneri tikās Cēsīs, lai rīkotu jau piekto starptautisko tikšanos, kā arī izzinātu labās prakses piemērus, apciemojot Vides risinājumu institūtu.

31.07.2023

Vidzemes plānošanas reģions uzsācis darbu “Erasmus+” programmas projektā "Byp4Dev", kura galvenā iecere ir mācību programmas izstrāde pārtikas un lauksaimniecības jomas profesionāļiem, studentiem, absolventiem un citiem interesentiem, lai veicinātu lauksaimniecības un pārtikas sektora blakusproduktu un atlikumvielu efektīvāku izmantošanu jeb valorizāciju. Partneri koncentrēsies uz eksperta profila izstrādi, kas viegli integrējams profesionālās izglītības programmās. Plānots, ka jaunizveidotais profils atbildīs bioekonomikas nozarē pastāvošajām vajadzībām un iespējām dažādos projektā iesaistītajos reģionos Spānijā, Somijā, Grieķijā, Latvijā un Portugālē.

08.09.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930