Sabiedriskā transporta jaunumi

Sākot ar 2016. gada 1. aprīli, AS CATA piedāvās pasažieriem deviņu veidu abonementa biļetes 149 reģionālajos vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos Rīgas un Vidzemes plānošanas reģionā. Tādējādi pasažieri, kuri ar noteiktu regularitāti izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus, par braucienu varēs maksāt lētāk. Pasažieri abonementa biļetes var iegādāties kādā no četrām AS CATA filiālēm, kā arī Cēsu, Siguldas vai Limbažu autoostā.

AS CATA nodrošina pasažieru pārvadājumus 60 vietējās nozīmes maršrutos bijušajā Cēsu rajonā, 29 – bijušajā Rīgas rajonā un 25 – bijušajā Limbažu rajonā, kā arī 35 starppilsētu maršrutos, un turpmāk pasažieriem būs iespēja iegādāties abonementa biļetes, kuras būs derīgas, braucot kādā no attiecīgā pārvadātāja apkalpotajiem maršrutu posmiem. Iedzīvotājiem būs pieejamas deviņu veidu abonementa biļetes – mēneša biļetes braucieniem vienā vai abos virzienos darbdienās, kā arī braucieniem turp un atpakaļ visās mēneša dienās. Attiecīgās biļetes regulārajiem pasažieriem nodrošinās 20% atlaidi. Pasažieriem būs pieejamas arī piecu, septiņu un divu nedēļu abonementa biļetes, kā arī atsevišķos maršrutos tiks noteikta konkrēta mēneša maksa par sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanu.

Abonementa biļetes pasažieri varēs iegādāties AS CATA biroja ēkā Cēsīs vai kādā no uzņēmuma filiālēm, kas atrodas Saulkrastos, Ainažos un Ērgļos. Iedzīvotāji attiecīgās biļetes varēs iegādāties arī Cēsu, Siguldas vai Limbažu autoostā. Lai noskaidrotu papildu informāciju saistībā ar abonementa biļešu veidiem vai to iegādes iespējām, pasažieriem ir iespēja rakstīt pārvadātājam uz e-pastu cata PIE cata PUNKTS lv vai zvanīt pa tālruni 64122121.

 

Plānots, ka līdz 2016. gada 1. maijam visu pasažieru pārvadātāju apkalpotajos maršrutos pakāpeniski tiks ieviestas abonementa biļetes. Šobrīd Autotransporta direkcija turpina veikt pārrunas ar pasažieru pārvadātājiem un autoostu pārstāvjiem par abonementu biļešu ieviešanas risinājumiem. Piedāvājot pasažieriem abonementa biļetes, iedzīvotāji tiks piesaistīti regulārajam sabiedriskajam transportam, tādējādi samazinot to pasažieru skaitu, kuri izmanto nelegālo pārvadātāju pakalpojumus vai privāto automašīnu.

 

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Plone,

VSIA Autotransporta direkcija 

Komunikācijas speciāliste

Tālr.: + 371 67686485; + 371 28627003

31.03.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930