Arhīva kalendārs

« December 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Izstrādāts pētījums “Kokapstrādes un mēbeļu industrijas produktu inovācijas un eksporta spēju paaugstināšana Veru apgabalā un Vidzemes plānošanas reģionā”, kā mērķis ir stiprināt pārrobežu sadarbību kokapstrādes un mēbeļu sektorā, starp Veru apgabala un Vidzemes plānošanas reģiona uzņēmējiem, lai attīstītu inovācijām bagātu industriju, kā arī veidotu pievienoto vērtību koksnes produktiem, izmantotu dizaina stratēģisko domāšanu un veicinātu eksporta iespējas nozarē.

Latvijā un Igaunijā galvenās uzņēmējdarbības nozares jau gadiem saistītas ar kokapstrādi, tomēr aptuveni 40% koksnes uz ārvalstīm tiek eksportēta neapstrādātā veidā. Lai stiprinātu un veicinātu Baltijas valstu eksportspēju kokapstrādes un mēbeļu nozarē, Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Veru novada arodapmācības centru uzsākuši projektu “Kokapstrādes un mēbeļu inovācijas un eksports Veru apgabalā un Vidzemes plānošanas reģionā”. Projektā iesaistīsies valsts iestādes, uzņēmēji un izglītības pārstāvji, lai kopīgiem spēkiem rastu veidus veiksmīgai un inovatīvai produktu realizācijai un eksportam. 

Pētījuma ietvaros izvērtētas Vidzemes reģiona un Veru apgabala kokapstrādes un mēbeļu rūpniecības uzņēmumu stiprās un vājās puses, kā arī uzņēmumu vajadzības eksporta tirgu apgūšanai. Pirmās daļas secinājumi apliecina, ka eksports ir būtisks abu reģionu uzņēmējiem, tāpat arī sniedz rekomendācijas eksportspējas uzlabošanai reģionos. Savukārt otrajā pētījuma daļā uzmanība veltīta praktisku piemēru vērtēšanai, analizējot reģionos esošo kokrūpniecības mazo un vidējo uzņēmumu pieredzi koksnes pārstrādē un tās produktu eksportā, izstrādājot labās prakses apkopojumu un ieteikumus produkta pievienotās vērtības celšanai. 

 

Pētījums latviešu valodā:

1.daļa LV

2. daļa LV

 

Pētījums angļu valodā:

1.daļa EN

2. daļa EN

Infografika EN