Sabiedriskā transporta jaunumi

12. oktobrī aizvadīta kārtējā Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta pakalpojumu komisijas oktobra sēde, kurā klātesošie noteica maksimālo saskaņojamo pārvadātāju noteikto līgumsodu par braucienu bez biļetes reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Vidzemē.  

Komisijas dalībnieki nolēma Vidzemes reģiona sabiedriskajā transportā par braucienu bez biļetes noteikt maksimālo saskaņojamo pārvadātāju noteikto līgumsodu līdz pieciem latiem, kā arī saskaņoja  visu reģiona pārvadātāju noteiktos līgumsodus par braucienu bez biļetes reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos. 

Saskaņotie līgumsodi par braucienu bez biļetes Vidzemes reģionā:          
- A/s „CATA”  - Ls 5,00;  
- SIA „Gulbenes autobuss”  - līdz Ls 3,00;              
- SIA „Madonas ceļu būves SIA” -  līdz Ls 3,00;    
- SIA „Ceļavējš” -  līdz Ls 3,00;     
- SIA „VTU Valmiera”  - Ls 3,00;  
- SIA „Vidlatauto”   - Ls 5,00.

Jaunais sods spēkā stāsies ātrākais no 2012. gada 1. decembra.

Patlaban Latvijā notiek akcija „Zaķis maksā vairāk!”, kuras laikā Autotransporta direkcija aktualizē jautājumu par pasažieriem, kuri starppilsētu autobusos brauc bez biļetes. Kā stāsta Jānis Ošiņš, Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta pakalpojumu un plānošanas nodaļas vadītājs, „Galvaspilsētā šis jautājums ir daudz aktuālāks nekā reģionos, taču akciju atbalstām un šim jautājumam pievēršam uzmanību arī mēs. Galvenā atšķirība, ka Vidzemes reģionā ir samazinājies pasažieru skaits. Autobusa šoferim situācija ir labāk pārredzama, un ir mazāka iespēja, ka autobusā iekļūs bezbiļetnieks.”               

Ja, pasažieri pieķers bez biļetes, tad tam būs jāiegādājas gan braukšanas biļete, gan jāsamaksā līgumsods. Rezultātā „bezbiļetnieks-zaķis” maksās vairāk. Tāpat J. Ošiņš vērš uzmanību un atgādina, ka pasažiera pienākums ir paņemt un glabāt biļeti līdz brauciena beigām. Nereti ir dzirdēts, ka autobusa vadītājs neiedod biļeti, bet tā nedrīkst būt. Pasažierim pašam jāuzņemas atbildība par to, ka piekrīt autobusā braukt bez biļetes. Šāda rīcība veicina arī maršrutu vai reisu samazināšanu.                

Lai vienuviet apkopotu informāciju par līgumsodu ieviešanu un sniegtu sabiedrībai ziņas par līgumsodu apjomiem dažādas nozīmes pārvadājumos, Autotransporta direkcija ir izveidojusi lapu „Zaķis maksā vairāk” portālā draugiem.lv. Portāla lietotāji, kuri ikdienā izmanto sabiedrisko transportu, ir aicināti sekot šai lapai un saņemt informāciju par līgumsodu ieviešanas aktualitātēm.              

Papildu informācija: Jānis Ošiņš, Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta pakalpojumu un plānošanas nodaļas vadītājs, mob.:26135381, e-pasts:janis.osins PIE vidzeme PUNKTS lv.

12.10.2012

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031