Arhīva kalendārs

« December 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Pēdējo trīs gadus MAMBA projekts ir strādājis, lai mazinātu sasāpējušos jautājumu par pieejamību un mobilitāti laukos, kas ir aktuāls visā Baltijas jūras reģionā. Starp projekta īstenošanas rezultātiem ir veiksmīgas iniciatīvas, ar kuru palīdzību izdevies uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti reti apdzīvotās vietās, aktivitātes īstenojot Latvijā, Polijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā un Vācijā. MAMBA konsorcijs ir apkopojis visas zināšanas un pieredzi, kas iegūtas šajos pēdējos gados, strādājot pie lauku mobilitātes risinājumiem, izstrādājot trīs publikācijas, kas noderēs tiem, kas strādā ar šiem jautājumiem.

 

 ”Ceļvedis sadarbībā balstītiem mobilitātes risinājumiem lauku apvidos”

Jūs dzīvojat lauku apvidū? Varbūt pakalpojumu pieejamība un jūsu mobilitāte nav pietiekoši augsta? Varbūt vēlaties kaut ko darīt ar radušos situāciju? Ja atbilde ir “jā”, šī rokasgrāmata ir paredzēta jums. Šeit ir sniegti norādījumi par to, kā vietējie iedzīvotāji un publiskais sektors var strādāt kopā, lai uzlabotu mobilitāti  lauku teritorijās. 

 

 

Iepazīsties ar ceļvedi latviešu valodā (.pdf)

Publikācijas oriģinālfails angļu valodā (.pdf)

 

”Mobilitāte visiem lauku apvidos: iedvesmojoši risinājumi no MAMBA projekta”

Vidzemes pieredze – transports pēc pieprasījuma.

 Šī publikācija iepazīstina ar novatoriskiem mobilitātes risinājumiem, kas izstrādāti un ieviesti MAMBA projekta ietvaros, tostarp publicēta arī pieredze par pakalpojuma ”transports pēc pieprasījuma” testēšanu Vidzemes plānošanas reģionā no 2019. gada oktobra līdz 2020. gada septembrim Alūksnes novadā un Mazsalacas novadā, sekojot diviem atšķirīgiem modeļiem.

Publikācijā var iepazīties ar dažādiem mobilitātes risinājumiem, kas īstenoti Somijā, Polijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā  un arī Latvijā. Katrs no risinājumiem ir atšķirīgs, jo tiem visiem par pamatu ņemts reģiona unikālais vietējais konteksts un iespējas, ko tas nes līdzi. Rezultātā katra atsevišķa aktivitāte ir unikāls stāsts stāsts. Pieredzes atklāj, cik dažādos veidos līdzīgas aktivitātes iespējams īstenot, iedziļinoties to cilvēku ikdienā, kas ar šiem jautājumiem praktiski darbojās.

Iepazīsties ar publikāciju latviešu valodā (.pdf) 

Publikācijas oriģinālfails angļu valodā (.pdf)

 

”Mobilitātes un pakalpojumu pieejamības palielināšana lauku reģionos. Politikas vadlīnijas”

Šo vadlīniju mērķis ir sniegt īstenojamas politikas rekomendācijas valsts, reģionālajām un vietējām pārvaldes iestādēm, nevalstiskajām organizācijām (NVO) un transporta pakalpojumu sniedzējiem. Tajās sniegti ieskati juridisko, finansiālo un pārvaldības šķēršļu pārvarēšanā lauku transporta risinājumos, un vadlīniju mērķis ir uzlabot un palielināt gan mobilitāti, gan piekļuvi pakalpojumiem lauku reģionos. Vadlīnijas ir balstītas uz visu, kas apgūts trīs gadu projekta laikā deviņos iesaistītajos reģionos, kuros veikti pilotprojekti un izveidoti mobilitātes centri.

Iepazīsties ar vadlīnijām latviešu valodā (.pdf) 

Vadlīnijas angļu valodā (.pdf)

---

Par projektu MAMBA: www.mambaproject.eu un www.vidzeme.lv sadaļā Projekti – Ieviestie projekti.

 

--