Arhīva kalendārs

« August 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

SIA “VTU Valmiera” informē, ka no 8. augusta mainīti reģionālie vietējās nozīmes maršruti.

  • maršruta Valmiera–Bērzaine–Vākšēni–Valmiera reisā plkst.12:00 no Valmieras autoostas iekļauta pietura “Jaunzēmeles” (reisu izpilda no pirmdienas līdz sestdienai);
  • maršruta Valmiera–Rencēni–Rūjiena reisam plkst.7:20 no Valmieras autoostas noteikta izpilde sestdienās, svētdienās un mācību gada laikā mācību dienās;
  • atklāts jauns reiss Valmiera–Rencēni–Rūjiena–Naukšēni–Rūjiena plkst.7:20 no Valmieras autoostas (izpilda darba dienās skolēnu brīvlaikā):

Valmieras AO

07:20

Valmieras pagasts

07:27

Poķi

07:29

Vecbebri

07:35

Buka

07:37

Sauļi

07:42

Lizdēni

07:47

Jāņparks

07:50

Rencēni

07:52

Rencēnu skola

07:53

Ķelles

07:55

Velnkalēji

07:58

Oleri

07:59

Grantiņi

08:04

Pīleņģi

08:08

Pansionāts

08:12

Kalnkrogs

08:15

Rūjienas AO

08:20

Kalnkrogs

08:25

Skudrītes

08:26

Selgas

08:31

Naukšēni

08:34

Selgas

08:41

Skudrītes

08:46

Kalnkrogs

08:48

Rūjienas AO

08:52

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

No 1. septembra stāsies spēkā grozījumi reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutos, lai nodrošinātu Pededzes skolēnu nokļūšanu uz izvēlētajām izglītības iestādēm Alūksnē un mājup. Savukārt skolēni, kuri izvēlējušies turpināt mācības Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolā, uz skolu un pēc tam mājās tiks nogādāti ar pašvaldības transportu.

Sakarā ar to, ka Pededzes pamatskola no šī mācību gada neturpinās darbu, Alūksnes novada pašvaldība lūdza Vidzemes plānošanas reģionu un valsts SIA “Autotransporta direkcija” nodrošināt skolēnu nokļūšanu no Pededzes pagasta uz tuvākajām izglītības iestādēm, veicot attiecīgus grozījumus reģionālās nozīmes maršrutos.                   

Direkcija ir informējusi pašvaldību, ka ar 2022. gada 1. septembri stāsies spēkā šādi grozījumi reģionālās nozīmes maršrutu kustības sarakstos: 

Reģionālās nozīmes maršrutā Nr.6697 Alūksne-Mārkalne-Zabolova:
-       reisiem Nr.13 plkst. 6.30 no Alūksnes autoostas (AO) un Nr.14 plkst. 7.55 no Zabolovas noteikta izpilde darba dienās laikā no 12. jūnija līdz 31. augustam;
-       darba dienās laikā no 1. septembra līdz 11. jūnijam atklāti jauni reisi Nr.17 plkst. 6.10 no Alūksnes AO līdz Pededzei un Nr.20 plkst. 7.15 no Pededzes, mainot braukšanas shēmu Alūksnes pilsētā (gar vidusskolu);
-       atklāti jauni reisi Nr.19 plkst. 6.30 no Alūksnes AO un Nr.22 plkst. 7.55 no Zabolovas ar izpildi sestdienās (visu gadu).

Reģionālās nozīmes maršrutā Nr.6704 Alūksne-Jaseņici-Putrovka:
-       slēgti reisi Nr.01 plkst. 6.45 no Alūksnes AO un Nr.02 plkst. 7.40 no Putrovkas ar izpildi darba dienās no 1. septembra līdz 11. jūnijam;
-       atklāti jauni reisi Nr.09 plkst. 6.20 no Alūksnes AO ar izpildi darba dienās no 1. septembra līdz 11. jūnijam;
-       atklāts jauns reiss Nr.14 plkst. 7.15 no Putrovkas ar izpildi darba dienās no 1. septembra līdz 11. jūnijam, iekļaujot iebraucienu  Zabolovā;
-       slēgts reiss Nr.05 plkst. 6.45 no Alūksnes AO ar izpildi pirmdienās, trešdienās, piektdienās no 12. jūnija līdz 31. augustam;
-       atklāts jauns reiss Nr.11 plkst. 6.40 no Alūksnes AO ar izpildi pirmdienās, trešdienās, piektdienās no 12. jūnija - 31. augustam, kustības sarakstā iekļaujot iebraucienu Pededzē. 

Reģionālās nozīmes maršrutā Nr.5189 Alūksne-Ponkuļi-Alūksne:
-       slēgts reiss Nr.03 plkst. 16.00 no Alūksnes AO ar izpildi darba dienās mācību laikā;
-       atklāts jauns reiss Nr.05 plkst. 16.00 no Alūksnes AO ar izpildi darba dienās mācību laikā, mainot braukšanas shēmu posmā Ponkuļi-Alūksne, kā arī Alūksnes pilsētā iekļaujot pieturu “Vidusskola”.

Savukārt tiem skolēniem, kuri mācības turpinās Liepnā, uz skolu un mājās būs iespējams nokļūt ar pašvaldības organizētu autobusu. Šim mērķim Alūksnes novada pašvaldība šovasar piešķīra finansējumu un iegādājās jaunu autobusu ar 18 pasažieru sēdvietām. 

Gan ar sabiedriskā transporta maršrutiem uz Alūksni un atpakaļ, gan ar pašvaldības organizētā transporta kursēšanas grafiku no Pededzes uz Liepnu un atpakaļ, sīkāk iepazīties aicinām Pededzes pagasta pārvaldē klātienē vai pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Izglītība/Skolēnu pārvadājumu maršruti.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste

Valmieras novada pašvaldības dome 28. jūlija sēdē lēma, ka no 1. septembra Valmieras novadā dzīvojošiem skolēniem braukšana Valmieras pilsētas maršrutu autobusos būs bez maksas. Skolēnam, iekāpjot pilsētas maršruta autobusā, būs elektroniski jāreģistrējas, pieliekot jaunā dizaina skolēnu apliecību pie elektroniskā datu nolasītāja.

Jaunā dizaina skolēnu apliecību skolēni saņems konkrētajā izglītības iestādē, sākot no 1. septembra.

Grozījumi Valmieras novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 22 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras valstspilsētas nozīmes maršrutu tīklā” nosaka, ka bez maksas Valmieras pilsētas maršrutu autobusos no 1. septembra varēs braukt Valmieras novada administratīvajā teritorijā esošo vispārizglītojošo, profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamie, uzrādot skolēnu apliecību.

Grozījumu mērķis ir noteikt vienotu braukšanas maksas atvieglojumu sniegšanu Valmieras novada administratīvajā teritorijā esošo izglītības iestāžu skolēniem.

Jāpiemin, ka tiesības braukt bez maksas Valmieras pilsētas maršrutu autobusos ir arī bērniem, kuri saskaņā ar Vispārējās izglītības likumu nav uzsākuši pamatizglītības apguvi; bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai; Valmieras novada pašvaldībā vismaz pēdējos 12 mēnešus dzīvesvietu deklarējušiem pensionāriem, kuri Valmieras novada pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti; Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuriem Valmieras novada pašvaldība ir izsniegusi  personalizētu braukšanas karti.

Tāpat arī ir iespēja izmantot atlaidi, iegādājoties mēnešbiļeti braucieniem Valmieras pilsētas maršrutu autobusu tīklā. Šādas tiesības ir Valmieras novadā dzīvesvietu deklarējušiem vai uz mācību laiku Valmieras valstspilsētā faktiski dzīvojošiem (tai skaitā dienesta viesnīcā) augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studentiem mācību gada laikā, no septembra līdz jūnijam (ieskaitot), ar 50 % atlaidi no mēnešbiļetes cenas un ar 75 % atlaidi no mēnešbiļetes ar laika ierobežojumu (izmantošanai tikai darba dienās) cenas. Uzrādot izziņu, kas apliecina Valmieras novadā deklarēto dzīvesvietu, vai rakstisku mācību iestādes apliecinājumu par faktisko dzīvesvietu mācību laikā Valmieras valstspilsētā un attiecīgi augstākās izglītības iestādes izsniegto dienas nodaļas studenta apliecību, mēnešbiļetes var iegādāties Valmieras autoostā Stacijas ielā 1, sākot no iepriekšējā mēneša 20. datuma līdz kārtējā mēneša 10. datumam. Mēnešbiļete jāuzrāda kopā ar studenta apliecību.

Bezmaksas braucieni reģionālās nozīmes autobusu maršrutos

No 1. septembra ārpus Valmieras pilsētas dzīvojošajiem skolēniem mācību gada laikā reģionālās nozīmes autobusu maršrutu tīklos būs nodrošināti bezmaksas braucieni nokļūšanai uz Valmieras novada pašvaldības dibinātu izglītības iestādi un atpakaļ mājās. Būs jāuzrāda jaunā dizaina skolēnu apliecība.

Jaunā dizaina skolēnu apliecību skolēni saņems konkrētajā izglītības iestādē, sākot no 1. septembra.

Noteikumi nosaka, ka bez maksas reģionālās nozīmes maršrutu tīklā varēs braukt Valmieras novada administratīvajā teritorijā esošo vispārizglītojošo, profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamie, uzrādot skolēnu apliecību. Par šiem skolēniem izglītības iestāde būs sniegusi ziņas pārvadātājam, norādot iekāpšanas un izkāpšanas pieturas, kā arī braucienu skaitu dienā.

Ja skolēna apliecībā nav reģistrētas ziņas par iekāpšanas un izkāpšanas pieturu, skolēns (ja sasniedzis 18 gadu vecumu) vai viņa likumiskais pārstāvis līdz katra mēneša 10. datumam izglītības iestādē iesniedz iesniegumu, pievienojot skaidri salasāmas braukšanas biļetes par pagājušo mēnesi, kā arī norādot vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu. Savukārt izglītības iestāde veic kompensācijas izmaksu.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece