Arhīva kalendārs

« December 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Pagājušās nedēļas izskaņā AAS “Balta” rīkotajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2020” SIA “VTU Valmiera” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” saņēma sudraba novērtējumu.

Žūrija vērtēja autoparku un tehnisko nodrošinājumu, negadījumu novēršanu un pārvaldību, spēju izvērtēt un paredzēt iespējamos riskus, ieguldījumu mācību organizēšanā darbiniekiem, viņu atbildīgas rīcības rosināšanu, tostarp braukšanas ātruma kontrolēšanu. Izcelti arī labās prakses piemēri, ārkārtējās situācijas laikā turpinot nodrošināt kvalitatīvu un drošu pakalpojumu.

“Šis gads bijis izaicinājumu pilns, taču vienmēr mūsu uzņēmuma prioritāte ir pasažieru un darbinieku drošība. Tas ir nemainīgi arī šobrīd, tāpēc esam pieņēmuši arī vairākus nopietnus lēmumus. Vēlos pateikties uzņēmuma darbiniekiem par sapratni un atbalstu, kā arī pasažieriem par atbildīgu rīcību. Šis gads ieies uzņēmuma vēsturē ar nozīmīgām pārmaiņām Valmieras sabiedriskā transporta sistēmā – 15. oktobrī svinīgā preses konferencē tika atklāti deviņi jauni videi draudzīgie dīzeļa – elektriskie hibrīdautobusi, kas nu jau kursē Valmieras ielās,” stāsta SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju un partneriem jau astoto gadu rīkoja gada balvu "Drošākais uzņēmuma autoparks". Tās mērķis ir rosināt Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni un vajadzību pēc droša uzņēmuma autoparka, kā arī veicināt labo praksi to pārvaldībā.

Konkurss noritēja divās kārtās. Pirmajā atlases kārtā žūrijas eksperti izvērtēja konkursanta elektroniskajā pieteikumā iesniegto informāciju, lai izvirzītu kandidātus otrajai atlases kārtai. Atlasē papildus tiek izmantota Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja sniegtā informācija par konkursanta autoparku un tajā esošajiem transportlīdzekļiem. Otrajā atlases kārtā žūrijas eksperti ar šai kārtai izvirzītajiem pretendentiem veica intervijas klātienē vai tiešsaistē, lai, veicot padziļinātu izpēti un analīzi, izvērtētu uzņēmuma autoparku.

SIA “VTU Valmiera” konkursā piedalījās jau septīto gadu, arī pērn saņemot Sudraba kategoriju.

Vairāk par apbalvojumu var lasīt šeit.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

Uzņēmums darbību sāka, veicot pārvadājumus lauksaimniecībā. Bet neilgi pēc tam radās pieprasījums pēc pasažieru pārvadājumiem, lai atvieglotu iedzīvotājiem nokļūšanu darbavietā un atkal mājās. Šodien SIA “VTU Valmiera” 92 autobusi dodas 11 Valmieras pilsētas maršrutos, 25 reģionālajos starppilsētu maršrutos un 61 vietējās nozīmes maršrutā. Sakām paldies uzņēmumam darbiniekiem, pasažieriem, draugiem! Daudz laimes mūsu 75.dzimšanas dienā!

 

1944.gadā Valmieras apriņķa izpildu komiteja pieņēma lēmumu izveidot Valmierā auto bāzi. Tika lemts, ka regulāra satiksme maršrutos Valmiera–Rūjiena un Valmiera–Limbaži tiks nodrošināta vismaz divas reizes nedēļā. Lai to paveiktu, bija nepieciešamas mašīnas. Kauguru karaspēka novietnē tika izformēta armijas rota un uz tās bāzes izveidota transporta vienība – 2.autorota, kur autoparku veidoja sešas automašīnas. Drīz auto parkā bija 24 lietotas, lielākoties ārzemju marku Ford un Chevrolet automašīnas. 1945.gada 1.decembrī uzņēmums tika oficiāli reģistrēts kā Valmieras autobāza Nr.2, kas arī tiek uzskatīts par dibināšanas datumu.

Pirmajos uzņēmuma pastāvēšanas gados pasažierus pārvadāja ar automašīnām, kā arī tehniku izmantoja lauksaimniecības darbos. Pirmie pārvadājumi ar autobusiem sākās vien septiņus gadus pēc uzņēmuma dibināšanas, lai atvieglotu strādājošajiem Valmierā nokļūšanu darbavietā un atpakaļ mājās. 1952.gada 27.februārī  sāka kursēt maršruta autobusi no trīs galapunktiem: Valmieras Viestura vidusskolas, Jāņparka un dzelzceļa stacijas. 1969.gada janvārī atklāts maršruts Valmiera–Rīga. 1960.gados pirmo reizi noteikta uzņēmuma pasažieru un konduktoru kultūra autobusos, piemēram, lai nekāptu autobusos ar netīru apģērbu, lai vienmēr tiktu izsniegta biļete.

“75 gadi uzņēmumam ir vienlaikus gan daudz, gan maz. Mums ir neatsverama pieredze, kā esam kļuvuši par kvalitatīva pakalpojuma sniedzējiem, veicot pasažieru pārvadājumus. Šī ir nozare, kur atslābt nedrīkst, jo esam atbildīgi par pasažieru drošu nogādāšanu galapunktā. Un arī tehnika ir attīstījusies lieliem soļiem. Sākotnēji autobusu karkass bija pat no koka, siltums, protams, salonā nebija. Un šobrīd – komfortabli pārvadājumi, ērta darba vide autobusa vadītājam, kā arī šī gada lielākais notikums, svarīgs punkts uzņēmuma vēsturē – deviņi jauni videi draudzīgie dīzeļa – elektriskie hibrīdautobusi, kas nu jau kursē Valmieras ielās. Mūsu izaugsmē klātesoši ir pasažieri, kopā pieredzam tehnikas attīstību, tāpēc mūsu dzimšanas dienā pateicos gan darbiniekiem, gan mūsu pasažieriem! Kopā esam piedzīvojuši daudz laba, un, neskatoties uz esošo situāciju, kopā mums izdosies arī turpmāk. Daudz laimes!” vēl SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare,

SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste

26443410

pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv

vtu-valmiera.lv

Pētījuma “Tūrisma un transporta koridora attīstības vīzija 2030 maršrutā Via Hansetica” izstrāde norit kompleksi, analizējot ne tikai publiski pieejamos datus un informāciju, bet iztaujājot arī tūrisma un transporta koridora attīstībā ieinteresētās puses par viņu ikdienas novērojumiem un secinājumiem. Šādu pieeju Vidzemes plānošanas reģions izvēlējies apzināti, piešķirot nozīmīgu lomu informācijai, kuru var sniegt tie, kuri ikdienā strādā ar transporta vai tūrisma pakalpojumu organizēšanu konkrētajā maršrutā.

Nereti tieši viņi var apstiprināt vai noliegt identificētos izaicinājumus vai priekšrocības, kā arī spēj nosaukt problēmsituācijas un to iespējamos risinājumus.

Vēl šogad, 9. decembrī projekta Baltic Loop (Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programma 2014-2020) ietvaros tika organizēta ieinteresēto pušu sanāksme, tiešsaistē klātesot pārdesmit tūrisma un transporta nozaru pārstāvjiem. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar pirmajiem secinājumiem par esošās situācijas izvērtējumu satiksmes un pasažieru plūsmas kontekstā tūrisma koridorā Via Hanseatica.

Lai gan Via Hanseatica tūrisma koridorā galvenā ass ir autoceļš A3, tomēr analizēta tiek plašāka teritorija abpus ceļam, ietverot dzelzceļa savienojumu, mazākas nozīmes autoceļus un tur pieejamos pakalpojumus. Dokumenta ietvaros uzsākts darbs pie datu telpiskas atspoguļošanas, lai uzskatāmi attēlotu šī brīža esošo un nākotnes iespējamo telpisko  perspektīvu.

Daži no secinājumiem, kas radušies izpētes rezultātā un ir uzskatāmi par iemesliem, kas ierobežo ne tikai tūristu, bet arī ikdienas pasažieru plūsmu Via Hanseatica koridorā – vienviet apkopotas un aktuālas informācijas trūkums par to, kā plānot maršrutu nokļūšanai no punkta A līdz punktam B; kā iespējams turpināt ceļu, nonākot sabiedriskā transporta galapunktā (multimodālo punktu, “pēdējās jūdzes” un mikromobilitātes iespēju trūkums). Tāpat daudz kritikas saņēmusi veloinfrastruktūra, kas gan Vidzemē, gan Latvijā kopumā mēdz negaidīti beigties līdz ar kādas administratīvās teritorijas robežām un nav savienota vienotā tīklā, kā arī trūkst apkopojuma par visiem pieejamajiem velomaršrutiem, to grūtības pakāpēm, tostarp svešvalodās – informācija ir sadrumstalota un meklējama dažādos avotos.

Diskusiju laikā tika saņemts gan klātesošo apstiprinājums, gan kritika un norādes par potenciāli nepieciešamajiem uzlabojumiem dokumentā. Diskusiju dalībnieki darba grupās sprieda par faktoriem, kas veicinātu iekšējo un ārējo teritorijas sasniedzamību. Ieteikumi tiks apkopoti, analizēti un iekļauti  dokumenta stratēģiskajā daļā, kā būs pamats daļai rīcību, kas uzskatāmas par ilgtermiņa veicamām darbībām izvirzīto mērķi sasniegšanai.

Pētījuma “Tūrisma un transporta koridora attīstības vīzija 2030 maršrutā Via Hansetica” mērķis ir noskaidrot nepieciešamos transporta infrastruktūras, pakalpojumu un informācijas uzlabojumus, lai nodrošinātu ērtāku un efektīvāku pasažieru (galvenokārt tūristu) plūsmu tūrisma maršrutā Via Hanseatica, veicinot tūrisma attīstību Vidzemes plānošanas reģionā. Dokumenta ietvaros tiek analizēta gan satiksmes infrastruktūra, tostarp transportlīdzekļu uzlādes infrastruktūra, gan arī izvērtētas atpūtas vietas un stāvlaukumi, pievēršot uzmanību arī pasažieru pārvadājumu pakalpojumiem un informācijas sistēmām, kas ir būtiski koridora attīstībai.

Tiešsaistes sanāksme tika organizēta Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam projekta “Baltijas transporta loks (BALTIC LOOP)” ietvaros, ko Latvijā īsteno Vidzemes plānošanas reģions. Projekta mērķis ir aktualizēt un uzlabot transporta plūsmas Austrumu – Rietumu virzienā Baltijas jūras reģiona centrālajā daļā, radot atbilstošus risinājumus pasažieru un kravu transporta kustības uzlabošanai un dažādu pārvadājumu veidu savietojamībai. Vairāk informācijas – http://www.vidzeme.lv un http://www.balticloop.eu .

Vairāk informācijas: Inese Jēgere, projekta Baltic Loop vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, inese.jegere PIE vidzeme PUNKTS lv, Andžejs Stepančuks telpiskās plānošanas eksperts, andzejs.stepancuks PIE vidzeme PUNKTS lv .

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv.

 

2020. gada 17. decembrī Vidzemes plānošanas reģiona rosinātais priekšlikums par iespēju veikt pasažieru pārvadājumus pēc pasažieru pieprasījuma ir saņēmis vienbalsīgu atbalstu Saeimā. Deputāti ir uzdevuši Ministru Kabinetam līdz 2021. gada 30. novembrim iesniegt Saeimai likumprojektu, kas paredz pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu pēc pasažieru pieprasījuma.

Guna Kalniņa-Priede, Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja: “Esam gandarīti par Saeimas deputātu vienprātīgo lēmumu. Līdz ar šo varam uzskatīt, ka sabiedriskā transporta nozare kļūst atvērtāka jauniem un inovatīviem risinājumiem. Kā idejas iniciatori noteikti sekosim līdzi likumprojekta izstrādes procesam.“

VPR iniciatīvu atbalstīja Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, iesniedzot priekšlikumu   Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kas sagatavoja grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā.   Priekšlikumu  vienbalsīgi atbalstīja 82 klātesošie Saeimas deputāti.

Jau iepriekš vēstījām, ka vairākkārtīgi aicinājām sabiedriskā transporta jomas pārstāvjus, tostarp nozares ministriju vērtēt iespēju iekļaut transportu pēc pieprasījuma pakalpojumu sabiedriskajā pasažieru pārvadājumu sistēmā.

Valsts līmeņa diskusijas tika iniciētas, ņemot vērā Eiropas Savienības pilotprojekta rezultātus - ar transportu pēc pieprasījuma 11 mēnešu laikā divās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību teritorijās tika pārvadāti 2777 pasažieri, veicot 1277 reisus. Sniegtais pakalpojums saņēma lielu vietējo iedzīvotāju atbalstu un tika uzskatīts par vienīgo iespēju saglabāt mobilitāti vietās, kur sabiedriskais transports kursēja reti vai nebija pieejams vispār un iedzīvotāju rīcībā nebija privātā transportlīdzekļa. Īpaši sarežģīta situācija ir Vidzemes pierobežā, taču sarunās atzīts, ka līdzīga problēma ir arī citos reģionos.

Jautājumiem: Guna Kalniņa-Priede, VPR administrācijas vadītāja, guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29477997

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, VPR sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29454752

SIA "VTU Valmiera" informē, ka no 18. decembra būs atjaunoti reisi, kas bija iepriekš atcelti ārkārtējās situācijas dēļ.

 

 

 

Atjaunoti šādi reisi:

  • Maršruta  Valmiera–Rīga reiss plkst.12.35 no Valmieras autoostas (Rīgas Starptautiskajā autoostā pienāk plkst.14.35), reisu izpilda piektdienās
  • Maršruta Rīga–Valmiera reiss plkst.16.35 no Rīgas Starptautiskās autoostas (Valmieras autoostā pienāk plkst.18.35), reisu izpilda piektdienās

 

Informāciju sagatavojusi:

Zane Bulmeistare,

SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste

26443410

pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv

vtu-valmiera.lv