Arhīva kalendārs

« October 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

7. oktobrī plkst. 10.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) sadarbībā ar biedrību "Latvijas Lauku forums" tiek organizēts seminārs "Jaunienācēji laukos: iespējas un izaicinājumi". Interesenti aicināti pirms semināra savu dalību pieteikt elektroniski.

Seminārā atklāšanā piedalīsies LBTU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) prodekāne Dina Popluga, Latvijas Universitātes, Valsts pētījumu programmas projekta "Jauni risinājumi demogrāfijas un migrācijas procesu izpētē latviskas un eiropeiskas zināšanu sabiedrības attīstībai" vadītāja Zaiga Krišjāne un biedrības "Latvijas Lauku forums" izpilddirektore Anita Seļicka.

Semināra turpinājumā sekcijā "Lauku telpa jaunienācēju paralēlē" informēs LBTU pētnieces Dina Bite un Ženija Krūzmētra par tēmu "Jaunienācēji laukos kā pētniecības objekts", savukārt Latvijas Lauku foruma pārstāvē prezentēs Apvārsnis 2020 programmas projekta "Sadarbības virzīta nākotnes politika lauku reģioniem un iedzīvotājiem (Polirural)" rezultātus, ietverot tēmu "Jaunienācējs Vidzemē", taču noslēgumā Anete Tīrmane no LBTU stāstīs par "Jaunienācēju integrācija lauku teritorijās".

Pēc tam sekos diskusija "Jaunienācējs manā novadā", kuras galvenais sarunas akcents tiks pievērsts iedzīvotāju pieaugošajai interesei nomainīt pilsētas vidi uz dzīvi laukos, kas liek paskatīties uz jau ilgstoši problemātiskajiem jautājumiem lauku teritorijās no jauna skatupunkta, vienlaikus arī aktualizējot jaunus izaicinājumus, kā arī kopīgi tiks meklētas atbildes uz jautājumu "Kādu potenciālu jaunās migrācijas tendences atver lauku telpas attīstībai?".

Semināra izskaņā notiks darbs grupās "Jaunienācējam pa pēdām", meklējot inovatīvus, laukiem un dažādām motivācijām pielāgotus risinājumus lauku revitalizācijai, ko paver pilsētas iedzīvotāju pieaugošā interese par dzīvi laukos. Dalībniekiem būs iespēja risināt aktuālus jautājumus par izmaksu un ieņēmumu līdzsvarošanu dzīves kvalitātes nodrošināšanai laukos, nodarbinātības un mājokļa iespējām, savas vietas meklēšanu un vērtību sadursmēm, kā arī par sociāli ekonomisko pienesums kopienām.

Lai piedalītos seminārā, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu līdz 5. oktobrim (ieskaitot) - https://ej.uz/seminars-jaunienaceji. Dati, kas tiks norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.
Semināra programma pieejama >> ŠEIT <<

Seminārs tiek organizēts valsts pētījumu programmas "Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai" (programma) īstenotā projekta "Jauni risinājumi demogrāfijas un migrācijas procesu izpētē latviskas un eiropeiskas zināšanu sabiedrības attīstībai" VPP-LETONIKA-2021/4-0002 ietvaros, kā arī ar Horizon2020 projekta "Sadarbības virzīta nākotnes politika lauku reģioniem un iedzīvotājiem" (PoliRural) atbalstu. 


Informāciju sagatavojusi:
Zane Seredina
Biedrība "Latvijas Lauku forums"

 

CITAS PROJEKTA POLIRURAL ZIŅAS

 

---