Reģionālie pētījumi

Projekta "BECOSI" ietvaros tika izstrādāta „Stratēģija risku komunikācijai par piesārņotām un potenciāli piesārņotām vietām Cēsu pilsētā”. Stratēģija veidota kā paraugs un ieteikumu kopums Cēsu domei un citām pašvaldībām vides risku komunikācijai par piesārņotām un potenciāli piesārņotām vietām. Daļu no stratēģijas iespējams pielāgot arī citu risku novērtēšanai un krīzes situāciju vadībai.

 

„Stratēģija risku komunikācijai par piesārņotām un potenciāli piesārņotām vietām Cēsu pilsētā” izstrādāta Centrālbaltijas reģiona Interreg IVA 2007.-2013. gada programmas projekta ‘’Benchmarking on contaminated sites’’, Nr. CB31 ietvaros. 

Stratēģijas izstrādes uzdevums ir sniegt vadlīnijas un ieteikumus komunikācijas realizācijai un krīzes vadībai vides piesārņojuma un tā risku gadījumos, kā arī citās krīzes situācijās (kas, iespējams, rada apdraudējumu vides un cilvēku drošībai), lai efektīvāk pārvarētu bīstamās situācijas, tās stabilizētu un nodrošinātu rīcību, kas atbilstu labiem riska un krīzes vadības principiem Cēsīs, kā arī varētu kalpot par piemēru citām pašvaldībām.

Stratēģijas ietvaros tiek sniegti gan norādījumi attiecībā uz rīcību un aktivitātēm, kādas jāīsteno vides riska vai vides piesārņojuma gadījumā, kā arī norādes uz to, kādas preventīvas darbības ieteicams veikt, pirms izveidojusies krīzes/ risku situācija. Tāpat stratēģija iezīmē vadlīnijas paraugiem komunikācijai ar iekšējām un ārējām mērķauditorijām – piedāvājot gan gatavus preses paziņojumu paraugus, gan standarta runas frāzes, gan paziņojumus iestāžu/ organizāciju darbiniekiem. Dokuments sniedz arī ieteikumus, kas jāņem vērā, lai risku un krīzes vadības efektivitāte paaugstinātos un tiktu sasniegts optimāls rezultāts.

Stratēģija pieejama šeit.
01.04.2014

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930