Sabiedriskā transporta jaunumi

Nolūkā mazināt administratīvo slogu pārvadātājiem, kuri sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus, tiek rosināts atļaut vairākus datus VSIA “Autotransporta direkcija” (ATD) iesniegt elektroniski.

To paredz ceturtdien, 14. aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludinātie grozījumi četros Ministru kabineta (MK) noteikumos.

VSS izsludinātie grozījumi MK 2015.gada 28.jūlija noteikumos Nr.435 “Kārtība, kādā nosaka un kompensē ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītos zaudējumus un izdevumus un nosaka sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifu” paredz iespēju Latvijā reģistrētiem pārvadātājiem, kuriem ir noslēgti sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu līgumi un republikas pilsētu pašvaldībām, iesniegt elektroniski ATD, aizpildot speciālu tiešsaistes formu ATD tīmekļa vietnē www.atd.lv. Tajā jāiesniedz informācija par prognozēto izmaksu un tarifu aprēķinu, pārskats par sabiedriskā transporta pakalpojumu peļņu vai zaudējumiem, informācija par pasažieru pārvadāšanu un braukšanas maksas atvieglojumiem, kā arī informācija par zaudējumiem maršrutos, kuriem vairāk nekā 30% no kopējā maršruta garuma ir ārpus pilsētas administratīvās teritorijas.

VSS izsludinātie grozījumi MK 2015.gada 11.augusta noteikumos Nr.461 “Vienotas sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmas izveidošanas, uzturēšanas un attīstīšanas kārtība” paredzēs iespēju Latvijā reģistrētiem pārvadātājiem, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos, iesniegt vienotās sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmā informāciju par reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutos un reisos pārvadāto pasažieru skaitu pa braukšanas posmiem vienkāršotā formā, aizpildot speciālu tiešsaistes elektronisko formu www.atd.lv.

Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 28.augusta noteikumos Nr.599 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība” paredzēs iespēju Latvijā reģistrētiem pārvadātājiem, kuriem ir noslēgti sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu līgumi, iesniegt elektroniski ATD kā pasūtītājam informāciju par neveiktajiem pārvadājumiem ar autotransportu un vilcienu, aizpildot speciālu tiešsaistes formu tīmekļa vietnē www.atd.lv.

Tāpat VSS izsludināti Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 13.jūlija noteikumos Nr.634 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā”. Esošā MK noteikumu redakcija paredz, ka, ņemot vērā īpašus apstākļus (piemēram, svētku dienas, pasažieru plūsma, laikapstākļi, autoceļa, ielas vai sliežu ceļa remonts), var paredzēt īslaicīgas izmaiņas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nosacījumos, neveicot izmaiņas maršrutu tīklā. Šobrīd šādas izmaiņas ierosina gan pasūtītājs, gan arī pārvadātājs.

Savukārt VSS izsludinātie grozījumi paredzēs iespēju Latvijā reģistrētiem pārvadātājiem, kuriem ir noslēgti sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu līgumi, vēršoties pie ATD kā pasūtītāja par noteikumos minētajām īslaicīgajām izmaiņām, ierosinājumu iesniegt arī elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu tīmekļa vietnē www.atd.lv .

Lai visi VSS izsludinātie MK noteikumu projekti stātos spēkā, tos būs jāapstiprina valdībā.

Rolands Rumba
SM sabiedrisko attiecību speciālists
Tālr.: 67028390; e-pasts: komunikacijas PIE sam.gov PUNKTS lv

 

15.04.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930