Vidzemes kultūras programma 2024

Nedēļas nogalē notiks gadskārtējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls

Jau šajā nedēļas nogalē, 7. septembrī no plkst. 11:00 savus viesus gaidīs Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ar plašu un daudzveidīgu programmu. Šī gada festivāla tēma ir sēnes, tāpēc programma veidota ap šo latviešiem tik tuvo aizraušanos. Sēnes varēs nogaršot visdažādākajos veidos – gan tradicionālās, gan pavisam neparastās receptēs.

Festivāla viesis būs ēģiptiešu pavārs Mohamed Hamdy mohamed Abd ElWahed, kas specializējies suši gatavošanā, tāpēc arī festivālā dos iedvesmu ar netradicionālām sēņu un dārzeņu suši un wrapu receptēm, kam pieskaņotas brūkleņu un pīlādžu mērcītes.

Regulāriem festivāla viesiem jau labi pazīstamais pavārs Ingmārs Ladigs savās meistarklasēs ierādīs kā pagavot meža sēņu frikasē, siltos aknu salātus ar meža ogu mērci, vīngliemežus savvaļas ķiploku mērcē ar pērļu gūbām un sēnēm kā arī brieža gaļas Yakitori.

Alojas picērija īstas malkas krāsnī ceps meža sēņu un gaileņu picas.

Pavārs Kristaps Reimanis meistarklasēs dalīsies zināšanās - ko darīt ar daudz salasītām sēnēm un kopā ar dalībniekiem gatavos sēņu pastētes un marinētu sēņu sātīgas maizītes.

Īsta latvju saimniece Māra Zemdega demonstrēs kā pagatavot sēņu zupu un risotto, Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēkņi rādīs savas prasmes sēņu zupu un ierauga maizes gatavošanā brīvā dabā.

Tiem, kurus sēņu ēdieni neuzrunā, Zaubes savvaļas kulinārā festivāla sirds un dvēsele - mednieku un makšķernieku klubs "Zaube" pārsteigs apmeklētājus ar savām paaudžu paaudzēs un ģimenēs gatavotām medījumu receptēm. Būs iespēja nobaudīt gan briežu gaļas zupu mednieku gaumē, gan meža cūkas sautējumu alus mērcē, uz iesma grillētu meža cūkas cepeti ar mednieku gurķīšiem, stirnāža šašliku, briežu gaļas čeburekus, pildītas pankūkas un vēl citus gardumus.

Festivālā padomāts arī par dabīgām pļavām un to produktiem – iepazīt pļavas augus un degustēt pļavu sieru aicinās Latvijas dabas fonds ar zīmolu “Dabīgo pļavu produkts”.  Īsta latvju saimniece Sanita Matule vadīs pļavas velšu gatavošanas darbnīcu, dalīsies receptēs un informācijā par augu nozīmi ikdienā un veselībā.

Plašs aktivitāšu piedāvājums arī bērniem. Laura Grēviņa vadīs gatavošanas meistarklases, kurās gatavos enerģijas bumbas un gardus sezonas salātus. “Ķeipenes piparkūkas” aicinās apgleznot sēņu piparkūkas ar dabīgām glazūrām.

Radošās darbnīcas, satikšanās ar haskijiem, “Rupuču” apaļās laivas, lokšaušana, dzipiņu trasīte un citas aktivitātes padarīs festivāla dienu piedzīvojumiem bagātu.

Ieeja festivālā bez maksas.

Uz meistarklasēm biļetes jāiegādājas iepriekš portālā “Biļešu serviss”.

Pasākumu finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

Publikācijā izmantotas publicitātes fotogrāfijas. 

Informācijai:
Eva Koljera: eva.koljera@cesunovads.lv
www.wildfoodfest.lv
facebook.com/Zaubewildfoodfest

.

04.09.2024

Notikumi

«Oktobris 2024»
POTCPSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031